ישראל – פרו אמנת מס

Israel Peru Tax Treaty

ישראל – פרו אמנת מס

peru

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

5-
לימה
ספרדית
34.35 מיליון
סול פרואני (PEN)
51+
pe.

יחסי ישראל – פרו

פרו וישראל לא חתמו על הסכם למניעת כפל מס, אולם הן כוננו יחסים דיפלומטיים חזקים עוד בשנת 1957. כך, במהלך השנים המדינות שיתפו פעולה בפרויקטים שונים וחתמו על הסכמים בילטרליים כגון הסכם שיתוף הפעולה הטכני, פרויקט פיתוח הכפר והקולוניזציה בדרום פרו (1957), הסכם שיתוף פעולה להגנת הצומח (1957), הסכם שיתוף פעולה בתחום החקלאות (2005), הסכם שיתוף פעולה במדע וטכנולוגיה (2005), הסכם בתחום התיירות (2005), הסכם פטור מוויזה (2008), מזכר לשיתוף פעולה בתעשייה הביטחונית (2008), מזכר לשיתוף פעולה טכני ומשאבי מים (2012) וההצהרה המשותפת להבהרת שיתוף הפעולה החקלאי וייעול משאבי המים (2013).

במהלך השנים טיפחו פרו וישראל קשרי מסחר חזקים. ב-5 השנים האחרונות הייצוא מישראל לפרו גדל בכ-3.54% כאשר בשנת 2022 ייצאה ישראל לפרו סחורות ושירותים בשווי של כ-111 מיליון דולר, בעיקר מכונות לפיזור נוזלים, מכונות הרמה ושסתומים. באותה שנה פרו ייצאה לישראל מוצרים ושירותים בשווי של 17.6 מיליון דולר, ייצוא זה כלל בעיקר תוצרת חקלאית.

פרטי שגרירות פרו בישראל

כתובת: מדינת היהודים 89, קומה 12, הרצליה פיתוח, ישראל
טלפון: 972- 99578835+ 
אתר: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: consulperu-telaviv@rree.gob.pe

פרטי שגרירות ישראל בפרו

כתובת: Av. Andres Reyes 437, 13th Floor, Platinum Plaza II Business Center San Isidro
טלפון: 51- 4180500+
אתר אינטרנט: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: : info@lima.mfa.gov.il

פעילות עסקית בפרו

במהלך שני העשורים האחרונים, פרו השיגה צמיחה כלכלית משמעותית תוך צמצום העוני, וניתן לייחס את הצלחתה לשמירה על היציבות המקרו-כלכלית במדינה, מחויבות לסחר פתוח והשפעה חיובית של סביבה בינלאומית. משכך, פרו נחשבת לאחת הכלכלות הצומחות ביותר באמריקה הלטינית, עם שיעור אינפלציה נמוך.

החוק הפרואני מבטיח שוויון זכויות למשקיעים זרים ומקומיים כאחד, תחת מדיניות "טיפול לאומי". הרשויות אינן יכולות להפלות על בסיס לאום, פעילות כלכלית או מיקום בנוגע למחירים, שערי חליפין, שיעורי מס, מכסות או מידע עסקי.

בפרו מקורות טבע עשירים בנחושת, זהב, כסף, אבץ, גז ונפט, בנוסף למשאבים המינרליים התורמים באופן משמעותי למגזר התעשייה במדינה. כך, הייצוא העיקרי של פרו הוא מינרליים בדגש על נחושת.

מאז 2016, קיימת מדיניות ניכוי מיוחדת במאפשרת לנישומים לנכות 150% או 175% מההוצאות עבור פרויקטים הקשורים למחקר מדעי, פיתוח טכנולוגי וחדשנות. כמו כן, חברות נפט וגז יכולות להתקשר בהסכמי יציבות המאפשרים מדיניות מס קבועה, שימוש חופשי במט"ח, המרת מטבע קלה ומסחר בלתי מוגבל במוצרים לאורך כל תקופת החוזה.

חשוב לציין כי המיקוד העיקרי של פרו כפי שהוא מתואר בתוכנית התשתיות הלאומיות לתחרותיות, הוא בפרויקטים הקשורים לתחבורה, טלקומוניקציה, אנרגיה ומים, אלו התחומים העיקריים שבהם המדינה תומכת.

תחולת ה- MLI

האמנה המולטילטרלית, הMLI-, היא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות המס הבילטרליות כאשר על מנת להחילה, על שתי המדינות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשר את החלתה בדין הפנימי שלהן. גם ישראל וגם פרו חתמו על האמנה המולטילטרלי MLI בשנים 2017 ו-2018 בהתאמה. ישראל אשררה את האמנה בשנת 2019 ואילו נכון להיום פרו טרם אשררה את האמנה.

תושבות לצורכי מס בפרו

 
תושבות של יחיד

יחיד ייחשב לתושב פרו לצורכי מס אם הוא שוהה פיזית במדינה יותר מ-183 יום בשנה קלנדרית אחת. לעומת זאת, מעמד זה יתבטל אם נעדר מהמדינה לפחות 184 ימים בסך הכל במהלך השנה הרלוונטית.

מעמדו של יחיד ייקבע בתחילת שנת המס, כאשר כל שינוי המהלך השנה ייכנס לתוקף בתחילת שנת המס הבאה. לכן, אם מישהו הופך תושב אחרי ה-30 ליוני, הוא צריך לחכות לשנה הבאה כדי לקבל הטבות מס, והשינוי יתחיל בשנה שלאחר מכן.

למידע נוסף כיצד יחיד יחשב תושב ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

תושבות של חברה

לפי החוק הפרואני, חברה תחשב לתושבת המדינה לצורכי המדינה אם היא עונה על אחת מהקטגוריות הבאות:

  • היא ישות משפטית שהתאגדה בפרו;
  • סניף, סוכנויות ומוסדות קבע (PE) של יחידים או ישויות שאינם תושבי המדינה;
  • שותפויות וחברות בע"מ.

למידע נוסף כיצד חברה תחשב תושבת ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

מערכת המיסוי בפרו

רשות המיסים בפרו נקראת National Superintendency of Customs and Tax Administration

מס הכנסה: 8% – 30%

מס חברות וסניפים: 29.5%

מע"מ: 18%

מס רווח הון: 5%

ניכוי מס במקור

 

פרו – שיעור המס בדין הפנימי

ישראל – שיעור המס בדין הפנימי

מס הכנסה אישי (מדרגות מס המבוססות על יחידות מס שוות ערך ל-5,150 סול פרואני ליחידה)

עד 5 יחידות = 8%

5-20 יחידות = 14%

20-35 יחידות= 17%

35-45 יחידות = 20%

מעל 45 יחידות= 30%

עד 50%

מס חברות

29.5%

23%

מס רווח הון

5%

25%-30%

(בתוספת מס יסף של 3% לבעלי שכר גבוה)

מס סניף

29.5%

23%

ניכוי מס במקור

(תושב חוץ)

דיבידנדים

30%

25% או 30%

ריבית

30%

15%/25%/23%

תמלוגים

30%

23%-40%

מע"מ

18%

17%

מס ירושה ומס עיזבון בפרו

לא קיים מס על ירושה או עיזבון בפרו.

רילוקיישן לפרו

על אף שהקהילה היהודית בפרו אינה גדולה, היא בעלת חיי חברה ותרבות תוססים, עם מועדון ספורט וקאנטרי קלאב משלה. כמה ממנהיגי הקהילה צמחו מתוך תנועת הנוער המשגשגת "הנוער הציוני", אשר פועלת למעלה מחמישים שנה. כמו כן, לימה מארחת מדי שנה ארגונים יהודיים רבים המקיימים קשרים עם ישראל, בין היתר ארגון "בני ברית".

בשנים האחרונות פרו חוותה צמיחה כלכלית משמעותית, יצרה הזדמנויות למשקיעים מקומיים וזים כאחד, והציגה את עצמה כיעד אטרקטיבי לעסקים המחפשים יציבות כלכלית. כמו כן, פרו היא יעד מושך לרילוקיישן, שכן היא מציעה מיסוי נמוך, הוצאות מחייה נמוכות, תרבות שופעת, אנשים ידידותיים ואקלים נוח.

מיסוי מקרקעין בפרו

בפרו, קיים מיסוי מקרקעין שבסיסו הוא ערך הנכס, והוא משתנה בהתאם למיקומו (אזור עירוני או כפרי), כאשר שיעורו נקבע בהתאם לערך הכולל של הנכסים במחוז הספציפי. כך, באמצעות מדרגות מס פרוגרסיביות המבוססות על ערך הנכס, המס יוטל כדלהלן: עד 15 יחידות מס = 0.2%, 15-60 יחידות מס= 0.6%, מעל 60 יחידות מס= 1%.

כמו כן, העברת מקרקעין כרוכה במס העברה בשיעור של 3%, כאשר בסיס המס הוא מחיר הרכישה או שווי השוק. עשר יחידות המס הראשונות בסך של כ-13,900 דולר, יהיו פטורות בהסכמה בין הצדדים.

העברת כספים מישראל לפרו

בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה רשאי, תחת תנאים מסוימים, להתיר את העברת הכספים בהקטנת או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל בנושאי ניכוי במקור מול רשות המסים. 

במתן ייעוץ בנוגע להעברת כספים לחו"ל, בנוסף לנושא ניכוי המס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות הנוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של שתי המדינות.

כמו כן, בנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, לכן חשוב להתייעץ עם מומחה בתחום לפני העברת הכספים – צרו קשר.

למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל לחצו כאן.

סוגי ישויות עסקיות בפרו

להלן הישויות המשפטיות הבולטות בפרו:

חברה בע"מ – להקמת חברה בע"מ (LLC) דרושים לפחות שני חברים ולא יותר מעשרה, והם עשויים להיות ישויות משפטיות. תהליך ההתאגדות מתבצע על ידי שטר ציבורי שנחתם על ידי נוטריון ולאחר מכן נרשם במרשם הציבורי הפרואני. להבדיל ממניות מסורתיות, ההון של חברה בע"מ מקנה השתתפות שווה, מצטברת ובלתי ניתנת לחלוקה בין חבריה, ולא יונפק כל תואר או מסמך רשמי למשתתפים יחידים. חשוב לציין כי השותפים בחברה בע"מ אינם אחראיים באופן אישי להתחייבויות וחובות החברה.

תאגיד – על מנת להקים תאגיד, דרושים לפחות שני חברים או יותר (יחידים או ישויות משפטיות) וההתאגדות מתבצעת על ידי נוטריון ציבורי ורישום לאחר מכן במרשם הציבורי הפרואני. ניתן להחליט על מגבלות בגין העברת מניות בתאגיד בעזרת התקנון, אולם לא ניתן לאסור העברות כאלו על הסף. קיימים שלושה סוגים עיקריים של תאגידים:

  1. תאגיד פרטי – השקעות ההון של תאגיד זה מיוצגות על ידי מניות, והאחריות מוגבלת בהתאם להון המניות. כך, נדרש גם דירקטוריון ומנהל כללי לחברה.
  2. תאגיד סגור – תאגיד זה מוגבל לכמות מקסימלית של עשרים בעלי מניות, ומניותיו אינן פתוחות לציבור. כמו כן, העברת מניות מתאגיד סגור כפופה למגבלות מסוימות, ובעוד מינוי דירקטוריון אינו מנדטורי, חובה על התאגיד למנות מנהל כללי.
  3. תאגיד ציבורי – תאגיד זה מונפק לציבור על ידי מניות או אג"חים להמרה. בחברה ציבורית בדרך כלל כ750 בעלי מניות ומעלה, או יותר מ-35% מהון המניות הרשום שמחולק בין 175 בעלי מניות ומעלה, כאשר כל המניות רשומות בבורסה. בתאגיד ציבורי דרושים הן דירקטוריון והן מנהל כללי.

חוקי תמריצים בפרו

כדי למשוך לפרו משקיעים זרים, קיימים חוקי תמריצים שונים במדינה והטבות מס שונות, בין היתר בגין:

  • שיעורי ניכוי הוצאות מחקר מדעי, פיתוח טכנולוגי והוצאות הקשורות לחדשנות;
  • חברות בעלות פרויקטים גדולים יכולות לבקש החזרי מע"מ לפני תחילת הפעילות העסקית ולשם כך עליהם לחתום על הסכם השקעה עם המשרד הממשלתי הרלוונטי;
  • משקיעים יכולים להיכנס להסכמי יציבות עם הממשלה, תחת המשטר הכללי או תחת משטרים ספציפיים בתחומים כמו כרייה ונפט. הסכמים אלו מבטיחים 10 שנים של יציבות בשיעורי המס בגין הכנסה מדיבידנדים וחלוקת רווחים, יחס שווה למשקיעים זרים ומקומיים כאחד ויציבות המדיניות המוניטרית. כמו כן, אין בקרה על חליפין מה שמאפשר קנייה ומכירה חופשית של מט"ח בשערי שוק יציבים, וניתן להעביר כספים לחו"ל ללא צורך באישור מראש;
  • ניתנות הטבות מס עבור מע"מ ומס הכנסה לעסקים באזור המיועד "אמזונס" אשר עוסקים בחקלאות, חקלאות ימית, דיג, תיירות ופעילויות ייצור הקשורות לעיבוד ומסחר של מוצרים ממגזרים אלו, כמו גם ייעור באזורים הללו.

מדינות איתן לפרו יש אמנה למניעת כפל מס

ברזיל

דרום קוריאה

יפן

מקסיקו

פורטוגל

צ'ילה

קנדה

שוויץ

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים