היבטי מס ישראל טייוואן
בפרק זמן של עשורים מועטים הפכה טייוואן, ממדינת איים קטנה מבוססת חקלאות ותעשייה כבדה, למעצמה של ייצור ופיתוח של מוצרי אלקטרוניקה ובעיקר בתחום טכנולוגיות המידע והתקשורת (ICT). הכלכלה הטייוואנית, שמבוססת בעיקר על ייצוא, משכה אליה לאורך השנים משקיעים זרים רבות שהקימו בה תשתיות מחקר, פיתוח וייצור.
בהיבטי מיסוי, טייוואן ביצעה בתחילת העשור הקודם רפורמת מס שהורידה את מס החברות בה וכמוהו גם את שיעורי המס הפרוגרסיבי ליחיד. כמו כן, אושר ברפורמה לקזז הפסדים עד 10 שנים קדימה. מס הערך המוסף במדינה נמוך ועומד על 5% בלבד.
פעילות עסקית בטייוואן
טייוואן היא בין המדינות בהן למשרדנו קשרים רבים, הן עם רואי חשבון ועורכי דין מקומיים, והן עם גופים אשר מאפשרים לנו לסייע ללקוחות לבצע פעילות עסקית. במסגרת זו אנו מסייעים בהקמת חברה בטייוואן, פתיחת חשבון בנק, קישור לעסקים מקומיים שונים וסיוע לפעילות עסקית בטייוואן.
מידע בנושא השקעות נדל"ן בטייוואן ובמדינות נוספות ניתן למצוא באתר שלנו בעמוד בעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל.
אמנה למניעת כפל מס ישראל טייוואן
אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות שהן צד להסכם את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים שיש להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.
אמנת המס בין ישראל לטייוואן נחתמה בשנת 2009 ונכנסה לתוקף בתאריך 01/01/2010.
תחולת ה-MLI:
ה-MLI הוא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות מס בילטרליות כאשר על מנת להחילו, שתי המדינות אמורות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשר את החלתה בדין הפנימי שלהן.
נכון ליוני 2020, טייוואן לא חתמה על האמנה.
חוזר רשות המיסים 8/2011
האמנה בין ישראל וטייוואן מבוססת על שילוב בין אמנת מודל ה-OECD לבין אמנת מודל האו"ם. עם זאת, קיימים הסדרים באמנה שחורגים מהנהוג באמנות אלו. בשנת 2011 הוציאה רשות המיסים חוזר שמטרתו לפרט את אותם הסדרים ולבאר אותם.
קישור לחוזר המלא ניתן למצוא בלינק הבא באתר רשות המיסים.
לקריאת נוסח האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לטייוואן בעברית לחצו כאן.
נוסח באנגלית ניתן למצוא כאן.