ישראל – הולנד אמנת מס

Israel Tax Treaty Netherlands

ישראל – הולנד אמנת מס

אמנה למניעת כפל מס בין ישראל להולנד

אמנת המס בין הולנד לישראל קובעת את המס שיחול בהולנד ובישראל במקרים של פעילות עסקית בין המדינות, וכן קובעת כללי חילופי מידע והוראות נוספות.

netherland flag

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

1+
אמסטרדם
הולנדית
18 מיליון (2024)
אירו
31+
.nl

ידיעות עדכניות

כללי המע"מ ישתנו החל מינואר 2025
ב-25.10.2025 רשות המיסים ההולנדית הודיעה על מספר שינויים בכללי המע"מ שייכנסו לתוקף החל מה-1.1.2025. העדכונים הללו כוללים, בין היתר, עלייה בשיעור המע"מ של סחורות חקלאיות מסוימות מ-9% ל-21%, מה שצפוי להשפיע רבות תעל המגזר החקלאי. כמו כן יחולו כללים חדשים על שירותים מקוונים, אשר יחויבו מעתה במס בהתאם למדינת הלקוח ומשטר השוליים המיוחד יסתיים עבור סוחרי עתיקות, אמנות ופרטי אספנות, אם כי פריטים שלא נמכרו עדין יהיו זכאים לניכוי מס תשומות עד תחילת 2025. בנוסף, קיים טיפול מס מותאם לדמי שירות המוטלים בידי בעלי נכסים על השוכרים, תוך שינויים במשטר המס לעסקים קטנים (KOR), והכנסת מדיניות זו של האיחוד האירופי תספק פטורים ממע"מ למדינות האיחוד.

יחסי ישראל – הולנד

בין ישראל להולנד ישנם יחסי ידידות ושיתוף פעולה במגוון רחב של תחומים. בין היתר שיתוף הפעולה ההדוק בין המדינות בא לידי ביטוי בתחומי חדשנות, מימן, אנרגיה, רפואה דיגיטלית ומים.

בתחילת שנות ה-70 הקימו ישראל והולנד יחד תוכנית לקידום השותפות ביניהן בתיאום מש"ב (המרכז לשיתוף פעולה בינלאומי). כמו כן, ישראל והולנד חתמו ביניהן על מספר אמנות, כגון האמנה לביטחון סוציאלי, אמנה למניעת כפל מס, אמנה למחקר חקלאי משותף ועוד.

בשנת 1995 ישראל חתמה על הסכם סחר חופשי עם איגוד הסחר החופשי האירופי, שהולנד נמנית בין החברות בארגון. ייעודו של הסכם זה הוא לקדם פעילות כלכלית בין המדינות.

פרטי שגרירות ישראל בהולנד

כתובת: יוהאן דה ויטלאן 5, 2517 האג
טלפון: +31 0703760500
אתר אינטרנט: לחצו כאן
כתובת מייל: info@hague.mfa.gov.il

פרטי שגרירות הולנד בישראל

כתובת: בית עוז, קומה 13 רחוב אבא הלל 14 רמת גן
טלפון: +972 37 54 07 77
אתר אינטרנט: לחצו כאן
כתובת מייל: tel@minbuza.nl

פעילות עסקית בהולנד

הולנד היא בעלת כלכלה מהמובילות בעולם, עם תמ"ג מהגבוהים בעולם. רוב התמ"ג במדינה מיוצר במגזר השירותים, המהווה כ-69% מהתמ"ג, התעשייה מהווה כ-19.5% והחקלאות כ-1.5%. התעשייה בהולנד מובילה בסקטור הימי, הנדסת מכונות ומזון חקלאי. התמ"ג לנפש בהולנד הוא מהגבוהים בעולם. כמו כן, לענף התיירות תפקיד חיוני בכלכלת הולנד, כשרוב התיירים מגיעים מגרמניה, בריטניה, בלגיה וארצות הברית.

שותפות המסחר העיקריות של הולנד הן גרמניה, בלגיה ובריטניה, מדינות הקרובות אליה מבחינה גיאוגרפית. היבוא בהולנד מסתכם בשווי של כ-840 מיליארד דולר בשנה, והייצוא בכ-930 מיליארד דולר בשנה, דבר הממקם את הולנד כאחת המדינות המובילות בעולם בתחום הייצוא. היקף הייצוא בהולנד מתאפשר הודות לנמל ברוטרדם, הנמל הגדול באירופה, ונמל התעופה סכיפהול באמסטרדם, נמל התעופה לסחורה הרביעי בגודלו באירופה.

הולנד בעלת מערכת משפט יציבה התומכת בהקמת עסקים. כוח עבודה בהולנד יודע כמשכיל ורב לשוני, דבר היכול לתרום להתפתחות בין-לאומית של עסק. האוכלוסייה בהולנד זכתה אף במקום הראשון בעולם במדד יכולות האנגלית. בנוסף, בהולנד ישנה תשתית לוגיסטית וטכנולוגיה מעולה.

הסכמים בילטרליים ומוליטרליים בין הולנד לישראל

 
בין ישראל והולנד נחתמו מספר הסכמים:
  1. אמנה למניעת כפל מס
  2. אמנה בדבר ביטחון סוציאלי
אמנה למניעת כפל מס

האמנה למניעת כפל מס היא הסכם שנועד למנוע את כפל המס על הכנסות המערבות את שתי המדינות. הסכם זה עוזר למשלמי המס על ידי הגדרת האופן שבו כל מדינה ממסה סוגי הכנסות מסוימים ומספק מנגנונים להימנעות או להפחתת כפל מס. אמנת כפל המס בין ישראל להולנד נחתמה ב-2 ביולי 1973 נכנסה לתוקף ב-1 באפריל 1970. הסכם זה כיסה היבטים שונים, כולל מיסוי הכנסות מדיבידנדים, ריבית, תמלוגים ורווחי הון, וכן כללים לקביעת תושבות לצורכי מס ומנגנונים ליישוב סכסוכים.

קישור להסכם בעברית באתר משרד האוצר ניתן למצוא כאן.

אמנה בדבר ביטחון סוציאלי

אמנה בדבר ביטחון סוציאלי היא הסכם שנועד להסדיר את זכויותיהם הסוציאליות של העוברים בין המדינות שהן צד להסכם. האמנה בדבר ביטחון סוציאלי בין ישראל להולנד נחתמה ב-25 באפריל 1984, נכנסה לתוקף ב-1 בספטמבר 1985. הסכם זה כיסה היבטים שונים, כולל ביטוח, גבייה וקצבאות שונות, וכן קביעת הקבוצות עליהן חלה האמנה.

קישור להסכם בעברית באתר הביטוח הלאומי ניתן למצוא כאן.

תחולת ה- MLI

ישראל והולנד חתמו על ה-MLI, כך שמתקיימים חילופי מידע אוטומטיים בין שתי המדינות. חשוב לשים לב כי ה-MLI משנה את אמנות המס שנחתמו לפני כניסתה לתוקף בשתי המדינות, בהתאם למה שהגדירו המדינות. ישראל חתמה על הסכם ה-MLI ב-7 ביוני 2017, והוראותיו נכנסו לתוקף ב-1 בינואר 2019. גם הולנד חתמה על הסכם ה-MLI ב-7 ביוני 2017, והוראותיו נכנסו לתוקף ב-1 ביולי 2019.

תושבות לצורכי מס בהולנד

 
תושבות של יחיד

החוק בהולנד אינו מספק הגדרה של תושבות וכל מקרה נבחן לגופו על סמך הנסיבות הרלוונטיות. הגורמים העיקריים המשפיעים על שאלת מעמד התושבות הם קשריו האישיים והכלכליים של אותו אדם.

למידע נוסף כיצד יחיד יחשב תושב ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

תושבות של חברה

ככלל, בהולנד מעמד התושבות של חברה נקבע על פי מקום ההתאגדות שלה. אולם, חברות עשויות להיחשב כתושבות של הולנד כאשר הניהול האפקטיבי שלהן נמצא בהולנד בין אם הן מאוגדות בהולנד ובין אם לא. באופן כללי, הגורם העיקרי המשפיע על שאלת מעמד התושבות של חברה הוא מקום מושבו של הניהול האפקטיבי של החברה.

למידע נוסף כיצד חברה תחשב תושבת ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

מערכת המיסוי בהולנד

רשות המיסים בהולנד נקראת Belastingdienst

מס הכנסה: 36.97%-49.5%

מס חברות וסניפים: 19%-25.8%

מע"מ: 21%

מס רווח הון: 24.5%-33%

ניכוי מס במקור

 

הולנד – שיעור המס בדין הפנימי

ישראל – שיעור המס בדין הפנימי

שיעור מס לפי האמנה

מס הכנסה(מדרגות מס)

0 – 75,518 אירו – 36.97%

75,519 אירו ומעלה – 49.5%

עד 50%

 

מס חברות

19%/25.8%

23%

 

מס רווח הון

19%/25.8%

25%-30%

(בתוספת מס יסף של 3% לבעלי שכר גבוה)

 

מס סניף

19%/25.8%

23%

 

ניכוי מס במקור

(תושב חוץ)

דיבידנדים

15%

25% או 30%

 5%/10%/15%

ריבית

25.8%%/0%

15%/25%/23%

15%/10%

תמלוגים

25.8%%/0%

23%-40%

10%/5%

מע"מ

21%

17%

 

מס ירושה ומס עיזבון בהולנד

בהולנד קיים מס ירושה ועיזבון בשיעור של 10%-40% התלוי בשווי הירושה ובמידת הקרבה של היורש למוריש.

רילוקיישן להולנד

הולנד היא בעלת כלכלה מהמובילות בעולם, בשל חדשנות הכלכלה והתחרותיות בה. בנוסף, היא מציעה איכות חיים טובה, הבאה לידי ביטוי במיקומה הגבוה בדוח האושר העולמי של האו"ם בעקביות. כמו כן, הולנד קיבלה במדד החיים הטובים של ה-OECD ציונים גבוהים במגוון רחב של תחומים.

הולנד היא אחת המדינות המובילות בעולם בתחום הייצוא. משום כך, ובגלל מיקומה האסטרטגי של הולנד בלב אירופה, הולנד היא אפשרות אטרקטיבית עבור עסקים שרוצים להרחיב את פעילותם ברחבי יבשת אירופה.

המיסוי בהולנד נוח יחסית ליתר מדינות אירופה, ובנוסף לכך כולל תמריצים לכל סוגי החברות לצד תוכניות מס שמטרתן לעורר צמיחה עסקית, חדשנות וקיימות. מהגרים בעלי כישורים גבוהים בהולנד יכולים להיות זכאים להטבות מס נוספות.

בנוסף, הצפי לשנת 2025 הוא עלייה בהשקעות ובמסחר בתחום העסקים, וזאת על רקע ההקלות בתנאים הפיננסיים במדינה.

בהולנד קיימת קהילה יהודית שראשיתה עוד בסוף המאה ה-15. הארגון המייצג של הקהילה היהודית בהולנד נקרא איגוד הקהילות היהודיות בהולנד. תחת ארגון זה פועלות קהילות יהודיות רבות ברחבי הולנד, ומטרתו של הארגון היא לייצג את האינטרסים של כל הקהילות שנמצאות תחתיו. בנוסף, בהולנד ישנו בית חולים יהודי ושני בתי אבות יהודיים.

מיסוי מקרקעין בהולנד

ככלל, בהולנד יש דמי העברת מקרקעין בשיעור של 10.4%. לעומת זאת, בדירה שמיועדת למגורים שיעור דמי העברת המקרקעין יהיה 2%. כמו כן, קיימים מקרים בהם אנשים הרוכשים דירה ראשונה יהיו זכאים לפטור מלא בתשלום דמי העברה אלו.

הרשויות המוניציפליות גובות תשלומים נוספים בהתאם לרשות המוניציפלית בה נמצא הנכס ושווי הנכס.

העברת כספים מישראל להולנד

בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה, להתיר את העברת הכספים בהקטנת או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל בנושאי ניכוי במקור מול רשות המסים. 

לאור העבודה שיש בין שתי המדינות אמנה למניעת כפל מס, יש אפשרות להגיש טופס הצהרה (טופס מס' 2513/2 – הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי ממס במקור), ותוך עמידה בתנאים מסוימים, תהיה אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור וללא אישור רשות המיסים. 

במתן ייעוץ בנוגע להעברת כספים לחו"ל, בנוסף לנושא ניכוי המס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות הנוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של שתי המדינות.

כמו כן, בנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, לכן חשוב להתייעץ עם מומחה בתחום לפני העברת הכספים – צרו קשר.

למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל לחצו כאן.

סוגי ישויות עסקיות בהולנד

בהולנד קיים מגוון סוגים של ישויות משפטיות, בין היתר:

  1. בהולנד ישנם שלושה סוגי שותפויות:
    • שותפות כללית (vennootschap onder firma) – שותפות כללית היא ישות עסקית המורכבת משני אנשים לפחות, שלהם אחריות בלתי מוגבלת על השותפות. להקמת שותפות כללית לא נדרש הון התחלתי כלל. בשותפות זו, כל אחד מהשותפים אחראי לכל חובותיה, גם אם שותף אחר אחראי להיווצרות החובות. זו השותפות הנפוצה ביותר בהולנד.
    • שותפות מוגבלת (commanditaire vennootschap) – שותפות מוגבלת היא ישות עסקית המורכבת משני אנשים לפחות, כאשר נדרש לפחות שותף מנהל אחד ולפחות שותף מוגבל אחד. להקמת שותפות כללית לא נדרש הון התחלתי כלל. שותף מנהל אחראי על ניהול השותפות ועל כן חב באחריות אישית. לעומת זאת, שותף מוגבל אינו מעורב בפעילות העסקית ולכן הוא עלול להפסיד רק את הכסף שהוא בוחר להשקיע בשותפות.
    • שותפות מקצועית (maatschap) – שותפות מקצועית היא ישות עסקית המורכבת משני אנשים לפחות, שלהם אחריות בלתי מוגבלת על השותפות. בשותפות זו, כל שותף אחראי באופן בלתי מוגבל, אך רק לחובות שאותו שותף הוביל אליהם באופן אישי. שותפים בשותפות זו בדרך כלל הם אנשי מקצוע בתחומי הרפואה והמשפטים.
  2. בעלות יחיד (eenmanszaak) – בעלות יחיד מוקמת על ידי בעלים אחד בלבד, ולו אפשרות להעסיק עובדים רבים. בישות זו, לבעלים אחריות בלתי מוגבלת על כל חובות החברה, כך שאין כל הבחנה בין הנכסים העסקיים ובין הנכסים האישיים של בעליה. בעלות יחיד הינה הישות העסקית הנפוצה ביותר בהולנד, והיא ניתנת להקמה אף באמצעות האינטרנט.
  3. חברה מוגבלת ציבורית (naamloze vennootschap) – חברה מוגבלת ציבורית מוקמת על ידי לפחות אדם אחד, ונדרש להקמתה הון התחלתי של לפחות 45,000 אירו. מקימיה של החברה לא חבים באחריות אישית. כמו כן, חברה מוגבלת ציבורית ניתנת למסחר בבורסה לניירות ערך בהולנד.
  4. חברה מוגבלת פרטית (besloten vennootschap) – חברה מוגבלת פרטית מוקמת על ידי לפחות אדם אחד, ולא נדרש הון התחלתי להקמתה. מקימיה של החברה לא חבים באחריות אישית.
  5. קואופרטיב (coöperatie) – קואופרטיב מוקם על ידי שני משתתפים לפחות, היכולים להיות יחידים, שותפויות וישויות משפטיות. האחריות האישית של המשתתפים בו תלויה בהחלטתם בעת הקמת הקואופרטיב. ישנן 3 אפשרויות שניתן להסכים עליהן: המשתתפים לא חבים באחריות אישית כלל, המשתתפים אחראים לחובות עד סכום מסוים, המשתתפים אחראים באחריות מלאה לכל חובות הקואופרטיב. תחילה, הקואופרטיב היה נפוץ בעיקר במגזר החקלאי, אך בשנים האחרונות החל השימוש בו גם כחברת החזקות. היתרון המרכזי בקואופרטיב הוא האפשרות לבצע פעולות כגון שיווק ורכישה במשותף. בנוסף, בשונה משותפויות, המשתתפים יכולים להצטרף ולעזוב את הקואפרטיב מבלי לסכן את המשך קיומו.

חוקי תמריצים בהולנד

בהולנד ישנם מספר חוקי תמריצים, בין היתר:

  • הטבות מס לחברות ויזמים בתחילת דרכם. חברות ב-5 השנים הראשונות לאחר הקמתן יהיו זכאיות להפחתה במיסים שיש עליהן לשלם. הטבה זו ניתן לממש רק על 3 מתוך 5 השנים הראשונות. יזמים לעומת זאת, יקבלו הטבה לפיה יוכלו לבחור מתי ואיך לדווח על פחת ולנצל זאת לטובת תשלום מס מופחת.
  • הטבות מס עבור השקעות קטנות ששיעורן משתנה בהתאם לסך ההשקעות שבוצעו.
  • הטבות מס עבור השקעות בנכסים חסכוניים באנרגיה ונכסים ידידותיים לסביבה. כך, חלק מההשקעה מוכר כהוצאה מותרת לניכוי לצורכי מס הכנסה ומס חברות.
  • הטבות מס עבור הוצאות מחקר ופיתוח בתחומים שונים, כחלק מתוכנית WBSO. לדוגמה, יזמים שביצעו למעלה מ-500 שעות במחקר ופיתוח בשנה אחת יכולים להיות זכאיים להחזר בגין חלק מההוצאות הקשורות במו"פ.

מדינות איתן להולנד יש אמנה למניעת כפל מס

איטליה

איחוד האמירויות הערביות

אזרבייג'ן

אוקראינה

אוסטרליה

אוסטריה

אוזבקיסטן

אוגנדה

ארובה

ארגנטינה

אסטוניה

אלג'יריה

אלבניה

אירלנד

איסלנד

אינדונזיה

בלגיה

בלארוס

בחריין

בוסניה והרצגובינה

בולגריה

אתיופיה

ארצות הברית

ארמניה

גרמניה

גאנה

גאורגיה

ברמודה

בריטניה

ברזיל

ברבדוס

בנגלדש

ונצואלה

וייטנאם

הונגריה

הונג קונג

הולנד הקאריבית

הודו

דרום אפריקה

דנמרק

ישראל

ירדן

יפן

יוון

טאיוואן

טורקיה

זמביה

זימבבואה

מלאווי

מונטנגרו

מולדובה

ליכטנשטיין

ליטא

לטביה

לוקסמבורג

כווית

ניו זילנד

ניגריה

נורווגיה

מרוקו

מקסיקו

מצרים

מלטה

מלזיה

סרביה

ספרד

סנט מרטן

סלובקיה

סלובניה

סינגפור

סין

סורינאם

פינלנד

פיליפינים

פורטוגל

פולין

ערב הסעודית

עיראק

עומאן

סרי לנקה

קוסובו

קולומביה

צרפת

צפון מקדוניה

צ'כיה

צ'ילה

פקיסטן

פנמה

קרואטיה

קפריסין

קנדה

קירגיזסטן

קטאר

קזחסטן

קוריאה הדרומית

קוראסאו

  

תוניסיה

תאילנד

שוויץ

שבדיה

רומניה

רואנדה

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים