היבטי מס ישראל פנמה
מיקומה של פנמה באחד מנתיבי השיט והמסחר המרכזיים בעולם הפך את פנמה לאחת הכלכלות היציבות, המתפתחות בהתמדה באמריקה הלטינית. פנמה מתמחה ביצור וייצוא חקלאי, ובעשורים האחרונים התפתחה מאד גם בתחום הפיננסי, זאת כיוון שמיצבה עצמה כמרכז לעסקים בתחום הבנקאות וההשקעות. עד לשנים האחרונות הייתה פנמה מקלט מס פופולארי אשר משך אליו גורמים מכל העולם. על אף שממשלת פנמה נוקטת צעדים כדי להתנער מהתדמית "המפוקפקת" שנוצרה לה והפחיתה את העמימות וחיסיון המידע, פנמה עדיין מהווה יעד אטרקטיבי להשקעה מטעמי מס.
פעילות עסקית בפנמה
פנמה היא בין המדינות בהן למשרדנו קשרים עם רואי חשבון עורכי דין, וגופים אשר מאפשרים לנו לסייע ללקוחות לבצע פעילות עסקית. במסגרת זו אנו מסייעים בהקמת חברה בפנמה, פתיחת חשבון בנק, קישור לעסקים שונים וסיוע לפעילות עסקית במדינה.
מידע ספציפי בנושא השקעות נדל"ן בפנמה ובמדינות נוספות ניתן למצוא באתר שלנו בעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל.
בין ישראל ופנמה נחתמו מספר הסכמים:
- הסכם אזור סחר חופשי (אס"ח);
- אמנה למניעת כפל מס.
הסכם הסחר החופשי ישראל פנמה
הסכם לאזור סחר חופשי ישראל פנמה נחתם ב-2018 ונכנס לתוקף ב-01/01/2020. ההסכם עוסק בהפחתת המכס על יצוא ישראלי לפנמה ועל יבוא מוצרים מפנמה לישראל, וישפר את הגישה ההדדית לסחורות וטובין בין שתי המדינות.
לקריאת הסכם סחר חופשי בין ישראל ופנמה לחצו כאן.
אמנה למניעת כפל מס ישראל פנמה
אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים שיש להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.
אמנת המס הבילטראלית ישראל פנמה נחתמה בשנת 2012 ונכנסה לתוקף בתאריך ה-01/01/2015.
תחולת ה-MLI:
ה-MLI הוא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות מס בילטרליות, כאשר על מנת להחילו שתי המדינות אמורות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשר את החלתה בדין הפנימי שלהן. גם ישראל וגם פנמה חתמו על האמנה המולטילטרלית (MLI). ישראל אשררה את האמנה ב-01/01/2019 אך פנמה טרם אשררה אותה ומכאן ששינויי ה-MLI טרם נכנסו לתוקף.
לקריאת הנוסח המלא של האמנה בעברית לחצו כאן.
נוסח באנגלית ניתן למצוא כאן.