היבטי מס ישראל סרביה
בשנים האחרונות נראה שסרביה מצליחה לעלות על דרך המלך, ומראה נתונים של צמיחה כלכלית. זאת בזכות עלייה בתמ"ג (3% בממוצע בשנה) ועלייה בהיקף הייצוא, ובמקביל הורדה משמעותית של אחוזי האבטלה. בעשרים השנים האחרונות הצליחה סרביה למשוך לשטחה השקעות זרות רבות, כולל כמה מן הקונצרנים הגדולים בעולם. עם הצטרפותה לאיחוד האירופי בסוף העשור הקודם החלו משקיעים ישראלים רבים להשקיע במדינה, ששיעורי המס בה נמוכים כחלק ממדיניות התמריצים למשקיעים זרים.
השלכות היחסים עם רוסיה:
לאחרונה, עקב תמיכתה של סרביה בפלישה הרוסית לאוקראינה, הצפי הוא שהיחסים בין סרביה למערב יתקררו ושהיקפי הסחר יקטנו. זאת למרות המאמצים של סרביה להצטרף לאיחוד האירופי ולהתקרב למערב. הצהרות פומביות של סרביה על כך שהיא איננה מסכימה להצטרף לחרם האירופי על רוסיה לא מסייעות, כמו גם ההסכמים שמתגבשים בין רוסיה לסרביה בדבר ייצוא רוסי של נפט וגז לסרביה.
פעילות עסקית בסרביה
סרביה היא בין המדינות בהן למשרדנו קשרים רבים, הן עם רואי חשבון ועורכי דין בסרביה, והן עם גופים אשר מאפשרים לנו לסייע ללקוחות לבצע פעילות עסקית. במסגרת זו אנו מסייעים בהקמת חברה בסרביה, פתיחת חשבון בנק בסרביה, קישור לעסקים שונים וסיוע לפעילות עסקית בסרביה.
ישראלים רבים משקיעים בנדל"ן ורוכשים דירות נופש, דירות מגורים ונדל"ן עסקי בסרביה.
מידע ספציפי בנושא השקעות נדל"ן בסרביה ובמדינות נוספות ניתן למצוא באתר שלנו בעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל
בין ישראל וסרביה נחתמו מספר הסכמים:
- הסכם עידוד והגנה על השקעות (יחד עם מונטנגרו);
- אמנה למניעת כפל מס.
הסכם עידוד והגנה על השקעות ישראל סרביה
בשנת 2006 נכנס לתוקף הסכם בילטראלי בין ישראל לסרביה ומונטנגרו, שמטרתו לתת מעטפת הגנה משפטית לפעילות משקיעים והשקעות מסיכונים שאינם מסחריים. כמו כן עידוד השקעות הדדי של ישראלים בסרביה ובמונטנגרו ולהיפך, על ידי יצירת אקלים השקעות נוח ובטוח.
קישור להסכם באנגלית ניתן למצוא כאן.
אמנה למניעת כפל מס ישראל סרביה
אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים שיש להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.
אמנת המס הבילטראלית בין ישראל לסרביה נחתמה בשנת 2018, ונכנסה לתוקף בתאריך 01/01/2020.
תחולת ה-MLI:
ההסכם המולטילטראלי ( (MLIלא יחול על אמנת המס בין ישראל לסרביה. האמנה הבילטראלית בין המדינות נחתמה לאחר שאלו חתמו על האמנה המולטילטראלית בשנת 2017. אי לכך, לא הכלילו ישראל וסרביה אחת את השנייה במסמך ההסתייגויות שהוגש ל-OECD ומאשרר את תוקף ה-MLI בין מדינות שונות. יש לציין כי אמנת המס הבילטראלית שנחתמה ב-2018 נכתבה על פי אמנת המודל של ה-OECD.
לקריאת הנוסח המלא של האמנה בעברית לחצו כאן.
נוסח באנגלית ניתן למצוא כאן.