ישראל – ארה"ב אמנת מס

Israel Tax Treaty United States

ישראל – ארה"ב אמנת מס

USA flag

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

11+, 10+, 12-, 4-
וושינגטון
אנגלית
336 מיליון
דולר אמריקאי
1+
.us

ידיעות עדכניות

ארה"ב תעניק דחייה לתושבי ישראל במועד הגשת הדו"ח השנתי לרשויות המס
10.10.24
השפעות הסכם המס הגלובלי על הכלכלה האמריקאית
בימים אלו, מתהווה הסכם מס גלובלי, הנושא בחובו פוטנציאל משמעותי לשינוי המבנה הכלכלי ברחבי העולם. זוהי יוזמה ששמה לה למטרה לאתגר את מערכת המס הקיימת על ידי חלוקה מחדש של רווחים מן התאגידים הרב-לאומיים הגדולים. על פי נתוני הוועדה המשותפת הלא-מפלגתית לעניין מיסוי, נראה כי השלכות ההסכם עשויות להכביד על כלכלת ארצות הברית, עם הערכה להפסד שנתי של בין 100 מיליון ל-4.4 מיליארד דולר בהכנסות. הסכם זה, שעליו חתמו מעל ל-140 מדינות בשנת 2021, מורכב משני עמודי תווך מרכזיים. הראשון, (Pillar one) נוגע להקצאה מחדש של רווחים למדינות בהן התאגידים פועלים הצורה משמעותית, והשני (Pillar two) קובע רף מינימלי של מס בסך 15%. בעוד שהרף המינימלי הושם בביצוע במספר מדינות, עמוד התווך הראשון עדיין לא מיושם במלואו. לאור ההשפעות הכלכליות של מגפת הקורונה, הוועדה מציעה שלוש סימולציות שונות, שכולן מצביעות על תמונת מצב עגומה להכנסות האמריקאיות, עם הפסד צפוי של כ-1.4 מיליארד דולר. העימות סביב הסכם זה מגיע בעיקר סביב דיונים על פטור ממסים על שירותים דיגיטליים, שנושא זה גורם להתנגדות דו-מפלגתית ועלול להשפיע על התמ"ג העולמי. מדינות רבות כמו קנדה, ממשיכות לקדם את מיסוי השירותים הדיגיטליים שלהן למרות ההסכמה לדחות את היישום. עם הצפי להכרזה על ההסכם הסופי בחודשים הקרובים, אנו מחכים לראות את ההשפעות הכלכליות והמדיניות של הסכם זה, שיכונן מחדש את עולם המיסוי הבינלאומי כפי שאנו מכירים אותו היום.

יחסי ישראל – ארה״ב

מערכת היחסים בין ארה"ב לישראל נחשבת לאיתנה וחזקה כאשר במהלך 75 השנים האחרונות היא הלכה והתחזקה באפיקים שונים. בין המדינות מגוון תוכניות ושיתופי פעולה בתחומי המסחר והכלכלה, בין היתר: הקרן הדו-לאומית למחקר ופיתוח חקלאי, הקרן הדו-לאומית למחקר ופיתוח תעשייתי, קרן החינוך האמריקאית ישראלית וקרן המדע הדו-לאומית. תוכניות אלו מתמקדות בפיתוח המגזר הטכנולוגי והמדעי, תחומי ליבה הן בארה"ב והן בישראל.

קשרים כלכליים ומסחריים אלו התחזקו במשך השנים כאשר במחצית הראשונה של 2023 הייצוא הישראלי לארה"ב גדל בכ-23%. כמו כן, הייצוא האמריקאי לישראל מוערך בשווי של 18.7 ביליון דולר, ומהווה 25% מסך הייצוא הכולל של ארה"ב.

למרות זאת, מערכת היחסים הכלכלית בין המדינות נובעת בין היתר משיתופי פעולה היסטוריים שקיימים עד היום; כך, לישראל וארה"ב מספר תוכניות חינוכיות ותרבותיות יוצאות דופן כמו: Fulbright, International Visitor Leadership Program (IVLP) וEnglish Access והן ממלאות כולן תפקיד מרכזי בחיבור בין שתי המדינות ובחיזוק הקשר ביניהן.

פרטי שגרירות ארה״ב בישראל

כתובת: דוד פלוסר 14, ירושלים 9378322
טלפון: 026304000
אתר: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: JerusalemACS@state.gov

פרטי שגרירות ישראל בארה״ב

כתובת: 3514 International Drive N.W. Washington D.C. 20008
טלפון: 5500 364 202 1+
אתר אינטרנט: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: consular@washington.mfa.gov.il

פעילות עסקית בארה"ב

ארה"ב היא אחת ממעצמות הכלכלה החזקות בעולם, כאשר עיקר התפתחותה החל לאחר מלחמת העולם השנייה. בין השנים 2020 ל-2023, למרות מגפת הקורונה, התפוקה הכלכלית של ארה"ב הוערכה בשווי של כ-103 טריליון דולר, והתמ"ג בארה"ב מדורג במקום הראשון בעולם עם 23.3 טריליון דולר נכון ל-2023. כמו כן ארה"ב מדורגת במקום ה-9 בתוצר לנפש.

כלכלת ארה"ב משגשגת בעיקר בזכות כוח העבודה המיומן במדינה, המערכת הפוליטית היציבה והלך הרוח החדשני הכולל. בנוסף, ארה"ב מקדמת סחר עולמי באוקיינוס האטלנטי ובאוקיינוס השקט, מה שמאפשר מערכת סחר חסכונית ויעילה. המגזרים הכלכליים המובילים במדינה: שירותי בריאות, טכנולוגיה, בנייה, קמעונאות, חקלאות ועוד.

הסכמים בילטרליים ומולטילטרליים בין מדינה לישראל

 

בין ישראל ומדינה נחתמו מספר הסכמים:

  1. האמנה למניעת כפל מס
אמנה למניעת כפל מס בין ישראל וארה"ב

אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, האמנות כוללות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.

אמנת המס הבילטראלית בין ישראל לארה"ב נחתמה ב-20 לנובמבר 1975 ונכנסה לתוקף ב-1 לינואר 1995.

כדי לקרוא את האמנה בשפה העברית באתר משרד האוצר, לחצו כאןיש לזכור שבגלל השפעות של אמנות מוטילטרליות כמו ה-MLI, חלק מהסעיפים באמנת המס אינם בתוקף.

תחולת ה-MLI

האמנה המולטילטרלית, ה-MLI, היא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות המס הבילטרליות כאשר על מנת להחילה, על שתי המדינות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשרר את החלתה בדין הפנימי שלהן. בעוד שישראל חתמה על האמנה ב2017 ואשררה אותה בשנת 2019, ארה"ב לא חתמה כלל על ה-MLI.

תושבות לצורכי מס בארה"ב

 

תושבות של יחיד

בהתאם לאמנה למניעת כפל מס בין ארה"ב לישראל, יחיד ייחשב לתושב ארה"ב לצורכי מס, בהינתן ומתקיימים אחד או יותר מהקריטריונים הבאים:

  1. מגורי קבע- אדם ייחשב לתושב ארה"ב לצורכי מס אם ברשותו בית קבע במדינה. קריטריון זה נבחן לפי הגורמים הרלוונטיים כמו בעלות או שכירות של דירה, מגורים משפחתיים וקשרים אישיים וכלכליים.
  2. קשר אישי וכלכלי- אם לאדם מגורים קבועים הן בארה"ב והן בישראל, הוא ייחשב לתושב המדינה שבה יש לו קשר אישי וכלכלי חזק יותר.
  3. אזרחות- אדם בעל אזרחות כפולה, הן בארה"ב והן בישראל, מקום תושבותו ייקבע לפי מגורי הקבע שלו. אולם, אם ליחיד מגורי קבע בשתי המדינות, תושבותו תקבע בהתאם לאמנה ולהחלטה משותפת של שתי המדינות.

למידע נוסף כיצד יחיד יחשב תושב ישראל לצורכי מס, לחצו כאן.

תושבות של חברה

חברה תחשב לתושבת ארה"ב לצורכי מס אם היא מאוגדת על פי החוק האמריקאי.

כמו כן, חברה תחשב כתושבת ישראל לצורכי מס, אם היא מאוגדת לפי הדין הישראלי ו/או אם מנגנון השליטה והניהול של החברה מתבצע בישראל.

לפי אמנת המס בין ישראל לארה"ב, במקרה בו חברה מאוגדת לפי הדין של שתי המדינות, ונחשבת תושבת מס בשתי המדינות, יש להגיע להסכמה הדדית לגבי תושבות החברה.

למידע נוסף כיצד חברה תחשב תושבת ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

מערכת המיסוי בארה"ב

רשות המיסים ברצות הברית נקראת "Internal Revenue Service (IRS)".

מס הכנסה: 10%-37%

מס חברות וסניפים: 30%/21%

מע"מ: בארה"ב לא קיים מס ערך מוסף, אולם קיים מס מכירה והוא מאוד דומה למע"מ. טווח מס המכירה נע בין 7.25%-2.9%.

מס רווח הון: 0%, 15% או 20%

ניכוי מס במקור

 

מדינה – שיעור המס בדין הפנימי

ישראל – שיעור המס בדין הפנימי

שיעור מס לפי האמנה

מס הכנסה אישי (מדרגות מס)

0 – 10,275 דולר = 10%

10,276 – 41,775 דולר = 12%

41,776 – 89,075 דולר = 22%

89,076 – 170,051 דולר = 24%

170,051 – 215,350 דולר= 32%

215,951 – 539,900 דולר= 35%

מעל 539,900 דולר דולר= 37%

עד 50%

 

מס חברות

21% (פדרלי)

0%-12% (מדיני)

23%

 

מס רווח הון

0%/15%/20%

25%-30%

(בתוספת מס הכנסה חריג לבעלי שכר גבוה ב-3%)

 

מס סניף

30%

23%

 

ניכוי מס במקור

(תושב חוץ)

דיבידנדים

30%

25% או 30%

12.5%/25%

ריבית

30%

15%/25%/23%

17.5%

תמלוגים

30%

23%-40%

10%/15%

מע"מ

2.9% – 7.25% (מס מכירה)

17%

 

מס ירושה ומס עיזבון בארה"ב

בארה"ב לא קיים מס ירושה פדרלי, אולם ישנן 6 מדינות אשר מטילות מס ירושה מדיני (איווה, קנטקי, מרילנד, נברסקה, ניו ג'רזי ופנסילבניה). מס הירושה במדינות הללו נע בין 1% בלבד ל-16% במדינות מסוימות.

בנוסף, קיים מס עיזבון פדרלי שנע בין 18% ל40%, ובמדינות מסוימות יש מס עיזבון ברמת המדינה.

רילוקשיין לארה"ב

בארצות הברית קיימת האוכלוסייה היהודית הגדולה בעולם (מחוץ לישראל), כאשר המוקדים העיקריים הם ניו יורק, לוס אנג'לס, דרום פלורידה סן פרנסיסקו ועוד. לקהילה היהודית בארה"ב ארגונים, מרכזים קהילתיים ובתי כנסת בכל רחבי ארה"ב.

ארצות הברית מציעה שלל הזדמנויות כלכליות ועסקיות- מאפשרויות לפיתוח הקריירה ועד ליכול לחקור תעשיות מגוונות ולעבוד עם חברות מובילות בעולם, מה שמושך לארה"ב אנשים מוכשרים מכל העולם. בנוסף, ארה"ב מספקת רמת חיים גבוהה, חינוך איכותי, שירותי בריאות והטבות סוציאליות.

רילוקשיין דורש תהליכי הגירה למיניהם: דרך נפוצה אחת היא ויזת עבודה, אותה מקבלים אנשים בעלי כישורים מיוחדים ע"י הצעות עבודה ממעסיקים בארה"ב והם יהיו זכאים לוויזות כגון H-1B או L-1. לחילופין, ישנה אפשרות לקבלת וויזה על בסיס קשרים משפחתיים, ויזה על בסיס השקעות כמו EB-5 או ויזת סטודנט וחיפוש הזדמנויות עבודה לאחר הלימודים.

מיסוי מקרקעין בארה"ב

מיסוי המקרקעין בארה"ב מורכב למדי בשל אופי הממשל במדינה. בין היתר, קיים מס רכוש ומס על שכר דירה:

מס רכוש: מס רכוש מוטל הן על חלקות מקרקעין (כמו קרקע ומבנים) והן על מיטלטלין, לרבות כלי רכב וציוד עסקי. מס זה נשלט ונאכף בעיקר ברמה המדינית, מה שגורם להבדלי ניכרים בשיעורי מס, הערכות השווי ותקנות בתחומי שיפוט שונים; מדינות, מחוזות וערים. כל מדינה בארה"ב קובעת את מדיניות המס שלה בעניין, הכוללת את שיעורי המס, ההטבות והפטורים הזמינים למיניהם.

מיסוי שכר דירה: הכנסה משכירות בארה"ב תמוסה כהכנסה רגילה ויש לדווח עליה לרשות המיסים, אולם הוצאות נלוות מסוימות לתחזוקת הדירה עשויות להיות מותרות בניכוי מהכנסה זו.

העברת כספים מישראל לארה"ב

בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה רשאי תחת תנאים מסוימים, להתיר את העברת הכספים בהקטנת הניכוי במקור או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל מול רשות המסים בנושאי ניכוי במקור. 

כלאור העבודה שיש בין שתי המדינות אמנה למניעת כפל מס, יש אפשרות להגיש טופס הצהרה (טופס מס' 2513/2 – הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי ממס במקור), ותוך עמידה בתנאים מסוימים, תהיה אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור וללא אישור רשות המיסים. 

במתן ייעוץ בנוגע להעברת כספים לחו"ל, בנוסף לנושא ניכוי המס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות נוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של כל שתיים מדינות.

הבנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, לכן חשוב להתייעץ לפני העברת הכספים – צרו קשר.

למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל לחצו כאן.

סוגי ישויות עסקיות בארה"ב

בארה"ב ישנם כמה סוגים של ישויות משפטיות, להלן כמה ישויות בולטות:

  1. בעלות יחיד- עסק לא מאוגד שמנוהל על ידי אדם אחד. זוהי הצורה הפשוטה והנפוצה ביותר להקמת ישות עסקית בארה"ב, שבה לבעלים יש שליטה מלאה על העסק ולוקח על עצמו את כל הסיכונים וההתחייבויות.
  2. שותפות- שני אנשים או יותר החולקים בעלות ואחריות בחרה. ישנם שני סוגים עיקריים של שותפות: שותפויות כלליות, שבהן לשותפים יש שליטה ואחריות משותפת, ושותפויות מוגבלות, שבהן ישנו לפחות שותף אחד כללי אחד עם אחריות בלתי מוגבלת ושותף מוגבל אחד או יותר.
  3. חברה באחריות מוגבלת (LLC)- מבנה עסקי גמיש המספק הגנה באחריות מוגלת לבעליו, ובהתאם לחוק המדיני ישנה אפשרות לסוגי אחריות שונים (מוגבלת / בלתי מוגבלת) לשאר חברי הישות. ישות זו מאפשרת שילוב אלמנטים שונים של שותפויות ותאגידים כאחד, ומאפשר מיסוי מעבר (רווחים והפסדים של החברים עוברים לדוחות המס האישיים של החברה) תוך הגנה על נכסיהם האישיים מהתחייבויות עסקיות.
  4. תאגיד- ישות משפטית שנמצאת בבעלותם של בעלי המניות, להם אחריות מוגבלת כך שהם אינם אחראיים באופן אישי לחובות או התחייבויות החברה. לתאגידים מבנה מורכב יותר, כאשר קיימים בעלי מניות, דירקטורים ונושאי משרה. ישנם שני סוגי תאגידים: C corporation, המתמודד עם מיסוי כפול הן ברמת התאגיד והן ברמת הפרט, ו-S corporation, שמאפשר להעביר הכנסות, הפסדים, ניכויים וזיכויים של התאגיד לבעלי המניות לצורכי מס.

חוקי תמריצים במדינה

בארצות הברית קיימים מספר חוקי תמריצים שמטרתם לעודד פעילות עסקית בינלאומית ולהפחית את נטל המס על עסקאות בינלאומיות למיניהן. בין היתר, קיימים כמה חוקי תמריצים והטבות מס במדינה:

  1. החרגת הכנסה ממקור זר- תושבי ארה"ב בעלי הכנסות זרות, יכולים להוציא סכום מסוים מהכנסתם הזרה או להדיר הכנסה מדיור זר, מהכנסות לצורכי המס האמריקאי שלהם.
  2. זיכוי מס זר- מערכת המס בארה"ב מאפשרת לנישומים לתבוע לזיכוי או ניכוי עבור מיסים זרים מסוימים ששולמו או נצברו בגין הכנסה ממקור זר. זיכוי זה, הידוע בשם Foreign Tax Credit (FTC), מסייע למניעת כפל מס על הכנסה שהושגה בחו"ל.
  3. דחיית הכנסה- מערכת המס בארה"ב כוללת כללים במסגרת תוכנית Subpart F, המחייבים בעלי מניות בתאגידים זרים נשלטים במס על הכנסות פסיביות מסוימות. עם זאת, ישנן הוראות דחיה המאפשרות לבעלי מניות בארה"ב לערוך דחיית מס בגין סוגים מסיומים של הכנסה עד להחזרתם לארה"ב.
  4. ניכוי הכנסה בלתי מוחשית שמקורה בחוץ- בארה"ב קיים חוק הפחתת מס ועבודות והוא מציג הטבת מס מיוחדת המעניקה שיעורי מס מופחתים על הכנסה שמקורה בקניין הרוחני של החברה. שיעור המס המופחת הוא בגין החלק הזר של ההכנסה, קרי החלק הקשור לייצוא סחורות ושירותים שנוצרו תוך שימוש בקניין הרוחני.

מדינות איתן למדינה יש אמנה למניעת כפל מס

אוזבקיסטן

אסטוניה

ג'מייקה

טג'יקיסטן

ליטא

סלובניה

צ'כיה

שוויץ

אוסטריה

ארמניה

גרמניה

טוניסיה

מולדובה

סלובקיה

צרפת

תאילנד

אוסטרליה

בולגריה

דנמרק

טורקמניסטן

מלטה

ספרד

קזחסטן

תורכיה

אוקראינה

בלגיה

דרום אפריקה

טרינידד

מצרים

סרי לנקה

קירגיסטן

אזרבייג'ן

בלרוס

דרום קוריאה

יוון

מקסיקו

פולין

קנדה

איטליה

בנגלדש

הודו

יפן

מרוקו

פורטוגל

קפריסין

אינדונזיה

ברבדוס

הולנד

ישראל

נורבגיה

פיליפינים

רומניה

איסלנד

בריטניה

הונגריה

לוקסמבורג

ניו זילנד

פינלנד

רוסיה

אירלנד

גאורגיה

ונצואלה

לטביה

סין

פקיסטן

שוודיה

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים