ישראל – שוויץ אמנת מס

Israel Tax Treaty Switzerland

ישראל – שוויץ אמנת מס

switzerland flag

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

1 +
ברן
רומאנש, גרמנית, צרפתית, איטלקית
8.79 מיליון
פרנק שווייצרי‏ (CHF)
41 +
ch.

ידיעות עדכניות

פורסמו הנחיות מפורטות לגבי שיעורי המס השטוחים ונהלי המע"מ
ב-25 בפברואר 2025, מנהלת המס הפדרלית של שווייץ פרסמה הנחיות בנוגע לשיעורי מס שטוחים, במיוחד בנוגע לשיטת ה-PSS. ההנחיות מפרטות את הבסיס המשפטי לשיטה זו ומסבירות מי יכול להשתמש בה, כולל עסקים המעורבים במכירת משאבים תפעוליים, נכסים קבועים ושירותים שצברו הון. כמו כן, ההנחיות כוללות את האפשרות להחיל מס על שירותים המפולגים. עבור יחידים הנדרשים להתחיל לחייב במס, ההנחיות מבהירות מתי להתחיל להשתמש בשיטת ה-PSS, תוך דגש על סחורות, שירותים, נושים ונושים. ההנחיות כוללות פטור עבור סוכנויות נסיעות המציעות שירותי נסיעות ושירותים נלווים. בנוסף, הן מכסות את נהלי הדיווח, התחשבנות על מס רכישה והקצאת PSS, עם נספח המפרט את שיעורי המס השטוחים לפי סוג פעילות והנחיות מפורטות על חיוב ותשלום המס.
שיעור מס הניכוי הקנטונלי לשנת 2025 עבור הכנסות אחרות פורסם
ב-20 בפברואר 2025, פרסמה רשות המסים הפדרלית בשווייץ את שיעורי מס הניכוי הקנטונלי המעודכנים לשנת 2025 עבור הכנסות אחרות, העוסקות בקטגוריות מסוימות כמו ספקי תוכנה, חברות ביטוח וקרנות פנסיה.
עקרונות ומס שיעור מע"מ חדשים לשנת 2025 פורסמו
ב-30 בינואר 2025, המנהל הפדרלי למס הכנסה של שווייץ פרסם את המדריך המעודכן לעקרונות מס ערך מוסף. המסמך מציע סקירה של מהו מע"מ, כיצד הוא פועל, היכן נחשבות אספקה וספקיות כמתבצעות, ואיזה שיעור מיושם. שיעור המע"מ הרגיל הוא 8.1%, אך שיעור המע"מ המופחת הוא 2.6% למוצרים מיוחדים. עד ה-31 בדצמבר 2027, יישום שיעור מע"מ ספציפי של 3.8% יחול על שירותי לינה. המדריך כולל גם את המיסוי הפנימי ומיסוי קבוצות, ניכויי מס תשומות, מס יבוא, הליכי תשלום ודיווח, וכן סנקציות במקרה של אי עמידה בהוראות. מדריך זה מחליף גרסאות קודמות ונועד להבהיר את החקיקה של מע"מ עבור עסקים ואנשים.
עודכנו שיעורי ניכוי המס הקנטונליים
ב-13 בינואר 2025 פרסמה רשות המס הפדרלית של שווייץ את שיעורי ניכוי המס הקנטונליים המעודכנים. השיעורים החדשים נוגעים למערכות הנהלת שכר (ERP), הן עבור מעסיקים והן עבור ספקי תוכנה.
עדכוני מס קנטונליים 2025
ב-17.12.2025 הודיעה רשות המיסים הפדרלית של שוויץ על שיעורי ניכוי מס במקור קנטונליים מעודכנים לשנת 2025. השיעורים החדשים חלים על מערכות חשבונאות ושכר (ERP) ומיועדים למעסיקים, ספקי תוכנה, חברות ביטוח וקרנות פנסיה.
טיוטת כללים לשיעורי מע"מ קבועים
ב-28.11.2024 רשות המיסים של שוויץ הוציאה התייעצות לגבי הנחיות חדשות בדבר כללי מע"מ המתייחסות לאיזון שיעורים ושיעורי מס אחידים לתעשיות כמו כלי הרכב, פיננסים וספורט. כחלק מההנחיות קיימות הוראות מרכזיות כמו פטורים לשירותי נסיעות שנמכרו מחדש על ידי סוכנויות, תקופת חשבונאות שנתית לחיוב עם שיעורי מס מאוזנים ושינויים במיסוי פלטפורמות אלקטרוניות החל משנת 2027. כמו כן, ההוראות מציגות את מערכת הפשרה הפשוטה (SSS), המאפשרת סטנדרטיזציה של שיטות חיוב, תהליכי מס תשומות והצהרות מס, תוך מתן כללי מעבר להתאמת שיטות חיוב והליכים אלקטרוניים. ההנחיות ייכנסו לתוקף ב-1.1.2025 והן פתוחות להערות הציבור עד ה-16.12.2024.
רשות המיסים הפדרלית מפרסמת כללי ניכוי מס במקור חדשים
ב-29.10.2024 רשות המיסים הפדרלית של שוויץ פרסמה הנחיות חדשות בנוגע לניכוי מס במקור, החל מה-1.1.2025. הנחיה זו כוללת מידע חשוב במספר נושאים כמו ניכוי במקור של מס הכנסה, מעלה את הריבית על איחור בתשלום מע"מ מ-4% ל-4.75% ודן בהכנסות מנכסי הון החייבים במס ובשיעורי תביעות והחזרים. ההנחיות מתייחסות גם להעלמות מס, קנסות, הליכים ותקנות. כמו כן, הוא מפרט מהס סוגי ההכנסות הפטורות ממס.
עליות בשיעור המע"מ לשנת 2026
ב-16.10.2024 אישרה ממשלת שוויץ הצעת חוק הקובעת את העלאת שיעורי המע"מ, שתיושם החל מינואר 2026.
שינויים בשיעורי הריביות בגין תשלומי המס
ב-4.10.20214 פרסם העיתון הרשמי של שוויץ את תיקון מספר RO 2024 535 בדבר הורדת שיעור הריבית בגין תשלומי מס מאוחרים, החל מה-1.1.2025. כך, השיעורים החדשים ירדו מ-4.75% ל-4.5% עבור החזרים כספיים והתחייבויות תשלום מותנה. כמו כן, הריבית לאיחור בתשלומי מקדמה תרד מ-1.25% ל-0.75%. שינויים אלו יחולו על איחור בתשלום של מיסים שונים כמו מע"מ, מס פדרלי ישיר, ניכוי מס במקור, מס פחמן דו חמצני, מס בולים, והמס הנוסף עבור ארגונים בינלאומיים גדולים.
נקבעו שיעורי ריביות בגין מס פדרלי לשנת 2025
ב-19.09.2024, רשות המיסים הפדרלית של שוויץ פרסמה את שיעורי הריביות עבור תשלומי מס מאוחרים, החזרי מס ותשלומי מס מוקדמים אשר יחולו מינואר 2025. בין היתר, ההודעה אישרה כי שיעור הריבית בגין תשלום חובה, החזרים ותשלומים מותנים ירדו מ-4.75% ל-4.5%. כמו כן, שיעור תשלומי מקדמות מרצון ירד מ-1.25% ל-0.75%. שיעורים אלו יחולו על מגוון תשלומי מס, כגון תשלום מע"מ, מס הכנסה פדרלי, ניכוי מס במקור, קנסות בגין פליטות פחמן, מס בולים והמס המוגבר עבור חברות רב לאומיות גדולות.
שיעורי מס קנטוניים חדשים לשנת 2024
ב-2.9.2024 רשות המיסים השוויצרית עדכנה את שיעורי המס הקנטוניים עבור מערכות חשבונאות ושכר (ERP). שיעורים אלו חלים על מעסיקים, ספקי תוכנה, חברות ביטוח וקרנות פנסיה.
תיקונים עיקריים בחוק המע"מ
ב-22.8.2024 העיתון הרשמי של שוויץ הכריז על תיקון מס' FF 2024 438 בחוק המע"מ. התיקון ייכנס לתוקף ב-1.1.2025, והוא מציג מספר שינויים משמעותיים בכללים ונהלים לעניין חוק מע"מ. בין היתר, התיקון מגדיר מחדש את התפקיד של הפלטפורמות הדיגיטליות בעיקר באופן שבו הן מחברות בין הקונים למוכרים. כך, הוא מתווה תנאים שבהם מפעילי הפלטפורמות לא יוגדרו כנותני שירותי לצורכי מס, ומגדיר פטור ממע"מ לשירותים רפואיים וחינוכיים למיניהם. כמו כן, התיקון מפרט כיצד לטפל בתשלומי מקדמה בשיטת השיעור הקבוע. מטרת התיקונים הללו להבהיר את מבנה ומסגרת המע"מ בשוויץ.
פלטפורמות דיגיטליות חייבות במע"מ
שוויץ מבקשת להטיל אחריות על הפלטפורמות הדיגיטליות השונות לגביית מע"מ מהמוכרים. רשות המיסים השוויצרית הוציאה הצעה לתיקון חוק המע"מ ומטרת התיקון לאכוף זאת עד 1.1.2025. השינויים החדשים בחוק מטילים את האחריות לדיווח על הפלטפורמות עצמן , והם מחייבים אותם לספק מידע אודות עסקאות ושמירה על רישומים עד 10 שנים. כמו כן, על פי ההנחיות החדשות, המוכרים עדיין יהיו אחראיים גם הם בנטל לתשלום מע"מ כדי להפחית את סיכויי ההונאה והעלמת המס.
אישרור האמנה למניעת כפל מס עם גרמניה
ב-14.6 אישרה ממשלת שוויץ טיוטת צו לאישרור האמנה השביעית למניעת כפל מס עם גרמניה, שנחתמה לראשונה בשנת 1971. הפרוטוקול כולל אמצעים לאכיפת תקני BEPS של ה-OECD, כלומר הוראות נגד שימוש לרעה ונהלים להסכמה הדדית (MAP). כמו כן, הוא מתייחס לאימוץ שיטת הקצאת רווחי התאגידים למפעלי קבע של ה-OECD.
הסכמי מס לעבודה מרחוק עם צרפת ואיטליה
שוויץ עובדת כעת על קביעת כללים להעברת מידע בנוגע למס על משכורות של אלו שעובדים מרחוק, עם מדינות צרפת ואיטליה. הצעת החוק החדשה שהוצעה בתחילת יוני, נועדה לקבוע הנחיות להחלפת נתונים בין רשויות המס של הקנטונים לבין רשות המיסים הפדרלית בשוויץ. כמו כן, שוויץ חתמה על הסכם עם איטליה לשינוי במדיניות המיסוי לעבודה מרחוק, המאפשר עד 25% עבודה מרחוק ללא שינוי בחבות המס. שוויץ הגיעה להסכם דומה גם עם צרפת ביוני 2023, שנמצא כעת בשלב סקירה אצל הפרלמנט.

יחסי ישראל – שוויץ

ישראל ושווייץ כוננו יחסים דיפלומטיים בשנת 1949. שתי המדינות חולקות יחסים בילטרליים חזקים וחיוביים, המבוססים על אמון ושיתוף פעולה בתחומים תרבותיים, כלכליים, מדעיים וחדשניים. שתי המדינות חתומות על הסכמים רבים, בהם הסכם הביטוח הלאומי והסכם התעופה.
חשוב לציין כי בשנת 2018, רשות החדשנות השווייצרית (Innosuisse) חתמה על הסכם הצהרת כוונות לשיתוף פעולה טכנולוגי עם רשות החדשנות הישראלית, ובכך הפכה ישראל למדינה הזרה הראשונה עמה שווייץ חתמה על הסכם מסוג זה.


ישראל נחשבת לאחת משותפות הסחר המרכזיות של שווייץ במזרח התיכון ובצפון אפריקה. בשנת 2022, שווייץ ייצאה לישראל סחורות ושירותים בכ-389 מיליארד דולר, ומצד שני, ישראל ייצאה לשווייץ סחורות ושירותים בשווי של כ-869 מיליון דולר. בשנים האחרונות התחזקו הקשרים הכלכליים והפיננסיים בין המדינות במטרה לעודד מסחר ושיתופי פעולה עסקיים בין חברות ישראליות ושווייצריות.

לקוחות שהחזיקו חשבון בנק בשוויץ כנראה זכאים להחזר עמלות כתוצאה מפסק דין שהתקבל בשוויץ לפרטים: לחצו כאן

פרטי שגרירות שוויץ בישראל

כתובת: הירקון 228, תל אביב- יפו
טלפון: +972 3 546 44 55
אתר אינטרנט: http://www.eda.admin.ch/telaviv
כתובת מייל: telaviv@eda.admin.ch
כתובת מייל: INFO@BERN.MFA.GOV.IL

פרטי שגרירות ישראל בשוויץ

כתובת: Alpenstrasse 32 3000 Bern 6
טלפון: +41(0)31 356 35 00
אתר אינטרנט: http://bern.mfa.gov.il/
כתובת מייל: INFO@BERN.MFA.GOV.IL

הסכמים דו צדדיים שנחתמו בין ישראל לשוויץ:
  1. אמנה למניעת כפל מס;
  2. אמנה לביטחון סוציאלי- ביטוח לאומי;
  3. הסכם סחר אזורי חופשי;
  4. הסכם שיתוף פעולה בין רשות החדשנות הישראלית והרשות המקבילה השוויצרית (Innosuisse);
  5. חברות משותפת ב-WTO;
  6. מזכר הבנות שיתוף פעולה- טכנולוגיה פיננסית;

פעילות עסקית בשוויץ

שווייץ מהווה יעד עסקי מוביל, הודות לסביבה עסקית אטרקטיבית, כוח עבודה מיומן, תשתיות מתקדמות ומוסדות מחקר ואוניברסיטאות בעלות שם עולמי. המדינה גם נהנית משיעורי מס נמוכים, מטבע יציב ומחירים צפויים.

יתר על כן, שווייץ נמנית עם עשר המדינות המובילות בעולם בתמ"ג לנפש, אשר עמד בשנת 2022 על כ-92,000 דולר. כ-74% מהתמ"ג של המדינה מקורו בענף השירותים, 25% בתעשייה, ופחות מ-1% בענף החקלאות. האיחוד האירופי הוא שותף הסחר המרכזי של שווייץ, המספק 67% מייבוא המדינה וקולט 50% מייצוא הסחורות שלה. בנוסף, יותר מ-99% מהחברות בשווייץ הן עסקים קטנים ובינוניים המעסיקים פחות מ-250 עובדים.

חשוב לציין כי שווייץ מציגה אחד משיעורי המע"מ הנמוכים ביותר באירופה, כאשר מרבית המוצרים והשירותים ממוסים בשיעור של 8.1%. שירותי לינה נהנים ממס מופחת של 3.8%, ומוצרי יסוד מחויבים במס של 2.6% בלבד. בנוסף, מיקומה האסטרטגי של שווייץ מספק סביבה כלכלית אופטימלית, הנתמכת בתשתיות מתקדמות. המדינה גם מתבלטת בגיוון תרבותי רחב ובשפע של פעילויות פנאי.

הסכמים בילטרליים בין שוויץ לישראל

  1. אמנה למניעת כפל מס
  2. אמנה לביטוח לאומי

האמנה למניעת כפל מס

האמנה בין ממשלת ישראל לשווייץ למניעת כפל מס נחתמה ב-1 ביולי 2003 ונכנסה לתוקף ב-31 בדצמבר 2001.
לקריאת האמנה בעברית, לחץ כאן.

האמנה לביטוח לאומי

ישראל ושווייץ חתמו בשנת 1984 על הסכם ביטוח לאומי, שנכנס לתוקף בשנת 1985. מטרת האמנה היא למנוע כפל תשלומי ביטוח לאומי או לחלופין היעדר כיסוי ביטוחי לתושבי המדינות החתומות.
לקריאת האמנה בעברית, לחץ כאן.

תחולת ה- MLI

ישראל ושווייץ חתמו על "האמנה הרב-צדדית ליישום אמצעים למניעת שחיקת בסיס המס והסטת רווחים" .(MLI) ישראל חתמה על האמנה ב-7 ביוני 2017 ואישרה אותה ב-13 בספטמבר 2018. שווייץ גם חתמה על ההסכם באותו תאריך ואישרה אותו ב-29 באוגוסט 2019.

תושבות לצורכי מס בשוויץ

 

תושבות של יחיד

אדם ייחשב תושב מס בשווייץ אם:

  • בכוונתו להתגורר במדינה באופן קבוע, כאשר מרכז חייו נמצא בשווייץ, והוא רשום ברשויות המקומיות;
  • שהה בשווייץ לפחות 30 ימים רצופים לצורך עבודה;
  • שהה בשווייץ לפחות 90 ימים רצופים, לא לצורכי עבודה.

למידע נוסף כיצד יחיד יחשב תושב ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

תושבות של חברה

חברה תיחשב תושבת מס בשווייץ אם משרדיה הרשומים נמצאים בתחומי המדינה. בנוסף, קביעת התושבות תלויה גם במקום ניהול הפעילות בפועל, כלומר המקום שבו מתקבלות החלטות ניהוליות מהותיות והיכן מתנהלת הפעילות היומיומית של החברה.

 למידע נוסף כיצד חברה תחשב תושבת ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

מערכת המיסוי בשוויץ

רשות המיסים של שווייץ נקראת המנהל הפדרלי למסים (Federal Tax Administration).

מערכת המיסוי בשווייץ מבוססת על שלוש רמות מיסוי:

  • מס פדרלי
  • מס קנטונלי )מס של הקנטון(
  • מס מוניציפלי (מס עירוני)

מס הכנסה: נע בין21.6%  ל-46.2%) כולל מס פדרלי, מס קנטונלי ומס מוניציפלי(

מס חברות: נע בין 8.5% ל-21% (כולל מס פדרלי, מס קנטונלי ומס מוניציפלי)

מע"מ:  8.1%

מס רווח הון: נע בין 11.9% ל-21.0%

ניכוי מס במקור

 

שוויץ – שיעור המס בדין הפנימי

ישראל – שיעור המס בדין הפנימי

שיעור מס לפי האמנה

מס הכנסה אישי (מדרגות מס)

מס פדרלי: בין 0%-11.5%

מס קנטונלי ומוניציפלי: משתנה בהתאם לקנטון

שיעור כולל (כולל מס פדרלי, קנטונלי ומוניציפלי) – בין 21.6% ל-42%

עד 50%

 

 

מס חברות

מס פדרלי: 8.5%

מס קנטונלי ומוניציפלי: 11.9% ו-21.0%

23%

 

מס רווח הון

11.9% ו-21.0%

25%-30%

(בתוספת מס יסף של 5% לבעלי שכר גבוה)

 

מס סניף

מס פדרלי: 8.5%

מס קנטונלי ומוניציפלי: 11.9% ו-21.0%

23%

 

ניכוי מס במקור

(תושב חוץ)

דיבידנדים

35%

 

25% או 30%

 

10%

ריבית

35%

15%/25%/23%

10%

תמלוגים

0%

23%-40%

0%

מע"מ

8.1%

18%

 

מס ירושה ומס עיזבון בשוויץ

מס ירושה בשווייץ מבוסס על שווי הנכסים שהורשו ועל מידת הקרבה בין היורש לנפטר. ברוב הקנטונים, מתנות של חפצים אישיים או פריטי משק בית אינן ממוסות.

שיעור המס נקבע בדרך כלל בהתאם ל:

  • שווי הירושה
  • הקשר המשפחתי בין היורש לנפטר

בנוסף, בשווייץ בני זוג, שותפים רשומים וצאצאים ישירים (ילדים ונכדים) לרוב פטורים ממס ירושה. גם ילדים חורגים וילדים מאומצים פטורים במקרים שבהם הקנטון מתייחס אליהם כמו לילדים ביולוגיים.

רילוקיישן לשוויץ

שווייץ נחשבת למרכז העסקי התחרותי ביותר בעולם, ומציעה מגוון יתרונות אטרקטיביים לעסקים.

בעקבות השקעתה של שוויץ בחדשנות וטכנולוגיה, כלכלה חופשית, יציבות פוליטית, חיבור גלובלי, לצד מערכות חינוך מצטיינות ומערכות בריאות מתקדמות, תשתיות מתקדמות ואיכות חיים גבוהה – כל אלו, לצד סביבה מיסוי נוחה, הופכים את שווייץ ליעד אטרקטיבי עבור עסקים.

מערכת המיסוי הפדרלית של שווייץ מהווה מודל יעיל, שבו המיסים נקבעים ונגבים בשלוש רמות: פדרלית, קנטונלית ומוניציפלית. התחרות בין הקנטונים מסייעת לשמור על שיעורי מס נמוכים במיוחד. הקנטונים האטרקטיביים ביותר מבחינת מיסוי, מוכרים ברחבי העולם כיעדים מובילים עבור מיסוי חברות ומיסוי עובדים מיומנים.

הענפים המרכזיים שזכו להשקעות משמעותיות בשווייץ כוללים טכנולוגיית מידע, הנדסה מדויקת, מכשור מדעי, פרמצבטיקה, טכנולוגיה רפואית ותעשיית המכונות. בנוסף, המדינה מהווה מוקד משיכה לחברות סטארט-אפ רבות. באוגוסט 2021 נכנס לתוקף "חוק הבלוקצ'יין" החדש, אשר צפוי לחזק את המערכת האקולוגית המפותחת של שווייץ בכל הנוגע לטכנולוגיית בלוקצ'יין ולחברות טכנולוגיות בתחום רישום מבוזר  (DLT).

מיסוי מקרקעין בשוויץ

בכל הקנטונים בשוויץ, בעת רכישת בית או דירה, החוק מחייב לשלם מס העברת נכס או אגרת רישום בעלות. התשלום מתבצע בעת שינוי הבעלות ונע בדרך כלל בין 1% ל-3% ממחיר הרכישה. בקנטונים שבהם נגבית אגרה, היא משמשת לכיסוי הוצאות מנהלתיות.

אזרחים בעלי דירות מחויבים בתשלום מס הכנסה על "ערך השכירות המשוער", שמוערך בכ-60%-70% מהשכירות שהייתה נגבית אם הנכס היה מושכר. משמעות הדבר היא שבעלי בתים משלמים מס נוסף, אם כי ניתן לקזז ממנו הוצאות כמו ריבית משכנתא ועלויות תחזוקה במסגרת הדוח השנתי למס.

עבור אזרחים המחזיקים בנכסי מגורים, יותר ממחצית הקנטונים דורשים מאזרחים המחזיקים בנכס למגורים לשלם מס רכוש, אשר נע בין 0.01% ל-0.3% מהשווי המוערך של הנכס. האחריות לתשלום המס מוטלת על הבעלים או על השותפים הרשומים בטאבו.

העברת כספים מישראל לשוויץ

בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. עם זאת, פקיד השומה רשאי להתיר את העברת הכספים בשיעור מס מופחת ואף לקבל פטור מלא במקרים מסוימים. משרדנו מטפל בנושאי ניכוי במקור מול רשות המסים. 

לאור האמנה למניעת כפל מס בין שתי המדינות, יש אפשרות להגיש טופס הצהרה (טופס מס' 2513/2 – הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי ממס במקור), ותוך עמידה בתנאים מסוימים, תהיה אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור וללא אישור רשות המיסים. 

מעבר לסיוע בנושא ניכוי מס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות הנוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של שתי המדינות.

כמו כן, בנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, לכן חשוב להתייעץ עם מומחה בתחום לפני העברת הכספים – צרו קשר.

למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל לחצו כאן.

סוגי ישויות עסקיות בשוויץ

 

עסק עצמאי (Sole Porprietorship)

עסק עצמאי מתאים במיוחד לפעילות עסקית הקשורה באופן ישיר לבעלים. הקמת עסק עצמאי היא פשוטה ומהירה, עם עלויות הקמה נמוכות במיוחד. באופן עקרוני, הדרישה היחידה היא רישום בפנקס המסחר. אין צורך בהון התחלתי מינימלי, והרווחים אינם כפופים לכפל מס.

חברה בע"מ  (Limited Company)

חברה בע"מ יכולה להיות מוקמת על ידי אדם יחיד או יותר, בין אם מדובר באדם פרטי או ישות משפטית. הון המניות הנדרש על פי התקנון חייב להיות לפחות 100,000 פרנק שווייצרי (CHF). הון אינו חייב להיות מופקד במזומן, אלא ניתן לתרום נכסים בעין, כגון נדל"ן או ציוד.

חברה בערבון מוגבל  (Limited Liability Company)

חברה בערבון מוגבל היא ישות משפטית נפרדת בעלת הון עצמי נמוך יחסית להקמה. כל שותף חייב להחזיק לפחות במניה אחת מהון החברה. לצורך העברת מניות, די בהסכם כתוב בין הצדדים, ואין עוד צורך במסמך רשמי. הון המניות המינימלי הנדרש להקמת החברה הוא 20,000 פרנק שווייצרי (CHF).

שותפות פשוטה  (Simple Partnership)

לשותפות פשוטה אין דרישות רשמיות להקמה, אך מומלץ לערוך חוזה המסדיר את ניהול השותפות, חובות השותפים, אופן חלוקת הרווחים וההפסדים, ופרטים נוספים. לרוב, שותפויות פשוטות מוקמות לתקופה מוגבלת, למשל, שותפות קבלנית לפרויקט בנייה המפורקת עם סיום הפרויקט.

עמותות (Associations)

להקמת עמותה נדרשים לפחות שני אנשים או ישויות משפטיות, ללא צורך בהון התחלתי. העמותה מוקמת באספה ארגונית, שבה מאשרים החברים את התקנון וממנים ועד מנהל ורואה חשבון. הגופים המנהלים הנדרשים הם האספה הכללית וועד העמותה, שבו חייב להיות לפחות חבר אחד.

חוקי תמריצים בשוויץ

חברות שווייצריות יכולות להפחית את מס החברות על הכנסות הנובעות מפטנטים זכאים, באמצעות משטר מס פטנטים (Patent Box)  הזמינה ברמת הקנטון והרשות המקומית החל מ-1 בינואר 2020. בהתאם לקנטון הרלוונטי, ניתן לקבל פטור של עד 90% ממס החברות על הכנסות מפטנטים, בהתבסס על הוצאות מחקר ופיתוח שבוצעו בשווייץ.

בנוסף, שיעורי מס החברות בשווייץ נחשבים לתחרותיים, כאשר השיעור הכולל (פדרלי, קנטונלי ומוניציפלי) נע בין 11.9% ל-21%, בהתאם למיקום החברה.

מדינות איתן לשוויץ יש אמנה למניעת כפל מס

אלבניה

אוזבקיסטן

אוסטריה

אוסטרליה

אוקראינה

אורוגוואי

אזרבייג'ן

איחוד-האמירויות-הערביות

איטליה

איי-הבתולה-הבריטיים

איי-פארו

אינדונזיה

איסלנד

איראן

אירלנד

אלג'יריה

אנטיגואה

אסטוניה

אקוודור

ארגנטינה

ארה"ב

ארמניה

בולגריה

בחריין

בלארוס

בלגיה

בליז

בנגלדש

ברבדוס

ברזיל

בריטניה

ג'מייקה

גאורגיה

גאנה

גמביה

גרמניה

גרנדה

דומיניקה

דנמרק

דרום-אפריקה

דרום-קוריאה

הודו

הולנד

הונג-קונג

הונגריה

וייטנאם

ונצואלה

זמביה

חוף-השנהב

טג'יקיסטן

טורקיה

טורקמניסטן

טאיוואן

טרינידד וטובגו

יוון

יפן

ישראל

כווית

לוקסמבורג

לטביה

ליטא

ליכטנשטיין

מולדובה

מונגוליה

מונטנגרו

מונטסראט

מלאווי

מלזיה

מלטה

מצרים

מקסיקו

מרוקו

נורבגיה

ניו-זילנד

סיישל

סין

סינגפור

סלובניה

סלובקיה

סנט-וינסנט-והגרנדינים

סנט-לוסיה

ספרד

סרביה

סרי-לנקה

עומאן

ערב-הסעודית

פולין

פורטוגל

פיליפינים

פינלנד

פקיסטן

פרו

צ'ילה

צ'כיה

צפון-מקדוניה

צרפת

קולומביה

קוסובו

קזחסטן

קטאר

קירגיזסטן

קנדה

קפריסין

קרואטיה

רומניה

רוסיה

שוודיה

תאילנד

תוניסיה

 

 

 

 

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים