ישראל – גואטמלה אמנת מס

Israel Guatemala Tax Treaty

ישראל – גואטמלה אמנת מס

guatemala

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

6-
גואטמלה סיטי
ספרדית
18.3 מיליון
קצאל גואטמלי (GTQ)
502 +
gt.

יחסי ישראל – גואטמלה

אמנם גואטמלה וישראל לא חתמו על אמנה למניעת כפל מס, אך הן כוננו לראשונה יחסים דיפלומטיים ב-14 במאי 1948, ומאז שתי המדינות חתמו על הסכמים בילטרליים רבים המדגישים את היחסים הידידותיים החיוביים ביניהן. כך למשל, ב-6 לנובמבר 2006 נחתם הסכם עידוד והגנה על השקעות.

יתר על כן, שתי המדינות חברות בארגון הסחר העולמי (WTO) ובארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD), ומראות את מחויבותן לשיפור כלכלי על ידי קביעת סטנדרטים משפטיים בינלאומיים ומציאת פתרונות למגוון אתגרים חברתיים, כלכליים וסביבתיים.

בנוסף, שתי המדינות ביססו יחסי כלכלה ומסחר חזקים- כאשר בשנת 2023 הייצוא מישראל לגוואטמלה עמד על שווי של כ-38.14 מיליון דולר, והייצוא של גואטמלה לישראל בשנת 2022 עמד על כ-4.46 מיליון דולר.

פרטי שגרירות גואטמלה בישראל

כתובת: דרך אגודת הספורט הפועל 2, קומה 11 – מגדל הגן הטכנולוגי מלחה, 9695102 ירושלים
טלפון: 02-6307625 
דואר אלקטרוני: embisrael@minex.gob.gt

פרטי שגרירות ישראל בגואטמלה

כתובת: 9A Avenida, Cdad. de Guatemala01010, Guatemala
טלפון: +502-2317-8500
אתר אינטרנט: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: info@guatemala.mfa.gov.il

פעילות עסקית בגואטמלה

גואטמלה ידועה בתור הכלכלה הגדולה ביותר במרכז אמריקה, והיא חוותה צמיחה משמעותית בשל התפתחותה הפיסקלית, המוניטרית, והכלכלה הפתוחה. כך, ממשלת גואטמלה מחויבת לשיפור התחרותיות, קידום הזדמנויות השקעה ורפורמות חקיקה למגזר הפיננסי התומכות בצמיחה הכלכלית ובפעילות העסקית במדינה.

בשנת 2017 החלה גואטמלה ביישום הסכם הסחר עם ארגון הסחר העולמי (WTO). פרויקט זה מטרתו לשפר את הסחר על ידי ייעול תהליכי המכס, ביטול החלטות שרירותיות, שיפור התקשורת בין המגזר הציבורי והפרטי והגברת השקיפות ויכולת החיזוי בעסקים בינלאומיים.

הסכמים בילטרליים ומוליטרליים בין גואטמלה לישראל

 

הסכם עידוד והגנה על השקעות

בשנת 2006 נכנס לתוקף הסכם בילטראלי בין ישראל וגואטמלה, שמטרתו לתת מעטפת הגנה משפטית לפעילות משקיעים והשקעות מסיכונים שאינם מסחריים. כמו כן, עידוד השקעות של ישראלים בגואטמלה ולהיפך על ידי יצירת אקלים השקעות נוח ובטוח.

קישור להסכם באנגלית באתר משרד האוצר ניתן למצוא כאן.

תחולת ה- MLI

האמנה המולטילטרלית, הMLI-, היא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות המס הבילטרליות כאשר על מנת להחילה, על שתי המדינות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשר את החלתה בדין הפנימי שלהן. ישראל חתמה על האמנה בשנת 2017 ואשררה אותה בתאריך 1.1.2019 ואילו גואטמלה טרם חתמה על האמנה.

תושבות לצורכי מס בגואטמלה

 

תושבות של יחיד

יחיד ייחשב כתושב גואטמלה לצורכי מס אם:

הוא נמצא במדינה בסך הכל לפחות 183 ימים בתקופה שבין 1 בינואר ל-31 בדצמבר, או שיש לו מקום עסקים קבוע בגואטמלה, אלא אם כן הוא מספק אישור מס ממדינה שונה המוכיח אחרת.

למידע נוסף כיצד יחיד יחשב תושב ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

תושבות של חברה

חברה תחשב כתושבת גואטמלה לצורכי מס אם היא הוקמה בגואטמלה, יש לה מטה ראשי או מקום ניהול ראשי המדינה.  

למידע נוסף כיצד חברה תחשב תושבת ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

מערכת המיסוי בגואטמלה

רשות המיסים בגואטמלה נקראת Superintendency of Tax Administration (SAT).

מס הכנסה: 5% – 7%

מס חברות וסניפים: 5%-7% / 25%

מע"מ: 12%

מס רווח הון: 10%

ניכוי מס במקור

 

גואטמלה – שיעור המס בדין הפנימי

ישראל – שיעור המס בדין הפנימי

מס הכנסה אישי (מדרגות מס)

0 – 300,000 קצאל = 5%

 

מעל 300,000 קצאל = 7%

עד 50%

 

מס חברות

25%

או משטר אופציונלי פשוט יותר על הכנסות מפעילויות רווחיות: 5% – 7%

 

23%

מס רווח הון

10%

25%-30%

(בתוספת מס יסף של 3% לבעלי שכר גבוה)

מס סניף

25%

או משטר אופציונלי פשוט יותר על הכנסות מפעילויות רווחיות: 5% – 7%

 

23%

ניכוי מס במקור

(תושב חוץ)

דיבידנדים

 

5%

 

 

25% או 30%

 

ריבית

10%

15%/25%/23%

תמלוגים

15%

23%-40%

מע"מ

12%

17%

מס ירושה ומס עיזבון בגואטמלה

בגואטמלה קיימות מדרגות מס על ירושה ומתנות הנעות בין -1% ל -25% בהתאם לשווי הנכסים המועברים ולקרבה המשפחתית בין המנוח ליורש.

בסיס המס יהיה שווי השוק של הנכס, וערכו ישתנה בהתאם למרכיבים הבאים: חלק הנישואין של בן הזוג, חובות הנפטר, הוצאות מחלה אחרונה והלוויה, שכר הטרחה המקצועי והוצאות הצוואה. עם מותו של המצווה, המוטב הופך להיות אחראי לתשלום מס הירושה.

רילוקיישן לגואטמלה

גואטמלה היא המדינה הגדולה והמתועשת ביותר במרכז אמריקה, עם כוח עבודה גדול כלכלה יציבה ומטבע חזק ויציב. כך, גואטמלה מייצרת ארבעה מכל עשרת המוצרים הנמכרים ביותר באזור, וקיימת צמיחה עקבית שנתית של 3.1%. גואטמלה מדורגת בין עשרת המקומות הראשונים מבחינה מאקרו-כלכלית באמריקה הלטינית ובקריביים (מדד התחרותיות העולמי) והיא היצואנית הגדולה ביותר באזור, עם סחורות בשווי 11.6 מיליארד דולר ואוכלוסייה המונה כ- 16.8 מיליון איש.

 מיקומה האסטרטגי של גואטמלה מאפשר גישה מהירה לשווקים וקשרים אזוריים חזקים. מקסיקו סיטי ומיאמי נמצאות במרחק של שעתיים טיסה בלבד, ולה שלושה נמלים בינלאומיים, אחד באוקיינוס האטלנטי ושניים באוקיינוס השקט, מה שיוצר את מערכת הנמלים השנייה בגודלה באזור אחרי פנמה. לגואטמלה יש גם שני נמלי תעופה בינלאומיים המשרתים 22 חברות תעופה ו-11 חברות קרגו, יחד עם הסכמי סחר עם 12 מדינות, מה שהופך את גואטמלה ליעד נהדר לרילוקיישן והשקעה. יתר על כן, האוכלוסייה היהודית בגואטמלה ממוקמת בעיקר בבירתה, גואטמלה סיטי, המאורגנת בשלוש קבוצות עיקריות: גרמנית, ספרדית ומזרח אירופאית. לכל קבוצה יש מוסדות משלה. כמו כן, מכון אלברט איינשטיין, הוא בית ספר יהודי שהוקם בשנת 1957 המאושר על ידי משרד החינוך.

מיסוי מקרקעין בגואטמלה

יחידים או ישויות משפטיות אשר מבצעים עסקאות נדל"ן בגואטמלה מחויבים בתשלום המיסים הרלוונטיים הקשורים להליך הרכישה. מיסים אלו כוללים, בין היתר: מס ערך מוסף (מע"מ); מס הכנסה; מס רכוש ליחיד.

מס רכוש בגואטמלה עומד על 2 קצאל לכל 1,000 קצאל משווי הנכס, כאשר ערך הנכס הוא בין 2,000 קצאל ל-20,000 קצאל, 6 קצאל לכל 1,000 קצאל הבאים לערך שנע בין 20,000 קצאל ל-70,000 ו-9 קצאל לכל 1,000 קצאל לערכים העולים על 70,000 קצאל. כמו כן, מכירה ראשונה ומכירה חוזרת של הנכס חייבת במס בולים ומע"מ. שיעור מס הבולים יהיה 3% מהערך שנקבע בעסקה.

העברת כספים מישראל לגואטמלה

בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה רשאי, תחת תנאים מסוימים, להתיר את העברת הכספים בהקטנת או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל בנושאי ניכוי במקור מול רשות המסים. 

במתן ייעוץ בנוגע להעברת כספים לחו"ל, בנוסף לנושא ניכוי המס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות הנוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של שתי המדינות.

כמו כן, בנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, לכן חשוב להתייעץ עם מומחה בתחום לפני העברת הכספים – צרו קשר.

למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל לחצו כאן.

סוגי ישויות עסקיות בגואטמלה

 

חברה בע"מ

חברה בע"מ מורכבת ממספר שותפים אשר אחראיים בהתאם להון שהשקיעו, והם אינם מחויבים אישית לחובות החברה. כך, רק נכסי החברה עומדים לרשותה במקרה של חובות, ואם קיים צורך סכומים העולים על ההשקעות המוסכמות בתקנון החברה. קיימת הגבלה בחברה בע"מ ל-20 שותפים ולא יותר.

שותפות כללית

בשותפות כללית, המכונה "Sociedad Colectiva" בגואטמלה, כל השותפים חולקים אחריות בלתי מוגבלת, כלומר הם אחראים באופן אישי לחובות החברה, כולל תשלום מיסים ועסקאות עם רשויות ממשלתיות. שם החברה חייב לכלול את שמו המלא של שותף אחד או שמות משפחה של שניים, ואחריו 'Ltda' או 'Cía Ltda'. סוג זה של מבנה עסקי נפוץ בקרב עסקים קטנים בעלי יחסי אמון בין שותפים. קיימת דרישה מינימלית של שני שותפים, אך לא יותר מ-20.

תאגיד

מתאגד על ידי הון מחולק ומיוצג על ידי תעודות מניה, ועם דרישה מינימלית של שני בעלי מניות. בעלי המניות בחברה חבים בחובותיה רק בהתאם להון הנקוב בתקנון, ואחריותם מוגבלת לסכום הכולל שהושקע בחברה, כאשר ההון מיוצג על ידי מניות רשומות. מניות אלו ניתנות להעברה, אולם חובה כי ההעברה תתבצע בהתאם לשיטת ההעברה המנויה בתקנון. ניתן לבצע השקעות הון בחברה רק באמצעות מזומנים.

סניף

סניף של חברה זרה בגואטמלה מיועד לחברות שהוקמו באופן חוקי בחו"ל ורוצות לפעול במדינה על ידי הקמת סניפים או נציגויות. סניפים אלה חייבים לעמוד בקוד המסחרי של גואטמלה ובחוקים הרלוונטיים ועל החברה למנות נציג משפטי קבוע במדינה ולו תהיה סמכות רחבה לטיפול בעניינים העסקיים. כמו כן, קיימת חובה להבטחת ערבות של לפחות 50,000 דולר, כפי שנקבע על ידי רשם החברות.

תאגיד היזמות

ישות זו ידועה בגואטמלה כ- Sociedad de Emprendimiento, וזו צורה חדשה ליצירת עסק בצורה פשוטה וקלה יחסית. ישות זו מוקמת על ידי יחיד או כמה יחידים, ואחריותם מוגבלת בהתאם להון המניות שהשקיעו. תאגיד היזמות יכול להרוויח רק עד חמישה מיליון קצאל בשנה. ברוטו על בסיס שנתי, אחרת הוא יהיה כשיר לאחד הגופים האחרים.

חוקי תמריצים בגואטמלה

בגואטמלה קיימים מגוון תמריצים שמטרתם לשפר את אקלים ההשקעות במדינה. צעדים אלה לא רק תורמים באופן חיובי לסביבת ההשקעה, אלא גם משרים תחושת ביטחון למשקיעים זרים. באמצעות ההטבות הללו, המדינה מבקשת לטפח אווירה מסבירת פנים ויציבה יותר, כדי להבטיח כי עסקים זרים יהיו בטוחים בהקמת פעילות עסקית במדינה.

כך, ממשלת גואטמלה פרסמה את החוק לקידום ופיתוח פעילויות יצוא ותעשיות, הידוע גם בשם "מאקילה", כדי לעורר את הייצור של סחורות באזורים שבשליטת רשויות המכס לייצוא מחוץ לאזור מרכז אמריקה, מה שעוזר ליצואנים חיצוניים. לפי החוק, יצואנים רשאים לפעול בכל אחת משלוש המערכות הקבועות בחוק. מערכות אלה מציעות תמריצי מס שונים כמו פטורים ממסי יבוא ומע"מ על מכונות וציוד, פטור ממע"מ על יבוא זמני של חומרי גלם ופטור ממס הכנסה לעשר שנים.

אזור הסחר החופשי סנטו תומס דה קסטילה (ZOLIC) ליד הנמל  – נמצא בבעלות המדינה מאפשר יצירת אזורי פיתוח כלכלי מיוחדים מחוץ פטורים ממכס. עסקים באזורים הללו מקבלים הטבות מס ל-10 שנים, פטורים ממע"מ, ממכס ומיסי יבוא מוזלים עבור סחורות כמו חומרי גלם, מכונות וציוד. בנוסף, קיים פטור ממע"מ עבור עסקאות בתוך האזורים הללו כאשר הסחורה היא למטרת ייצוא. תמריצים אלה פתוחים למשקיעים מקומיים וזרים כאחד אשר עוסקים בייצור, מסחר ושירותים.

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים