ישראל – בריטניה אמנת מס

ישראל - בריטניה אמנת מס

ישראל – בריטניה אמנת מס

אמנה למניעת כפל מס בין ישראל לבריטניה

אמנת המס בין בריטניה לישראל קובעת את המס שיחול בבריטניה ובישראל במקרים של פעילות עסקית בין המדינות, וכן קובעת כללי חילופי מידע והוראות נוספות.

UK flag

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

1+
לונדון
אנגלית
69 מיליון
פאונד (לירה שטרלנג)
44+
uk.

ידיעות עדכניות

יחסי ישראל – בריטניה

בריטניה היא מהמקורות המובילים להשקעות זרות ישירות (FDI) בישראל. חברות בריטיות השקיעו בסקטורים שונים בישראל, בין היתר בתחום הטכנולוגיה, הפיננסים והאנרגיה המתחדשת. במהלך שנת 2024 הסתכמו היקפי הסחר בין  בריטניה לישראל בכ-5.6 מיליארד ליש"ט וכבר בשנת 2022 היקף ההשקעות הזרות הישירות מבריטניה  לישראל הגיע לשווי של כ6.5 מיליארד ליש"ט. כמו כן, חברות ישראליות השקיעו בפרויקטים שונים בבריטניה, במיוחד בתחומים כמו טכנולוגיה וחדשנות באנגליה וכיום פועלות בבריטניה יותר מ-400 חברות טכנולוגיה ישראליות. ההשקעות הישראליות בבריטניה הגבירו את הצמיחה הכלכלית במדינה, הוסיפו ערך גולמי של כמיליארד ליש"ט לכלכלת בריטניה ויצרו כ-16,000 מקומות עבודה ב-8 השנים האחרונות.

על פי ארגון הקניין הרוחני העולמי (WIPO), ישראל ובריטניה הן מהמובילות העולמיות בחדשנות וטכנולוגיה. כמו כן, המרכז הטכנולוגי בריטניה-ישראל אישר יותר מ-175 שותפויות בין עסקים בריטיים לחברות טכנולוגיה ישראליות מה שתרם לפיתוח הכלכלי של שתי המדינות אף יותר. היחסים בין בריטניה לישראל אינם כלכליים בלבד, שכן שתי המדינות חולקות אינטרסים משותפים בהתמודדות עם אתגרים גלובליים כגון איכות הסביבה, שינויי אקלים וחדשנות בתחום הבריאות. היחסים בין ישראל לבריטניה צומחים משנה לשנה, וקיימים שיתופי פעולה רבים בין השתים בתחומים מגוונים.

פרטי שגרירות בריטניה בישראל

כתובת: הירקון 192, תל אביב 6340502
טלפון: 1222 725 3(0) 972+ / 5000 7008 20 44
אתר: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: webmaster.telaviv@fcdo.gov.uk

פרטי שגרירות ישראל בבריטניה

כתובת: 2 Palace Green, 15 Old Ct Pl London W8, UK
טלפון: 020-7957-9500
אתר אינטרנט: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: info@london.mfa.gov.il

פעילות עסקית בבריטניה

בבריטניה אחת הכלכלות המגוונות והמצליחות ביותר בעולם. המגזר הבולט ביותר במדינה הוא מגזר השירותים הפיננסים, ולונדון במרכזו כמוקד פיננסי עולמי. המגזר הפיננסי בבריטניה תרם כ-8% לתמ"ג נכון לשנת 2021 בעזרת שיטות הבנקאות השונות, בתחום הביטוחים האישיים והמסחריים וכן בתחום ניהול הנכסים. מגזר מרכזי נוסף בבריטניה הוא מגזר הייצור; על פי הבנק העולמי, הייצור מהווה 9% מהתמ"ג של בריטניה והוא כולל מגוון תעשיות; בריטניה ידועה בעיקר בייצור רכבים וכלי טייס, עם חברות בריטיות פופולאריות כמו יגואר, לנדרובר ואיירבס שלהן שם בינלאומי.

כמו כן, מגזר הטכנולוגיה בבריטניה מוערך בכטריליון ליש"ט, מה שהופך אותו למגזר הטכנולוגיה השלישי בגודלו בעולם, אחרי ארה"ב וסין. תעשייה זו כוללת את עולם הפינטק, AI, אבטחת מידע ועוד. אנגליה מוכרת בשל מרכזי הטכנולוגיה כמו טק סיטי בלונדון, מנצ'סטר, קיימברידג' ואדינבורו.

משכך, בריטניה היא הכלכלה החמישית בגודלה בעולם על פי התמ"ג הנומינלי שלה וממשיכה להיות חלק מרכזי בסחר העולמי.

הסכמים בילטרליים ומוליטרליים בין בריטניה לישראל

 

בין ישראל ובריטניה נחתמו מספר הסכמים:

  1. אמנת הביטוח הלאומי
  2. הסכם סחר חופשי (ASH)
  3. אמנה למניעת כל מס.

הסכם ביטוח לאומי בין ישראל לבריטניה

בשנת 1957 נחתמה אמנת ביטוח לאומי בין ישראל לבריטניה. מטרת האמנה הייתה למנוע מצב של אדם הכפוף לדמי ביטוח לאומי כפולים. את המסמך המלא המפרט את האמנה ניתן למצוא כאן.

הסכם אזור סחר חופשי בין ישראל לבריטניה (ASH)

הסכם סחר חופשי נועד להוריד או, במקרים מסוימים, לבטל מכסים על סחורות בתוך אזורי סחר מוגדרים. היא מסירה תקנות יבוא ומסירה חסמים, ומטפחת גישה קלה יותר לסחורות, שירותים וחוזים ממשלתיים. בנוסף, ההסכם כולל הוראות המציעות הגנות משפטיות על השקעות וקניין רוחני.

בריטניה וישראל חתמו על הסכם סחר חופשי ב-18 בפברואר 2019, לקראת יציאת בריטניה מהאיחוד האירופי. הסכם זה נועד להבטיח סחר בין שתי המדינות ימשיכו ללא הפרעות לאחר הברקזיט. זה משקף במידה רבה את הסחר הוראות שהיו בתוקף בזמן שבריטניה הייתה חברה באיחוד האירופי. ההסכם שנחתם בתוקף ב-1 בינואר 2021, לאחר תום תקופת המעבר לפרישת בריטניה מהאיחוד האירופי. את המסמך המלא המפרט את האמנה ניתן למצוא כאן.

האמנה למניעת כפל מסי בין ישראל לבריטניה

אמנות למניעת כפל מס הן הסכמים בילטרליים. אם שתי מדינות הן צד להסכם, הוא קובע כי כללי המס יחולו על הכנסות ונכסים הקשורים לשתי המדינות. בנוסף, האמנות כוללות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין מדינות. אמנת המס המקורית בין ישראל לבריטניה נכנסה לתוקף בשנת 1962. בשנת 2019 נחתם פרוטוקול תיקון לאמנה עקב הברקזיט. תיקון זה נכנס לתוקף ביום 1/1/2020. להלן מובא הנוסח המלא של האמנה בעברית לחצו כאן.

נוסח באנגלית ניתן למצוא כאן.

תחולת ה-MLI

למרות שישראל ובריטניה חתמו שתיהן על האמנה בשנת 2017, האמנה לא תחול על האמנה הבילטרלית הקיימת. הדבר מיוחס לעובדה שאף אחת מהמדינות לא רשמה את השנייה בסעיף ההסתייגות שהוגש ל-OECD.

להלן מובא הנוסח המלא של האמנה בעברית לחצו כאן.

נוסח באנגלית ניתן למצוא כאן.

תושבות לצורכי מס בבריטניה

 

תושבות של יחיד

בבריטניה, תושבות המס נקבעת על פי מבחן התושבות הסטטוטורי (SRT) שחוקק בשנת 2013. לפיו, תושבות המס של יחיד תקבע לפי שהות פיזית בבריטניה, קשרים למדינה ונסיבות ספציפיות לקביעת תושבות.  SRT מורכב משלושה מבחנים: תושבות אוטומטית בחו"ל, תושבות אוטומטית בבריטניה, וקשרים מספקים לקביעת תושבות.

יחיד יהיה זכאי לתושבות אוטומטית בבריטניה אם מתקיים לפחות אחד מהקריטריונים הבאים:

  • היחיד שוהה מעל 183 יום בבריטניה בשנת המס הרלוונטית;
  • ליחיד יש רק בית מגורים אחד והוא נמצא בבריטניה (או שיש לו בית בבריטניה ובית בחו"ל והוא מבלה פחות מ30 יום בשנת המס הרלוונטית בחו"ל);
  • הוא עובד במשרה מלאה בבריטניה לתקופה של לפחות 365 ימים.

תושבות אוטומטית בחו"ל- יחיד ייחשב אוטומטית כתושב חו"ל לצורכי מס אם הוא שוהה פחות מ -16 יום בבריטניה.

מבחן הקשרים המספקים- אם יחיד שוהה בין 16 ל -182 ימים בבריטניה, יש לשקול גורמים כמו קשרים משפחתיים, זמינות מגורים בחו"ל, התחייבויות עבודה ונוכחות קודמת בבריטניה.

למידע נוסף כיצד יחיד יחשב תושב ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

תושבות של חברה

חברה תחשב כתושבת בריטניה לצורכי מס בהתאם למקום התאגדותה. כך, חברות שהתאגדו בבריטניה ייחשבו אוטומטית לתושבות בריטניה לצורכי מס, הן חייבות במס על הכנסותיהן ורווחיהן ברחבי העולם. חברות שהתאגדו מחוץ לבריטניה עוקבות אחר תפיסת "מקום הניהול האפקטיבי" (POEM). אם החלטות ניהול ובקרה מרכזיות מתקבלות בבריטניה, החברה היא תחשב לתושבת בריטניה לצורכי מס. אם החלטות כאלה מתקבלות מחוץ לבריטניה, החברה תחשב כחברה זרה, הכפופה למיסוי בבריטניה על הכנסות שמקורן בבריטניה ופעילויות ספציפיות הקשורות לבריטניה בלבד. באופן דומה, חברות שהתאגדו בחו"ל נחשבות לתושבות מס בבריטניה אם הניהול והשליטה המרכזיים שלהן מתקיימים בבריטניה. במילים אחרות, אם המקום שבו מתקבלות ההחלטות החשובות והמרכזיות של החברה והכיוון האסטרטגי הכולל, ולא החלטות תפעוליות שגרתיות, הוא בבריטניה, החברה תיחשב כתושבת בריטניה לצורכי מס.

למידע נוסף כיצד חברה תחשב תושבת ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

מערכת המיסוי בבריטניה

מס הכנסה: מס הכנסה בבריטניה מוטל בשיעורים הנעים בין 20% ל -45%. עם זאת, החוק קובע כי קצבה אישית של עד 12,570 ליש"ט פטורה ממס.

מס חברות וסניפים: 25%

מע"מ: 20% (על חלק מהסחורות והשירותים יש שיעור נמוך יותר של 5%)

מס רווח הון: שיעורים הנעים בין 18% ל-28%

ניכוי מס במקור

 

בריטניה – שיעור המס בדין הפנימי

ישראל – שיעור המס בדין הפנימי

שיעור מס לפי האמנה

מס הכנסה אישי (מדרגות מס)

עד 12,570 פאונד = 0%


12,571 פאונד – 50,270 פאונד = 20%

 

50,271 פאונד – 125,140 פאונד = 40%

 

מעל 125,140 פאונד = 45%

עד 50%

 

 

מס חברות

25%

23%

 

מס רווח הון

18% או 28%

25%-30%

(בתוספת מס יסף של 3% לבעלי שכר גבוה)

 

מס סניף

25%

23%

 

ניכוי מס במקור

(תושב חוץ)

דיבידנדים

0%

 

25% או 30%

 

5% / 15%

ריבית

20%

15%/25%/23%

5% / 10%

תמלוגים

20%

23%-40%

0%

מע"מ

20% (שיעור מופחת 5%)

17%

 

מס ירושה ומס עיזבון בבריטניה

שיעור מס הירושה (IHT) בבריטניה עומד על 40%, המוטל בדרך כלל על עיזבונותיהם של יחידים לאחר מותם ועל מתנות שניתנו על ידי יחידים במהלך חייהם. הירושה והמתנות מחויבות לקריטריון העברות פטורות פוטנציאליות (PET), המבוסס על כלל שבע השנים. על פי כלל זה, העברות שנעשו יותר משבע שנים לפני מות התורם פטורות ממס ירושה. במקרה שלא מתקיים כלל שבע השנים, הערך הכספי של המתנה יתווסף לעיזבון המנוח, וכתוצאה מכך ייווצר ערך כולל חדש החייב במס ירושה (IHT). ערך זה יחויב במס רק אם הוא עולה על סף הריבית האפסית (NRB) שנקבעה כ- 325,000 ליש"ט.

החוק בבריטניה מספק הטבת מס המכונה The Taper Relief  על העיזבון הכולל. היא מפחיתה את תשלום המס בהתאם למספר השנים שחלפו מאז שניתנה המתנה:

  • פחות מ -3 שנים: 100% מהמס ישולם
  • 3 עד 4 שנים: 80% מהמס ישולם
  • 4 עד 5 שנים: 60% מהמס ישולם
  • 5 עד 6 שנים: 40% מהמס ישולם
  • 6 עד 7 שנים: 20% מהמס ישולם

רילוקיישן לבריטניה

בריטניה היא יעד פופולרי לרילוקיישן. עוד בשנת 2022 היגרו למדינה כ -1.2 מיליון איש כאשר עיקר ההגירה הייתה לעיר לונדון.

כמו כן, אנגליה ידועה במוסדות האקדמיים שלה שמושכים חוקרים וסטודנטים מכל העולם, כמו אוניברסיטת קיימברידג' ואוניברסיטת אוקספורד. כך, סטודנטים רבים בוחרים להמשיך בקריירה באנגליה מיד לאחר סיום הלימודים בשל הכלכלה האופורטוניסטית והמגוונת שלה. בנוסף, בשל מערכת המס התחרותית שלה, אנשים עמידים נוטים לעבור לאנגליה בשל מערכת המס התחרותית המציעה שיעורים והטבות נוחות.

כיום, בריטניה היא ביתם של כ -292,000 יהודים, מה שהופך אותה לאוכלוסייה היהודית החמישית בגודלה בעולם והשנייה בגודלה באירופה אחרי צרפת. הקהילה היהודית הבריטית היא בעלת תרבות מגוונת והאוכלוסייה בה ממלאת תפקיד משמעותי בזהות הלאומית ותורמת רבות לחיים הציבוריים, כולל תפקידים בכירים בממשל, בשירות המדינה, במערכת המשפט ובצבא.

מיסוי מקרקעין בבריטניה

מיסוי מקרקעין בבריטניה כולל מספר אלמנטים. ראשית, מס רכוש (ארנונה) מוטלת על נכסים למגורים על בסיס רצועות הערכה שנקבעו לפי שווי הנכס נכון לתאריכים ספציפיים.

כמו כן, מס ההעברה באנגליה, המכונה מס בולים (SDLT), מוטל בדרך כלל על רכישת נכסים פרטיים, ושיעורי המס בתלויים במחיר הנקוב בעסקת המכר, ועל סוג הנכס (מסחרי או בניין מגורים). השיעורים נעים בין 0% ל- 12% עבור נכסים למגורים ועד 5% עבור נכסים מסחריים או לשימוש מעורב. לסקוטלנד וויילס קיימת ארנונה משלהם (LBTT ו LTT). בנוסף, מס רווחי הון (CGT) מוטל על הרווח מעסקת המכר, והשיעורים משתנים בהתאם למחיר המכירה וסוג הנכס.

העברת כספים מישראל לבריטניה

בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה, להתיר את העברת הכספים בהקטנת או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל בנושאי ניכוי במקור מול רשות המסים. 

לאור העבודה שיש בין שתי המדינות אמנה למניעת כפל מס, יש אפשרות להגיש טופס הצהרה (טופס מס' 2513/2 – הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי ממס במקור), ותוך עמידה בתנאים מסוימים, תהיה אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור וללא אישור רשות המיסים. 

במתן ייעוץ בנוגע להעברת כספים לחו"ל, בנוסף לנושא ניכוי המס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות הנוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של שתי המדינות.

כמו כן, בנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, לכן חשוב להתייעץ עם מומחה בתחום לפני העברת הכספים – צרו קשר.

למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל לחצו כאן.

סוגי ישויות עסקיות בבריטניה

להלן הישויות העסקיות הנפוצות ביותר בבריטניה:

  • בעלות יחיד: ישות עסקית זו מנוהלת על ידי אדם אחד (עצמאי). לבעלים קיימת שליטה מלאה על העסק והוא אחראי באופן אישי על התחייבויותיו. זוהי הצורה הפשוטה והנפוצה ביותר להקמת ישות עסקית בבריטניה.
  • שותפות: שותפות נוצרת על ידי שני אנשים או יותר (שותפים) אשר מנהלים עסק יחד במטרה ליצור רווחים. השותפים חולקים את הרווחים וההפסדים, וכל שותף אחראי לכל חובות והתחייבויות השותפות.
  • שותפות בע"מ (LLP): ישות עסקית היברידית המשלבת תכונות של שותפות וחברה בע"מ. אחריותם של חברי השותפות מוגבלת בהתאם להון שהשקיעו או בהתאם לתרומתם המוסכמת.
  • חברה פרטית בע"מ (LTD): ישות משפטית נפרדת שאחריות בעלי המניות בה מוגבלת בהתאם להון שהשקיעו. כך, קיימת הגנה על נכסיהם האישיים מפני חובות החברה והיא מציעה יציבות תוך החזקה במניות, מבלי לחשוף את בעלי המניות לאחריות אישית.
  • חברה ציבורית בע"מ (PLC): חברה ציבורית בע"מ דומה לחברה פרטית בע"מ אולם ניתן להנפיק את מניותיה לציבור. כמו כן, עליה להיות בעלת הון מניות מינימלי ולעמוד בתקנות שונות, כגון הנפקת תשקיף טרם הצעת המניות לציבור.
  • עסק חברתי (CIC): סוג מיוחד של חברה מוגבלת שהוקמה לטובת הקהילה ולא לטובת בעלי מניות פרטיים. עליה להשתמש בנכסיה וברווחיה לטובת הציבור ולעמוד בקריטריונים קהילתיים מסוימים.
  • חברה בע"מ (LLC): על אף שאינה ישות משפטית רשמית בבריטניה, המונח "חברה בערבון מוגבל" משמש לעתים כדי להתייחס לחברה מוגבלת (LTD) או שותפות בערבון מוגבל (LLP).

חוקי תמריצים בבריטניה

בריטניה מציעה שלל חוקי תמריצים ותוכניות לעידוד צמיחה כלכלית, השקעות וחדשנות. להלן כמה מהתוכניות העיקריות בבריטניה:

  1. זיכויי מס מחקר ופיתוח (מו"פ): תוכנית זיכוי המס למטרות מו"פ מאפשרת לחברות לתבוע הקלות מס על פעילויות מחקר ופיתוח מתאימות. היא מספקת תמריצים כספיים לעידוד פעילויות מחקר ופיתוח, תמיכה בחדשנות ובהתקדמות טכנולוגית.
  1. תיבת פטנטים (Patent Box): תיבת הפטנטים היא הטבת מס המאפשרת לחברות לקבל שיעור מס חברות מופחת על רווחים שנצברו מהמצאות המוגנות בפטנטים. מטרת הטבה זו לעודד חדשנות וקניין רוחני בבריטניה.
  2. תוכנית השקעות ארגוניות (EIS): ה- EIS נועד לעודד השקעה בארגונים קטנים ובינוניים (SME). התוכנית מספקת הטבות מס למשקיעים פרטיים המשקיעים בחברות EIS מתאימות, כולל הקלות במס הכנסה, פטור ממס רווחי הון והקלות במס ירושה.
  3. Seed Enterprise Investment Scheme (SEIS): ה-SEIS היא תוכנית דומה ל-EIS אך מיועדת לחברות קטנות עוד יותר בשלבים מוקדמים. היא מציעה הטבות מס נדיבות ליחידים המשקיעים בחברות SEIS מתאימות, כולל הקלות במס הכנסה ופטור ממס רווחי הון.
  4. הטבת יזמים: הטבת יזמים מאפשרת לזכאים לשלם שיעור מופחת של מס רווחי הון (10%) בגין מכירת העסק שלהם, כולו או חלקו. היא נועדה לתמרץ יזמות ולתגמל בעלי עסקים שמוכרים את עסקיהם.
  5. קצבאות הון משופרות (ECAs): הטבות מס משופרות עבור הוצאות הון על טכנולוגיות ירוקה התורמת לאיכות הסביבה. זה מעודד עסקים להשקיע בציוד וטכנולוגיות ירוקה.
  6. מענקי פיתוח אזוריים: ממשלת בריטניה מציעה מענקים ותמריצים לתמיכה בפיתוח אזורי ובהשקעה באזורים או מגזרים ספציפיים. מענקים אלה נועדו לעודד צמיחה כלכלית, ליצור מקומות עבודה ולתמוך בעסקים באזורים לא מפותחים.
  7. אזורי סחר חופשי: אזורי הסחר החופשי הם אזורים ייעודיים הנהנים מהטבות מכס ומע"מ כדי למשוך השקעות ולקדם סחר. ממשלת בריטניה הקימה מספר אזורים חופשיים ברחבי המדינה כדי לעודד פעילות כלכלית, יצירת מקומות עבודה וחדשנות.

מדינות איתן לבריטניה יש אמנה למניעת כפל מס

אלבניה

ברבדוס

קנדה

איי פוקלנד

גיאנה

יפן

ליכטנשטיין

מיאנמר

פורטוגל

סלובניה

טוניסיה

ונצואלה

אלג\'יריה

בלרוס

איי קיימן

פארוס

הונג קונג

ג׳רסי

ליטא

נמיביה

קטאר

איי שלמה

טורקיה

וייטנאם

אנגווילה

בלגיה

צ\'ילה

פיג׳י

הונגריה

ירדן

לוקסמבורג

הולנד

רומניה

דרום אפריקה

טורקמניסטן

זאיר

קדום

בליז

סין

פינלנד

איסלנד

קניה

מקאו

האנטילים ההולנדיים

רוסיה

דרום קוריאה

טובאלו

זמביה

ארגנטינה

ברמודה

קולומביה

צרפת

הודו

קיריבטי

מקדוניה

ניו זילנד

סנט כריסטופר ונוויס

ספרד

אוגנדה

זימבבואה

ארמניה

בוליביה

קרואטיה

גמביה

אינדונזית

קוסובו

מלאווי

ניגריה

סנט וינסנט והגרנדינים

סרי לנקה

אוקראינה

מונטנגרו

ארובה

בוסניה-הרצגובינה

קפריסין

גרוזיה

איראן

כוויית

מלזיה

נורווגיה

סן מרינו

סנט לוסיה

איחוד האמירויות הערביות

 

אוסטרליה

בוטסואנה

הרפובליקה הצ\'כית

גרמניה

אירלנד

קירגיזסטן

 

מלטה

עומאן

ערב הסעודית

סודן

אורוגוואי

 

אוסטריה

ברזיל

דנמרק

גאנה

האי מאן

לטביה

איי מרשל

פקיסטן

סנגל

סווזילנד

ארצות הברית

 

אזרבייג\'ן

איי הבתולה (בריטניה)

דומיניקה

גיברלטר

ישראל

לבנון

מאוריציוס

פנמה

סרביה

שוודיה

ברית המועצות

 

בהאמה

ברוניי

מצרים

יוון

איטליה

לסוטו

מקסיקו

פפואה ניו גינאה

סיירה לאונה

טיוואן

אוזבקיסטן

 

בחריין

בולגריה

אסטוניה

גרנדה

חוף השנהב

ליבריה

מולדובה

הפיליפינים

סינגפור

תאילנד

ונצואלה

 

בנגלדש

קמרון

אתיופיה

גרנסי

ג'מייקה

לוב

מונקו

פולין

סלובקיה

טרינידד וטובגו

וייטנאם

 

 

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים