היבטי מס ישראל ליטא
בשלהי העשור הקודם החליטה ליטא לבצע קפיצת מדרגה בכלכלה ולהפוך ממדינה שמתבססת בעיקר על תעשייה מסורתית וחקלאות, לחממת פיתוח לתעשיית היי טק והשקעות זרות. ליטא היא יעד אידאלי להשקעות. האוכלוסייה מיומנת ומשכילה, המיקום שלה על הים הבלטי הופך אותה לשותפת סחר נוחה למדינות סקנדינביה ומערב אירופה, והממשלה בה דוגלת בניהול שוק חופשי ופתוח.
גם בהיבטי מס נחשבת ליטא למדינה נוחה מאד למשקיעים זרים. שיעור מס היחידים בה אחיד ונמוך (20%). מס החברות בה עומד על 15%, אך הממשלה מציעה הטבות רבות אף פטורים באזורים מסוימים. המיסוי על רווחי הון אינו גבוה במיוחד וישנן הטבות והקלות מיסוי על דיבידנדים בהתאם לאמנת המס עם ישראל.
פעילות עסקית בליטא
למשרדנו קשרים רבים בליטא, עם רואי חשבון, עורכי דין, וגופים עסקיים רבים אשר מאפשרים לנו לסייע ללקוחות בפעילותם העסקית במדינה. אנו מסייעים ללקוחותינו בהקמת חברה בליטא, פתיחת חשבון בנק ליטאי, קישור לעסקים שונים ומתן מעטפת משפטית.
ישראלים רבים משקיעים בנדל"ן בליטא ורוכשים דירות נופש, דירות מגורים ונדל"ן עסקי. מידע בנושא השקעות נדל"ן בליטא ובמדינות נוספות ניתן למצוא באתר שלנו בעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל.
בין ישראל וליטא נחתמו מספר הסכמים
- הסכם עידוד והגנה על השקעות;
- אמנה למניעת כפל מס.
הסכם עידוד והגנה על השקעות ישראל – ליטא
בשנת 1996 נכנס לתוקף הסכם בילטראלי בין ישראל ובין ליטא. מטרת ההסכם לתת מעטפת הגנה משפטית על פעילות משקיעים והשקעות מסיכונים שאינם מסחריים ועידוד השקעות של ישראלים בליטא ולהפך, על ידי יצירת אקלים השקעות נוח ובטוח.
קישור להסכם באנגלית באתר משרד האוצר ניתן למצוא כאן.
אמנה למניעת כפל מס בין ישראל לליטא
אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים שיש להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.
אמנת המס בין ישראל לליטא נחתמה בשנת 2006 ונכנסה לתוקף בתאריך 01/01/2007.
תחולת ה-MLI:
ה-MLI הוא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות מס בילטרליות כאשר על מנת להחילו, שתי המדינות אמורות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשר את החלתה בדין הפנימי שלהן. ישראל וליטא חתמו על האמנה ב-2017 והיא נכנסה לתוקף אצל שתי המדינות ב-01/01/2019.
רשימת הסעיפים באמנת ה-MLI שיחולו עקב אשרור ההסכם ע"י ישראל וליטא וישפיעו על האמנה הבילטראלית:
- סעיף 7 – מניעת ניצול לרעה של האמנה (סעיף 7[1] יחול).
- סעיף 12 – הימנעות מלאכותית מהקמת מוסד קבע באמצעות סוכן או באסטרטגיות דומות (סעיפים 12[1] ו-12[2] יחולו).
- סעיף 13 – הימנעות מלאכותית מקיומו של מוסד קבע באמצעות פעילויות פטורות ספציפיות (סעיף 13[4] יחול).
- סעיף 14 – פיצול חוזים (סעיף 14[1] יחול).
- סעיף 15 – הגדרה של אדם הקרוב למיזם.
- סעיף 17 – התאמות מתחייבות (סעיף 17[1] יחול).
לקריאת הנוסח המלא של האמנה בעברית לחצו כאן.
נוסח באנגלית ניתן למצוא כאן.