Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ישראל – צ'כיה אמנת מס

אמנת מס ישראל צ'כיה

ישראל – צ'כיה אמנת מס

Czech Republic flag

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

זמן 1+
פראג
צ׳כית
7.10 מיליון
קורונה צ׳כית
420+
cz

ידיעות עדכניות

הצעת תיקון לחוק מע"מ נמצאת כעת בשלב בדיקה
ב-14.6.2024, קיבל הפרלמנט הצ'כי את הצעת חוק מס' 726/0 לעיון ובדיקה, כאשר הצעת החוק כוללת תיקונים לחוק המע"מ. התיקון כולל, בין היתר, פטור מתשלום מע"מ לעסקים קטנים באיחוד האירופי, עם מחזור הכנסות נמוך מ-2 מיליון קרונה (86,631 דולר אמריקאי) בשנה. כמו כן, אלו אשר חורגים מסף זה במהלך השנה, ישלמו מע"מ רק החל מה-1 בינואר של שנת המס הבאה. הצעת החוק מפרטת גם את הקריטריונית לקבלת שיעור מע"מ מופחת על עבודות בנייה, ואף תנאים לקבלת החזרי מע"מ בגין התעשרות שלא כדין.
ריכוך נהלי העסקה לאזרחים ישראליים
החל מתאריך 1.7.2024, אזרחים ישראלים לא יצטרכו עוד אשרת עבודה על מנת לעבוד בצ'כיה, זאת בהתאם להודעת ממשלת צ'כיה. הכללים החדשים מקלים על אזרחים ישראלים המתכננים מעבר לצ'כיה לצורכי עבודה, שכן מעסיקים צ'כים עתידיים, לא יידרשו עוד לפרסם תחילה את המשרה לאזרחים צ'כים לפני אזרחים ישראליים. אזרחים ישראליים יכולים לבקש ולשהות בצ'כיה עד 90 יום ללא ויזה, אולם עבור שהות ממושכת והעסקה במדינה, עליהם להגיש בקשה ל"כרטיס עובד שאינו כפול", המשמש כאשרת שהייה. כמו כן, התקנה מפשטת הליכים גם לישראלים שכבר עובדים בצ'כיה ומעוניינים לבחון אפשרויות העסקה נוספות במדינה. בעבר, היה על המועסק להודיע למעסיק לפחות 30 יום מראש ולהמתין לאישור. כעת הם יכולים להחליף מעסיקים בצורה מהירה ונוחה, במתן הודעה למעסיק תוך 3 ימים בלבד מהשינוי.
הודעה על הרשימה המעודכנת של ההסכמים למניעת כפל מס
ב-29 למאי פרסם משרד האוצר הצ'כי רשימה מעודכנת של הסכמים למניעת כפל מס שנמצאים כעת בתוקף. רשימה זו מספקת את כל המידע הרלוונטי אודות השינויים וההסכמים האחרונים שנחתמו.
אישרור ההסכם למניעת כפל מס עם איחוד האמירויות
משרד האוצר הצ'כי עדכן בדבר אישרור ההסכם למניעת כפל מס עם איחוד האמירויות, אשר נחתם ב24.04.2023 ונכנס לתוקף ב13.05.2024. בהתאם לתנאי ההסכם, הוא ייאכף החל מה-1.1.2025, והוא ישפיע בעיקר על ניכוי מס במקור ומיסים נוספים בשנות המס הרלוונטיות.
האמנה למניעת כפל מס עם בלארוס הושעה
לאחרונה, רשות המיסים בצ'כיה פרסמה את הודעה מספר 115, המשעה את סעיפים 10, 11 ו-13 של האמנה למניעת כפל מס עם צ'כיה שנחתמה בשנת 1996 והפרוטוקול מ2010, זאת החל מה-1.6.2024 עד-31.12.2026. ההודעה נכנסה לתוקף ב-29 למאי.
צ'כיה הוציאה טיוטת תקנות בנושא דיווח על נכסי קריפטו
במרץ 2024 הוציאה ממשלת צ'כיה הצעת חוק חדשה ליישום חוקי האיחוד האירופי בנושא שיתוף פעולה מנהלי ומעקב אחר נכסי קריפטו. למעשה, הצעת החוק קובעת כי עסקי קריפטו חייבים לדווח לרשות המיסים ולגלות עסקאות שבוצעו על ידי תושבי צ'כיה. כך, הבנק המרכזי יספק רשימה של עסקי קריפטו מורשים לרשות, והחוק קובע קנסות של עד 1.5 מיליון קורונה צ'כית על אי עמידה בכללי הגילוי, הפניות, החקירות, הרישום והדיווח.
פגישה של רו"ח (משפטן) נמרוד ירון עם נשיא צ'כיה פטר פאבל ושגרירת צ'כיה בישראל ורוניקה קוחינובה שמיגולבה
Snow
Snow

יחסי ישראל – צ׳כיה

יחסים דיפלומטיים מלאים כוננו עם צ'כוסלובקיה עוד מ-1948 כאשר זו הייתה עדיין מדינה סוציאליסטית תחת חסותה של ברית המועצות. מתחילת שנות ה-90 והתפרקות הגוש הסובייטי התהדקו היחסים וישראל מקיימת עם צ'כיה קשרי מסחר, כלכלה ותיירות הדוקים. יתרה מזאת, צ'כיה נחשבת לאחת הידידות הגדולות ביותר של ישראל באירופה וגם הציבור הצ'כי עצמו תומך בישראל.

הכלכלה הצ'כית נחשבת לאחת המפותחות והיציבות ביותר מבין מדינות הגוש הסובייטי לשעבר. הכלכלה הצ'כית יצא ממיתון בסוף שנות ה-90 ומאז נמצאת במגמה של גידול וצמיחה ודירוג התמ"ג של גבוה. הכלכלה הצ'כית מבוססת בעיקר על יצוא מחצבים, תעשיות בתחום המתכות, כימיקלים ומכשור כבד ותיירות. על אף שצ'כיה הצטרפה ב-2004 לגוש היורו, המטבע שלה הוא קורונה צ'כית. צ'כיה מייצאת כ-1% מהתעשיה העולמית, הרבה מעבר לחלקה היחסי באוכלוסיית העולם. 

בישיבת הדירקטוריון האחרונה של לשכת המסחר ישראל צ'כיה שהתקיימה בתאריך 6.2.2024 הוצגו נתונים בקשר לנתוני הסחר בין צ'כיה לישראל – כמיליארד דולר בשנה: ישראל מייבאת מצ'כיה בסכום של כ-850 מיליון דולר (כ-60% בגין מכוניות של סקודה) ומייצאת בסכום של כ-200 מיליון דולר. בישיבה השתתפה גם גב' ורוניקה קוחינובה, שגרירת צ'כיה וכן הנספח הכלכלי של השגרירות.

פרטי שגרירות ישראל בצ'כיה

כתובת: Badeniho 2, 170 06 Praha 7, Czech Republic
אתר אינטרנט:  embassies.gov.il/praha
כתובת מייל:  info@prague.mfa.gov.il
טלפון: (+420) 233 097 500

פעילות עסקית בצ'כיה

למשרדנו קשרים ענפים בצ'כיה, הן עם רואי חשבון ועורכי דין מקומיים והן עם גופים בתחומים רבים במדינה אשר מאפשרים לנו לסייע ללקוחות בהקמת חברה בצ'כיה, לפתוח חשבון בנק בצ'כיה, קישור לעסקים שונים במדינה וסיוע בפעילות בצ'כיה. משרדנו מלווה באופן קבוע לקוחות הפועלים בצ'כיה.

נמרוד ירון משמש כדירקטור בלשכת המסחר ישראל צ'כיה. כחבר הנהלה בלשכת המסחר משרדנו מסייע לעסקים ישראליים רבים לבצע פעילות עסקית בצ'כיה ולעסקים רבים בצ'כיה לחדור לשוק הישראלי. 

בתאריך 19/6/2023 הייתה בישראל משלחת של אנשי עסקים מצ'כיה, בראשות גב' מרקטה פקרובה אדאמובה, יו"ר הפרלנט הצ'כי. במשלחת זו, נמרוד ירון העביר הרצאה בנושא מסים ועסקים בין צ'כיה וישראל. קישור להרצאה ניתן למצוא בלינק הבא.

כחלק מהפעילות הכלכלית המשותפת בין שתי המדינות, הוקמה בשנת 2010 לשכת המסחר והתעשייה ישראל – צ'כיה. ללשכת המסחר תפקיד חשוב בהפרחת וסיוע בשיתוף הפעולה בין המדינות. לשכת המסחר מסייעת לאנשי עסקים וחברות ישראליות וצ'כיות אשר רוצות להרחיב את פעילותן במדינות האלו. לשכת המסחר עוזרת במציאת אנשי קשר מתאימים,  בהתמודדות עם פערי התרבות וכיוצא בזה. חברי ההנהלה והדירקטוריון כוללים אנשי מפתח בסקטור העסקי בשתי המדינות, ביניהם השותף המנהל של משרדנו, נמרוד ירון, כמשמש כדירקטור בלשכת המסחר. 

משלחת צ'כיה נמרוד ירון
בשגרירות צ'כיה לאחר הרצאה של משרדנו למשלחת בראשות יו"ר הפרלמנט הצ'כי

 

בין ישראל וצ'כיה נחתמו מספר הסכמים

  1. אמנה להגנה ועידוד השקעות;
  2. אמנה בעניין ביטחון סוציאלי (ביטוח לאומי);
  3. אמנה למניעת כפל מס.

הסכם עידוד והגנה על השקעות

בתאריך 16.03.1997 נכנס לתוקף הסכם עידוד והגנה על השקעות בין ישראל לבין צ'כיה, את העתקו באנגלית ניתן למצוא בלינק הבא: הלינק הבא

אמנה בעניין ביטחון סוציאלי (ביטוח לאומי)

בשנת 2002 נכנסה לתוקף  אמנה לעניין ביטוח סוציאלי בין ישראל לצ'כיה, שמטרתה לנסות ולמנוע מצב של כפל ביטוח לאומי בין שתי המדינות.

לקריאת נוסח האמנה בעברית: לחצו כאן

אמנה למניעת כפל מס בין ישראל לצ'כיה

אמנת המס המקורית בין ישראל לצ'כיה נחתמה בשנת 1993 ונכנסה לתוקף ב-01/01/1995. מטרת האמנה היא לבטל את כפל המס בגין מסים על הכנסה וכן מניעת העלמת מס והימנעות ממס. ישראל וצ'כיה פועלות במאמץ של אזרחיהן המשותפים ליצור את הפתרון הכלכלי הטוב ביותר עבור שתי המדינות. 

לקריאת נוסח האמנה בעברית: לחצו כאןיש לזכור שבגלל השפעות של אמנות מוטילטרליות כמו ה-MLI, חלק מהסעיפים באמנת המס אינם בתוקף.

תחולת ה-MLI והשפעתה על האמנה הבילטראלית

ה-MLI הוא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות מס בילטרליות, שיחול רק כאשר שתי המדינות יחתמו על האמנה המולטילטרלית ויאשרו את החלתה בדין הפנימי שלהן. ישראל וצ'כיה חתמו על האמנה המולטילטרלית (ה-MLI) בשנת 2017. בישראל נכנסה האמנה לתוקף ב1.1.2019 ובצ'כיה נכנסה האמנה לתוקף ב1.9.2020. משמעות הדבר היא שהחל משנת 2020, האמנה בין ישראל וצ'כיה השתנתה אוטומטית בהתאם לתוכן אמנת ה-MLI.

תושבות יחיד לצרכי מס

יחיד השוהה בתחומי צ'כיה מעל ל-183 ימים בשנת המס הקלנדרית נחשב כתושב צ'כיה לצרכי מס ומחויב בתשלום מיסים בה על הכנסותיו. מבחן נוסף מתייחס ליחיד המחזיק מקום מגורים קבוע שבו הוא מתכוון לגור דרך קבע. כמו כן, עצם הבעלות על ויזה לטווח ארוך אינה הופכת אדם באופן אוטומטי לתושב מס.

תושבות חברה לצרכי מס

חברות צ'כיות חייבות במס על רווחיהם מחוץ לצ'כיה חברה נחשבת לתושבת בצ'כיה לצורכי מס אם מושבה הרשום או מקום הניהול שלה ממוקם ישירות בצ'כיה. חברות זרות חייבות במס רק על רווחים שמוקרם בצ'כיה עצמה.

משטר המס בצ'כיה

מס חברות: 19%.

מס רווחי הון: אין מס רווח הון נפרד. רווחי הון נכללים בבסיס מס החברות וממוסים כהכנסה רגילה בשנת מס נתונה.

ניכוי מס במקור

 חברות/יחידים מקומייםחברות/יחידים זריםשיעורי אמנה למניעת כפל מס
דיבידנדים15%15%15%/5%
ריבית0%15%10%/0%
תמלוגים0% לתושבי האיחוד. 15%-35% לאחרים.15%5%
  • שיעור של 5% בניכוי מס על דיבידנדים יחול כאשר החברה המקבלת (למעט שותפות) מחזיקה בבעלותה יותר מ-15% מההון של המשלמת.

מס הכנסה ליחיד: 23%/15%.

מע"מ: 21%.

מס ירושה/מתנות: אין.

מס ירושה ועיזבון

מאז 2014, אין מס עיזבון או ירושה בצ'כיה. אולם לאחר שהנהנה יחליט למכור חלקים מהעיזבון, המכירה תהיה חייבת במס הכנסה אישי. לפיכך, נהוג לייעץ שרכוש יינתן במתנה בעוד המנוח בחיים כדי שלא יוטל עליו מס.

המטבע בצ'כיה

על אף שצ'כיה חברה באיחוד האירופי, לרפובליקה הצ'כית מטבע שלה הנקרא קורונה צ'כית או כתר צ'כי. סמל המטבע הוא CZK.

מחירי העברה בצ'כיה

חקיקת מחירי ההעברה בצ'כיה מכילה הגדרה כללית של עקרון "אורך הזרוע" המשקף את הבסיס העקרוני שבהנחיות ה-OECD לסוגיית מחירי ההעברה. החקיקה מכסה עסקאות בין חברות ליחידים והיא חלה על עסקאות מקומיות וגם חוצות גבולות. למידע נוסף על מחירי העברה לחץ כאן.

רילוקיישן

צ'כיה נותרה כלכלה יציבה למדי עם אוכלוסייה של 10.7 מיליון. הכלכלה המקומית צפויה להמשיך ולצמוח עד לשיא בשנת 2026 שצפוי להאט את הצמיחה. לרפובליקה הצ'כית מדיניות מאקרו כלכלית מפותחת המאפשרת לה להתנהל ביציבות כלכלית לאורך זמן. צ'כיה היא ביתם של זרים רבים בשל מדיניות ההגירה הנוחה שלה.

נדל"ן

מאז ההצטרפות לאיחוד האירופי ואימוץ התיקון האחרון של חוק המט"ח, רכישת נדל"ן בצ'כיה הפכה לנגישה יותר בעבור אנשים מהעולם. עבור אזרחים צ'כיים, ישויות משפטיות הממוקמות בצ'כיה, זרים עם רישיון שהייה קבוע או אלו שקיבלו מקלט בצ'כיה אין הגבלות בקניית נכס. באשר לאזרחים זרים שאינם משתייכים לאיחוד האירופי או לארה"ב, ישנן מגבלות ותקנות אשר הופכות רכישת נכס לתהליך מורכב יותר.

פעילויות עסקיות בין צ'כיה לישראל

משרדנו מתמחה במתן ייעוץ וסיוע מס ללקוחותינו בצ'כיה. למשרד קשרים רבים עם רואי חשבון ועורכי דין בצ'כיה המסייעים ללקוחותינו בפעולות כמו הקמת עסקים, פתיחת חשבונות בנק וחיבור של חברות בצ'כיה לחברות ישראליות. מידע ספציפי על השקעות נדל"ן בצ'כיה ניתן למצוא בדף שלנו על השקעות נדל"ן בחו"ל.

העברת כספים מישראל לצ'כיה

בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה רשאי תחת תנאים מסוימים, להתיר את העברת הכספים בהקטנת הניכוי במקור או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל מול רשות המסים בנושאי ניכוי במקור. 

כלאור העבודה שיש בין שתי המדינות אמנה למניעת כפל מס, יש אפשרות להגיש טופס הצהרה (טופס מס' 2513/2 – הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי ממס במקור), ותוך עמידה בתנאים מסוימים, תהיה אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור וללא אישור רשות המיסים. 

העברת כספים מצ'כיה לישראל

משרדנו מסייע בהעברת כספים מצ'כיה לישראל בצורה הקלה והזולה ביותר.

סוגי ישויות עסקיות בצ'כיה

  • שותפות כללית – סוג של הסכם עסקי שנערך על ידי לפחות שני אנשים שבו כל הנכסים או הרווחים מחולקים זה עם זה
  • שותפות מוגבלת -ישות שבה שותף אחראי להתחייבויות של החברה עד לסכום של חלקי התרומות שלא שולמו למרשם המסחרי
  • חברה בערבון מוגבל – Limited liability company (LLC) צורה זו של ישות עסקית היא הנפוצה ביותר בצ'כיה, ההון הרשום מורכב מהתרומות ששולמו על ידי בעלי המניות, אותם בעלי מניות ספציפיים אחראים לחלקים שלא שולמו של התרומות למרשם המסחרי.
  • חברת מניות משותפת – Joint-stock company (JSC) בישות משותפת, התרומות מחולקות למניות, ולכל אחת מהן ערך נקוב. בעלי המניות הספציפיים אינם אחראים להתחייבויות החברה. הדירקטוריון אחראי לניהול הפעילות העסקית של החברה ולשמש כגוף סטטוטורי של החברה. עלות רישום של חברה כזו כמעט כפולה מאשר חברה בע"מ.

תמריצי עידוד השקעות בצ'כיה

תמריצי השקעה מיועדים רק לגופים צ'כיים ולחברות בנות צ'כיות של חברות זרות. התמריצים הניתנים יכולים לכלול תמיכה במזומן למשרות חדשות/הכשרה, הוצאות הון ועוד. 25% מהעלויות הזכאיות הוא הסכום המקסימלי של תמיכה מתמריצים שניתן לתת.

רשויות המס של צ'כיה

משרד האוצר של הרפובליקה הצ'כית ורשויות המס הכפופות לו מנהלים וגובים מסים מיחידים. רשויות המס הכפופות בצ'כיה יכולות לכלול את המנהל הפיננסי לערעורים, משרד המס המומחה, משרדי המס והסניפים הטריטוריאליים.

נשיא צכיה

בתאריך 14.1.2024, נמרוד ירון הוזמן לפגוש את נשיא צ'כיה, מר פטר פאבל במהלך ביקור הזדהות שלו בישראל.

מדינות עמן לצ'כיה יש אמנה למניעת כפל מס

אלבניהארמניהאוסטרליהאוסטריה
אזרבייג'ןבחרייןברבדוסבלארוס
בלגיהבוסניה והרצגובינהברזילבולגריה
קנדהצ'ילהסיןקולומביה
קרואטיהקפריסיןדנמרקאסטוניה
אתיופיהפינלנדצרפתגאורגיה
גרמניהיווןהונג-קונגהונגריה
איסלנדהודואינדונזיהאיראן
אירלנדאיטליהיפןירדן
קזחסטןקוסובוכוויתלטביה
לבנוןליכטנשטייןליטאלוקסמבורג
מלזיהמלטהמקסיקומולדובה
מונגוליהמונטנגרומרוקוהולנד
ניו-זילנדניגריהצפון קוריאהמקדוניה
נורבגיהפקיסטןפנמההפיליפינים
פוליןפורטוגלרומניהרוסיה
ערב הסעודיתסרביהסינגפורסלובקיה
סלובניהדרום אפריקהדרום קוריאהספרד
סרי-לנקהשבדיהשוויץסוריה
טג'יקיסטןתאילנדתורכיהטורקמניסטן
אוקראינהאיחוד האמירויותבריטניהארה"ב
אוזבקיסטןונצואלהוייטנאם 

רשימת הבנקים הגדולים בצ'כיה לפי מספר לקוחות:

  1. Česká spořitelna – לחץ כאן
  2. ČSOB – לחץ כאן
  3. Komerční banka – לחץ כאן
  4. Moneta Money Bank – לחץ כאן
  5. Raiffeisenbank – לחץ כאן
  6. Fio banka – לחץ כאן
  7. Air Bank – לחץ כאן
  8. mBank – לחץ כאן
  9. UniCredit Bank – לחץ כאן
  10. Hello Bank – לחץ כאן

רשימת הבנקים הגדולים בצ'כיה לפי רווח:

  1. Česká spořitelna
  2. ČSOB
  3. Komerční banka
  4. UniCredit Bank
  5. Moneta Money Bank
  6. Raiffeisenbank
  7. Air Bank
  8. Fio banka
  9. Banka Creditas
  10. Hello Bank

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים