ישראל – אזרבייג'ן אמנת מס

Israel Azerbaijan Tax Treaty

ישראל – אזרבייג'ן אמנת מס

azerbaijan flag

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

4+
באקו
אזרבייג'נית
10.3 מיליון
מאנאט אזרבייג'ני
994+
az.

ידיעות עדכניות

יחסי ישראל – אזרבייג'ן

היחסים הדיפלומטיים בין ישראל ואזרבייג'ן כוננו ב-7 באפריל 1992, ומאז היחסים בין שתי המדינות הלכו וצמחו עם השנים והפכו לשותפות הבנויה על היסטוריה משותפת, דמיון תרבותי ואינטרסים משותפים. שיתוף הפעולה בין המדינות מתרחב בתחומים רבים, כולל בתחום הפיננסיים, כאשר היקף הסחר בין ישראל לאזרבייג'ן הגיע ל-465 מיליון דולר. יתר על כן, שתי המדינות חתמו על הסכמים בילטרליים, המדגישים את היחסים הדיפלומטיים החיוביים בין שתי המדינות. כך למשל, ב-30.03.2022 חתם שר התיירות הישראלי על הסכם שיתוף פעולה ופתח משרד תיירות האזרבייג'ני בישראל. מבחינה אסטרטגית, שתי המדינות מיישרות קו בסוגיות של ביטחון אזורי ואנרגיה.

פרטי שגרירות אזרבייג'ן בישראל

כתובת: רחוב המרד 25, תל אביב
אתר: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: telaviv@mission.mfa.gov.az

פרטי שגרירות ישראל באזרבייג'ן

כתובת:Hyatt Tower 3, 1033 Izmir, Baki, Azerbaijan
טלפון: +994-124907892
אתר אינטרנט: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: consular1@baku.mfa.gov.il

פעילות עסקית באזרבייג'ן

ממשלת אזרבייג'ן עשתה מאמצים למשוך השקעות זרות ויישמה רפורמות לגיוון האקלים הכלכלי, למרות שהמשק עדין מאוד בהפקת נפט וגז, תורם 92% מהכנסות היצוא ויותר ממחצית תקציב המדינה. המדינה מתמקדת לאחרונה גם באנרגיה ירוקה.

מגזר הנפט והגז הוא מגזר מסורתי שקיבל את רוב ההשקעות הזרות באזרבייג'ן. עם זאת, ממשלת אזרבייג'ן עובדת כעת על גיוון הכלכלה על ידי התמקדות בארבעה מגזרים שאינם נפט כגון חקלאות, תיירות, טכנולוגיית מידע, תקשורת, ותחבורה / לוגיסטיקה.

הסכמים בילטרליים ומוליטרליים בין אזרבייג'ן לישראל

 

בין ישראל ואזרבייג'ן נחתמו מספר הסכמים:

  1. הסכמי עידוד והגנה על השקעות
  2. אמנה למניעת כפל מס

הסכמי עידוד והגנה על השקעות

בשנת 2007 נכנס לתוקף הסכם בילטראלי בין ישראל ואזרבייג'ן, שמטרתו לתת מעטפת הגנה משפטית לפעילות משקיעים והשקעות מסיכונים שאינם מסחריים. כמו כן, עידוד השקעות של ישראלים בסלובניה ולהיפך על ידי יצירת אקלים השקעות נוח ובטוח.

קישור להסכם באנגלית באתר משרד האוצר ניתן למצוא כאן.

אמנה למניעת כפל מס בין ישראל לסלובניה

אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.

אמנת המס הבילטראלית בין ישראל לאזרבייג'ן נחתמה בשנת 2016, ונכנסה לתוקף בתאריך 31/12/2017.

קישור להסכם בעברית באתר משרד האוצר ניתן למצוא כאן.

תחולת ה-MLI

האמנה המולטילטרלית, הMLI-, היא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות המס הבילטרליות כאשר על מנת להחילה, על שתי המדינות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשר את החלתה בדין הפנימי שלהן. גם ישראל וגם אזרבייג'ן חתמו על האמנה המולטילטרלית  MLI, ישראל חתמה על האמנה בשנת 2017, ואילו אזרבייג'ן רק בשנת 2023 והיא כרגע נמצאת בתהליכי אשרור.

תושבות לצורכי מס באזרבייג'ן

 

תושבות של יחיד

אדם נחשב תושב מס באזרבייג'ן אם הוא מבלה שם מעל 182 ימים בשנה קלנדרית אחת. עבור יחידים ששהייתם אינה עולה על 182 ימים, תושבותם תקבע על בסיס מקום מגוריהם הקבוע, מקום האינטרסים החיוניים שלהם, מקום המגורים הרגיל שלהם לפי האזרחות.

למידע נוסף כיצד יחיד יחשב תושב ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

תושבות של חברה

באזרבייג'ן, ישות משפטית תחשב כתושבת אזרבייג'ן לצורכי מס אם היא הוקמה בהתאם לחוק ועוסקת בפעילות יזמית, או אם ניהולה בתוך אזרבייג'ן.

למידע נוסף כיצד חברה תחשב תושבת ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

מערכת המיסוי באזרבייג'ן

רשות המיסים באזרבייג'ן נקראת State Tax Service.

מס הכנסה: 0%, 14%, 25%.

מס חברות וסניפים: 20%

מע"מ: 0%, 18%

מס רווח הון: 20%

ניכוי מס במקור

 

אזרבייג'ן – שיעור המס בדין הפנימי

ישראל – שיעור המס בדין הפנימי

שיעור מס לפי האמנה

מס הכנסה אישי (מדרגות מס)

א.     עובדים במגזרים כלליים:

0%: עד 8,000 מאנאט

14%: מעל 8,000 מאנאט

ב.     עובדי מגזרי הנפט, הגז ועובדים ממשלתיים

14%: עד 2,500

25%: מעל 2,500 מאנאט + 350 מאנאט                  מהסכום העולה על 2,500 מאנאט

עד 50%

 

מס חברות

20%

23%

 

מס רווח הון

20%

25%-30%

(בתוספת מס יסף של 3% לבעלי שכר גבוה)

 

מס סניף

10%

23%

 

ניכוי מס במקור

(תושב חוץ)

דיבידנדים

5%

25% או 30%

15%

ריבית

10%

15%/25%/23%

10%

תמלוגים

18%, 0%

23%-40%

5% , 10%

מע"מ

25%

18%

 

מס ירושה ומס עיזבון באזרבייג'ן

אזרבייג'ן אינה מטילה מס ירושה המתקבל מבני משפחה מדרגה ראשונה. עם זאת, ירושה ממי שאינו משפחה מדרגה ראשונה כפופה למס בשיעור של 25%.

רילוקיישן לאזרבייג'ן

עם אקלים השקעות נוח ומסגרת משפטית התומכת בהשקעות זרות, אזרבייג'ן היא יעד אטרקטיבי לרילוקיישן. להלן כמה יתרונות שהעברת העסקים לאזרבייג'ן:

ארץ נפט עשירה ובעלת תעשיה שוקקת: אזרבייג'ן, הידועה בעתודות הנפט והגז העשירות שלה, פיתחה תשתית תעשייתית חזקה המתמקדת בכריית אלומיניום, מטלורגיה והפקת נפט. עם זאת, לאחרונה, המדינה מזקקת גם תעשיות קלות כגון טקסטיל ועיבוד מזון.

תמיכה בהשקעות: בעוד אזרבייג'ן מתמקדת בגיוון כלכלי תוך ניסיון למשוך עוד ועוד השקעות זרות, היא פיתחה מדיניות לתמיכה במטרותיה. לדוגמה, המדינה מציעה הלוואות בעלות ריביות נמוכות על ידי הקרן לפיתוח יזמות המכוונות השקעות במגזר החקלאי ובתעשיות שאינן נפט.

תנאים נוחים להשקעות זרות: החוק האזרבייג'ני מאפשר למשקיעים זרים להיות מעורבים במגוון פעילויות השקעה יעילות, כולל הקמת מפעלים בבעלותם המלאה, רכישת מפעלים מקומיים וקבלת זכויות שימוש בקרקע ובמשאבי טבע.

תמריצי מס ומכס: אזרבייג'ן מספקת למשקיעים זרים מספר תמריצי מס בנוסף לשיעורי מס נוחים. לדוגמה, מס הכנסה מופחת ב -50%, בעוד רכוש ונכסי קרקע פטורים ב -100%.

מיסוי מקרקעין באזרבייג'ן

באזרבייג'ן  מוטל מס רכוש הן על ישויות משפטיות והן על יחידים. ישויות משפטיות חייבות במס בשיעור 1% על נכסי מקרקעין, בהתבסס על הערך השנתי הממוצע הנקוב של הנכס. נכסי מגורים חייבים במס רכוש רק בגין שטחים העולים על 30 מ"ר. רק יחידים שמנהלים חברות בעלות תושבות באזרבייג'ן לצורכי מס אשר להן מוסד קבע במדינה צריכים לשלם מס זה, כאשר הבעלים המשותפים אחראיים למס בהתאם לאחוזים שיש להם בנכס. כמו כן, חקלאיים, מפעילים ותושבים של פארקים תעשייתיים וחברות קטנות עם נכסים בשווי נמוך ממיליון מאנאט זכאים לפטור ממס זה.

יחידים חייבים במס הם החברות התושבות ואלה המנהלות עסקים באמצעות מוסד קבע באזרבייג'ן. הבעלים המשותפים אחראים למס בהתאם לאינטרס שיש להם בנכס. פטורים ניתן לתבוע על ידי יצרנים חקלאיים, תושבים ומפעילים של פארק תעשייה, מפעלים זעירים עם נכסים מתחת AZN 1 מיליון.

העברת כספים מישראל לאזרבייג'ן

בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה, להתיר את העברת הכספים בהקטנת או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל בנושאי ניכוי במקור מול רשות המסים. 

לאור העבודה שיש בין שתי המדינות אמנה למניעת כפל מס, יש אפשרות להגיש טופס הצהרה (טופס מס' 2513/2 – הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי ממס במקור), ותוך עמידה בתנאים מסוימים, תהיה אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור וללא אישור רשות המיסים. 

במתן ייעוץ בנוגע להעברת כספים לחו"ל, בנוסף לנושא ניכוי המס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות הנוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של שתי המדינות.

כמו כן, בנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, לכן חשוב להתייעץ עם מומחה בתחום לפני העברת הכספים – צרו קשר.

למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל לחצו כאן.

סוגי ישויות עסקיות באזרבייג'ן

 

חברה בע"מ

חברה בע"מ נוצרת על ידי אדם אחד או ישות משפטית אחת או יותר. ההון של החברה מחולק למניות כמפורט בתקנון החברה, ולבעלי המניות אחריות מוגבלת בהתאם להון שהשקיעו.

שותפות כללית

שותפות כללית מוקמת תוך שיתוף פעולה של שני יחידים / כמה יחידים, או שתי ישויות משפטיות / כמה ישויות משפטיות.  בעלי שותפות כללית אחראים באופן אישי לכל החובות והתחייבויות השותפות, ואחריותם אינה מוגבלת.

חברת מניות משותפת (JSC)

חברת מניות משותפת יכולה להיווסד על ידי אדם או ישות משפטית אחרת, ובעלי המניות שלה אחראיים לחובותיה רק בהתאם לערך המניות שלהם. ישנן שתי צורות של JSCs: סגורה ופתוחה. בחברת JSC סגורה, המניות אינן מונפקות לציבור, עם דרישת הון מינימלית של 2,000 מאנאט. ב- JSC פתוחה, המניות נסחרות באופן חופשי, וההון המינימלי הוא 4,000 מאנאט.

חברת בת

חברה בת באזרבייג'ן, היא חברה הנמצאת בבעלות זרה, יכולה להירשם כחברה בע"מ או חברת מניות משותפות. היא מטופלת כישות משפטית אזרבייג'נית למטרות מס, חשבונאות ורגולציה, ועליה לציית לכל החוקים הרלוונטיים באזרבייג'ן.

סניף

סניף הוא שלוחה של חברת האם, והוא מבצע את כל הפונקציות של המשרד הראשי, כמו גם פונקציות נוספות של נציגות. הסניפים כפופים בדרך כלל לאותן תקנות משפטיות, מס, מטבע ודיווח. סניפים אינם נדרשים להחזיק בקרן שכר ורשאים להעביר הכנסות לחשבונות בחו"ל, כל עוד חשבונות אלה רשומים כראוי ברשויות אזרבייג'ן.

חוקי תמריצים באזרבייג'ן

אזרבייג'ן מציעה תמריצים רבים כדי למשוך משקיעים זרים ולהגביר את העסקים המקומיים. להלן כמה מהתמריצים העיקריים:

חקלאות – החל מה-1.1.2014 חקלאים נהנים מפטור ממס למשך עשר שנים. כמו כן, החל מיום 1.1.2022 חל מע"מ על סימונים על מכירות סיטונאיות וקמעונאיות של מוצרים חקלאיים. תיקונים אחרונים בחוקי המס מספקים פטור ממע"מ לתקופות מסוימות על מוצרים כמו חיטה, קמח, לחם, בקר ועוף, סובין ומזון.

שטחים חופשיים – גופים ויחידים הפועלים בשטחים החופשיים נהנים מפטור של עשר שנים ממס הכנסה, מס רכוש, מס מקרקעין ומע"מ על חומרי גלם מיובאים. אולם, פטור זה אינו חל על שירותים פיננסיים, הובלת מטענים או שירותים הממומנים מתקציב המדינה.

תעשיית הנפט והגזהחוק מעניק תמריצי מס לחברות מקומיות לבחור בין שיעור מס חברות של 20% או ניכוי מס במקור של 5% על הכנסות ברוטו. קבלני משנה זרים כפופים רק לניכוי מס במקור של 5%. בנוסף, יש שיעור מע"מ 0%, פטורים ממס דיבידנדים, מכס, מס רכוש ומס קרקע.

אזורים כלכליים מיוחדים – חברות באזורים כלכליים מיוחדים נהנות ממס של 0.5% על הכנסותיהם, שיעור מע"מ של 0% ופטורים ממכס. עם זאת, עסקים מסוימים כמו נפט וגז, משקאות אלכוהוליים, טבק וחברות מדיה אינם זכאים לתעודות אזורים כלכליים מיוחדים.

תמריצים לתעופה אזרחית – תשלומי שכירות או חכירה עבור מטוסים ומנועי מטוסים מישויות שאינן תושבות ללא נוכחות באזרבייג'ן פטורים ממע"מ וניכוי מס במקור בגין פעילויות אלה.

מדינות איתן לאזרבייג'ן יש אמנה למניעת כפל מס

אוזבקיסטן

בוסניה והרצגובינה

הונגריה

ישראל

מקדוניה

ערב הסעודית

קטאר

אוסטריה

בלגיה

וייטנאם

כווית

מרוקו

פולין

קנדה

אוקראינה

בלרוס

טג'יקיסטן

לוקסמבורג

נורבגיה

פינלנד

קרואטיה

איחוד האמירויות

בריטניה וצפון אירלנד

טורקיה

לטביה

סין

פקיסטן

רומניה

איטליה

גיאורגיה

טורקמניסטן

ליטא

סלובניה

צ'כיה

רוסיה

איראן

גרמניה

יוון

מולדובה

סן מרינו

צרפת

שוודיה

אסטוניה

דנמרק

יפן

מונטנגרו

ספרד

קוריאה

שוויץ

בולגריה

הולנד

ירדן

מלטה

סרביה ומונטנגרו

קזחסטן

 
8

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים

ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime