ישראל – פינלנד אמנת מס

Israel – Finland Tax Treaty

ישראל – פינלנד אמנת מס

finland flag

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

+ 2
הלסינקי
פינית ושוודית
5.5 מיליון
יורו
358+
fi.

ידיעות עדכניות

הוכרזה העלאת סך המע"מ לעסקים קטנים
ב19.6.2024 הודיע משרד האוצר של פינלנד על הגדלת המגבלה למחזור המכירות השנתי לעסקים קטנים, החל מה-1.1.2025. המגבלה תעלה ממחזור מקסימלי של 15,000 יורו ל-20,000 יורו. מגבלת הסף החדשה תחול רק במקרה שמחזור המכירות של החברה הן בשנים הקלנדריות הנוכחיות והן בשנים הקודמות אינו עולה על 20,000 יורו.
הצעת חוק העלאת מע"מ בבדיקה
ב-30 למאי 2024 התבקש הפרלמנט הפיני לבדוק את הצעת החוק החדשה בדבר העלאת מס ערך מוסף (מע"מ) ומס על דמי ביטוח ספציפיים. הצעת החוק מציעה להעלות את שיעור המע"מ החל מה-1.9.2024, מ-24% ל-25.5%. כמו כן, לאחר שהצעת החוק תיכנס לתוקף, התעריף החדש יחול גם על מוצרים שהושגו בתוך הקהילה.
רשות המיסים בפינלנד משנה את ההנחיות בנוגע לניכויי מע"מ בהשקעות נדל"ן
באפריל 2024, רשות המיסים הפינית הוציאה הנחיה חדשה ומספרה VH/253/00.01.00/2024, ובה הנחיות מעודכנות בדבר ניכויי מע"מ מהשקעות בנדל"ן. ההנחיה מכסה מספר היבטים פרוצדורליים, בין היתר מסגרת הזמן שבה עסקים יכולים לבדוק ניכויי המע"מ שלהם ונהלים לתיקון ניכויי מע"מ. כמו כן, נקבע כי תקופת המבחן של עשרת השנים מתחילה עם השלמת הבנייה או השיפוצים. ההנחיות נכנסו לתוקף ב9.4.2024.
פינלנד מוציאה הנחיות חדשות בנושא מס הכנסה אישי לזרים
בתחילת אפריל, פרסמה רשות המיסים הפינית את הנחיה מספר VH/82/00.01.00/, ובה עדכון בנושא מס הכנסה אישי של זרים (הכנסה מעסקים). ההנחיה מבהירה היבטים כמו כיצד קובעים מתי הופכת קבלנות בניה למוסד קבע (PE) וכן את התנאים לקבלת הזכות לנהל עסקים במדינה תוך אפשרות רישום לגביית חובות מראש. כמו כן, ההנחיה מספקת סקירה כללית של תשלומים סוציאליים ודיון על ההשפעה של האמנות למניעת כפל מס (DTAs) על זכויות הנישומים.
הפרלמנט של פינלנד שוקל הצעת חוק לאישור האמנה החדשה למניעת כפל מס עם צרפת
במרץ 2024, הפרלמנט הפיני אישר את השיקול של הצעת החוק התאשר את האמנה למניעת כפל מס ואת הפרוטוקול הנלווה אליו עם צרפת שנחתם ב-4 באפריל 2023. אמנה זו מחליפה את האמנה הקודמת בין המדינות משנת 1970, תוך תיקון והוספה של מספר הוראות חשובות, כגון: מניעת כפל מס על פנסיות שלא מטעם השירות הציבורי, הרשאה למדינת המקור להטיל מס בסך 15% על דיבידנדים, העברת שיטת המס משיטת הפטור לשיטת הזיכוי וקביעת קווים מנחים לגבי מיסוי של "מוסד קבע". האמנה החדשה בין שתי המדינות תואמת למודל ה-OECD וכוללת את הסטנדרטים המינימליים וההמלצות של ה-OECD.

יחסי ישראל – פינלנד

בשנת 1950 כוננו יחסים דיפלומטיים רשמיים בין המדינות, אך נשיא פינלנד דאז יוהו קוסטי פאסיקיבי הכיר בישראל כמדינה עוד לפני כן.

שתי המדינות מטפחות קשרי מסחר חזקים אחת עם השנייה; ישראל מייבאת מפינלנד מכונות, ציוד תקשורת, עץ, מוצרי נייר ומוצרי תעשייה כימית, ופינלנד מייבאת מישראל מכונות ישראליות וכן תוצרי חקלאות משתנים. כמו כן, ענף התיירות ממלא תפקיד משמעותי ביחסים הכלכליים והתרבותיים בין ישראל לפינלנד.

פרטי שגרירות פינלנד בישראל

כתובת: השלושה 2, קומה 31, תל אביב, 6706054
אתר אינטרנט: https://finlandabroad.fi/web/isr/mission
כתובת מייל: Sanomat.TEL@gov.fi Consulate.TEL@gov.fi
טלפון: 6600 745 3 972+

פרטי שגרירות ישראל בפינלנד

כתובת: Embassy of Israel Yrjönkatu 36 A 00100 Helsinki
טלפון: 2020 681 9 358+
מייל: info@abudhabi.mfa.gov.il
אתר אינטרנט: http://helsinki.mfa.gov.il
דואר אלקטרוני: info@helsinki.mfa.gov.il

פעילות עסקית בפינלנד

פינלנד מטפחת סביבה חדשנית בשטחה, והיא יוצרת הזדמנויות עסקיות רבות, הן במדינה והן בעולם. הכלכלה בפינלנד נחשבת לתחרותית והיא מבוססת במידה רבה על עסקים בתחומי המשחקים, האלקטרוניקה, התוכנה, הקלינטק והבריאות, ובכלל, המדינה משגשגת מעסקים גדולים שמשתפים פעולה.

פינלנד, שהיא חלק מהאיחוד האירופי, היא המדינה הנורדית היחידה שאימצה את האירו כמטבע שלה. במדינה יש שיעור מס חברות נמוך של 20%, שהוא אחיד לכל סוגי הכנסות החברה, כולל רווחי מכירות, הכנסות מריבית, דיבידנדים, תמלוגים והכנסות משכירות. הדבר עוזר למשוך עסקים למדינה.

חברות זרות זכאיות לאותה מערכת הטבות ומענקים כמו החברות הפיניות עם השוק, מה שמטפח ומעודד הזדמנויות שוויוניות לכולם. חברות נהנות מהיתרונות שמציעה הכלכלה הפינית- יציבה ומחויבת לשקיפות וכמדינה בה השחיתות מינימלית, היא מטפחת סביבה אידיאלית לעסקים ומאמצים משגשגים.

הסכמים בילטרליים בין פינלנד לישראל

בין ישראל לפינלנד נחתמו מספר הסכמים:

  • הסכם תרבות בין ממשלת מדינת ישראל לבין ממשלת הרפובליקה של פינלנד: ב-4 באפריל 1985 חתמו פינלנד וישראל על הסכם שעיגן את רצון המדינות לחזק את יחסי הידידות ביניהן בתחומי התרבות, החינוך והמחקר המדעי. מטרת ההסכם היא לעודד חילופי נציגי אוניברסיטאות ומוסדות/ארגוני חינוך אחרים בתחומים אלה.
  • אמנה למניעת כפל מס: אמנת כפל המס היא הסכם דו-צדדי ששתי מדינות החברות בהסכם קובעות את כללי המס שיחולו על הכנסות ונכסים של מי שקשור לאותן מדינות. בנוסף, האמנה כוללת עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין אותן מדינות. אמנת המס המקורית בין ישראל לפינלנד נחתמה בשנת 1997. ההסכם שונה על ידי האמנה הרב-צדדית ליישום אמצעים הקשורים לאמנת מס למניעת שחיקת בסיס והעברת רווחים (MLI) שנחתמה על ידי הרפובליקה של פינלנד ומדינת ישראל ב-7 ביוני 2017.

לקריאת ההסכם בעברית, לחצו כאן, ולקריאת נוסח האמנה בשילוב ה-MLI (לא רשמי), לחצו כאןיש לזכור שבגלל השפעות של אמנות מוטילטרליות כמו ה-MLI, חלק מהסעיפים באמנת המס אינם בתוקף.

תחולת ה-MLI

פינלנד וישראל חתמו שתיהן על ה-MLI, מה שאומר שמתקיימים חילופי מידע אוטומטיים בין שתי המדינות. פינלנד וישראל חתמו על האמנה ב-2017, ואשררו אותה ב-2019.

תושבות לצרכי מס בפינלנד

 
תושבות יחיד

יחיד יחשב לתושב פינלנד לצרכי מס אם בית הקבע שלו נמצא שם, או אם נוכחותו בפינלנד רצופה לתקופה של יותר משישה חודשים (183 ימים) בשנה קלנדרית. יציאה זמנית מהמדינה (לתקופה של מינימום חודשיים), תעצור את רשף השהות של היחיד ביחס להנחיות קביעת התושבות. כאשר היחיד רשום במערכת מרשם האוכלוסין של פינלנד, משמעות הדבר היא שמקום מגוריו העיקרי וביתו של היחיד נמצא בפינלנד.

אדם יהיה מחויב בתשלום מס אם העסקתו כרוכה בנוכחות תכופה בפינלנד, וזאת גם אם הוא מתגורר במדינה אחרת. אם היחיד נמצא בפינלנד במשך רוב הימים בשבוע, זה טכנית יותר משישה חודשים רצופים במדינה, ולכן הוא יאלץ לשלם מס שהיה בפינלנד. היוצא מן הכלל היחיד לכלל זה הוא אם היחיד חוצה את הגבולות כל יום כדי לנסוע לעבודה, כגון בין שוודיה לפינלנד.

תושבות חברה

חברה נחשבת כתושבת פינלנד אם היא מאוגדת (רשומה) בפינלנד. החל משינוי חקיקה חדש בשנת 2021, חברות תאגידיות שמקום ניהולן האפקטיבי נמצא בפינלנד, גם אם החברה עצמה אינה רשומה בפינלנד, נחשבות גם הן לתושבות לצרכי מס.

כאשר קובעים את המיקום של ניהול אפקטיבי עבור ישות תאגידית, גם דירקטוריון שמתכנס בפינלנד עשוי לעלות להגדרה. מידע נוסף נלקח בחשבון בעת הערכת תושבות החברה, כגון ארגון החברה ותחום פעילותה העסקית.

מערכת המס בפינלנד

רשות המסים הפינית נקראת: "מינהל המס הפיני" (Vero Skatt)

מס הכנסה: 12.64% – 44%

מיסוי חברות וסניפים: 20%

מע"מ: השיעור הסטנדרטי הוא 24%

שיעור מופחת של 14% חל על מזון ומזון לבעלי חיים, כמו גם שירותי מסעדה והסעדה.

שיעור מופחת של 10% עבור מוצרים ושירותים מסוימים

מס רווחי הון: 30% עבור הכנסה הונית שהיא פחות מ -30,000 ו-34% עבור הכנסה הונית העולה על 30,000.

ניכוי מס במקור

שיעור לפי האמנה

ישראל – שיעור מס פנימי

פינלנד – שיעור מס פנימי

 

 

0-50%

עד 19,900 יורו = 12.64%

19,900 – 29,700 יורו = 19%

29,700 – 49,000 יורו = 30.35%

49,000 – 85,000 = 34%

מעל 85,000 = 44%

מס הכנסה אישי (מדרגות מס)

 

23%

20-61.8%

מס הכנסה חברות

 

25-30% (בתוספת מס הכנסה חריג לבעלי הכנסות גבוהות בשיעור של 3%)

30-34%

שיעור מס רווחי הון

 

23%

20%

מס סניפים

15%

25% או 30%

30/35%

ניכוי מס במקור

(לא תושב)

דיבידנדים

10%

15% / 25% / 23%

30%

ריבית

 

10%

23-40%

15%

תמלוגים

 

17%

24%

מע מ

מס ירושה ומס עיזבון בפינלנד

אם סכום הירושה שמתקבלת בפינלנד הוא 20,000 € ומעלה, נדרש לשלם עליו מס ירושה. ישנם גם כמה ניכויים משמעותיים עבור ילדים ובני זוג אשר יפחיתו את הסכום החייב במס – החישוב המדויק של מס הירושה בפינלנד מושפע גם מהיחסים בין המנוח ליורש.

ישנן שתי קטגוריות מס ירושה בפינלנד; האחד למשפחה הקרובה, כמו בני זוג וילדים, והשני לשאר, כאשר הסכום החייב במס עבור בני זוג וילדים יהיה בדרך כלל נמוך מזה של אנשים אחרים.

אם יורש קיבל מתנה מהיחיד שנפטר עד שלוש שנים לפני פטירתו, היא תיחשב חלק מהסכום ממנו מחושב מס הירושה.

רילוקיישן לפינלנד

פינלנד מציעה הזדמנויות עבודה רבות לעוברים אליה, דבר שמתמרץ אנשים רבים מדי שנה לעבור לשטחה. במעבר בכלל ובניסיון להשתלב בשוק העבודה בפרט ישנם אתגרים, אך אנשים בעלי הכישורים הנכונים והניסיון המתאים בתחומים בהם הם מחפשים להשתלב עשויים להשיג עבודה בקלות יחסית. לצד הזדמנויות העבודה, פינלנד ידועה גם בהיותה מדינה בטוחה ונקייה מאוד, והיא מדורגת במיקום גבוה ברשימת המקומות המאושרים ביותר לחיות בהם.

לאחר שאדם חי בפינלנד מעל 6 חודשים (183 ימים) בשנה, הוא יחשב לתושב ומשכך יהיה כפוף לתשלום מס. מסים אלה כוללים מס הכנסה, אשר נע בין 12.64% ל- 44% בהתאם לגובה ההכנסות של הפרט, כמו גם מס ערך מוסף (מע"מ) בגובה של 24%.

מיסוי נדל"ן בפינלנד

במסגרת חוקי פינלנד, בסמכותן של המועצות העירוניות לקבוע את התעריפים החלים על מסי נדל"ן. חקיקת המס מגדירה שתי קטגוריות נפרדות של שיעורי מס מקרקעין: שיעור מס המקרקעין הכללי לקרקע ומבנים, למעט מבני מגורים, ושיעור מס המקרקעין באשר בנייני מגורים.

לעיריות יש סמכות לקבוע שיעורי מיסוי מקרקעין עבור מבנים שאינם למגורים, כולל בתי נופש.

חלק ממיסי הנדל"ן הנקבעים בהתאם לחוק כוללים:
  • שיעור מס המקרקעין הכללי חייב להיקבע בין 0.93% ל -2.00%.
  • שיעור מס המקרקעין עבור מבני מגורים קבועים חייב להיקבע בין 0.41% ל -1.00%.
  • שיעור המס עבור בנייני מגורים אחרים חייב להיקבע בין 0.93% ל -2.00%.

העברת כספים מישראל לפינלנד

על פי סעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלום לתושב חוץ חייבת בניכוי מס במקור בשיעור של 25%. רשות המסים יכולה לאפשר, בנסיבות מסוימות, להפחית או לבטל את ניכוי המס במקור. משרדנו מטפל בענייני ניכוי מס במקור מול רשות המסים בישראל.

בשל העובדה שלשתי המדינות אמנת מס זו עם זו, ניתן להגיש טופס הצהרה (טופס 2513/2 – הצהרה על תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי מס במקור), ובנסיבות מסוימות קיימת אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור ובאישור רשות המסים.

במתן ייעוץ בנוגע להעברת כספים לחו"ל, בנוסף לנושא ניכוי המס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות נוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של כל שתיים מדינות.

הבנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, לכן חשוב להתייעץ לפני העברת הכספים – צרו קשר.

למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל לחצו כאן.

סוגי גופים עסקיים בפינלנד

בפינלנד יש מספר סוגים שונים של ישויות עסקיות, לכל אחת יתרונות וחסרונות, כללים מסוימים והשלכות בהתאם.

כמה מהישויות הבולטות בפינלנד הן:

  1. יזם פרטי – ישות זו היא השיטה הקלה, המהירה והפופולרית ביותר לפתיחת עסק חדש. עם ישות זו, אדם יחיד יכול להתחיל בפעילות עם בחירת שם חברה, ללא דרישה להשקעה הונית מינימלית. אם המיזם יתבצע בצורה יעילה ויתברר כרווחי, יש לשקול לעבור לפעול מסוג ישות אחר שייטיב יותר עם היקף הפעילות החדש.
  2. חברה בעירבון מוגבל (בע"מ – LLC) – כדי להקים חברה בע"מ, נדרש לפחות אדם אחד, ויכולים להיות מעורבים בחברה מספר אנשים או גופים. להשקעה הראשונית אין דרישת הון מינימלית. לאחר שההון הראשוני הופקד לחשבון בנק ייעודי והסתיים תהליך הרישום לחברה, החברה רשאית להשתמש בכספים לצרכים תפעוליים.
  3. שותפות כללית – הקמת ישות זו כרוכה בשיתוף פעולה של לפחות שני אנשים שמתחברים להקמת חברה באמצעות כתיבת הסכם שותפות. יתרון של ישות זו עבור יזמים הוא בכך שאין דרישת הון מינימלית. בנוסף, כל השותפים מחזיקים במעמד שווה בכל היבטי פעילות החברה (זכויות וחובות בהתאם להסכם).
  4. שותפות מוגבלת – מבנה משפטי זה כרוך במעורבות של שותף כללי אחד שמנהל את השותפות ונושא באחריויות והחובות שלה, ולפחות שותף מוגבל אחד, שאחריותו מוגבלת ל"תרומת" הונו. אין דרישת הון מינימלית ספציפית לפתיחת העסק.

חוקי תמריצים בפינלנד

פינלנד מציעה תמריצי מס כדי לעודד חברות להשקיע בפעילויות מו"פ (מחקר ופיתוח). תמריצים אלה כוללים ניכויי מס וזיכויים בגין הוצאות הקשורות למו"פ, המסייעים לחברות להפחית את נטל המס שלהן ובכך מתמרצים חדשנות.

החל מ -1 בינואר 2023, חברות יכולות כעת לקבל ניכוי של עד 1,500,000 יורו. סכום הניכוי הכללי הנוסף הוא 50% מהוצאות השכר ורכישת השירותים הקשורות לפעילות המו"פ של הנישום עצמו. סכום הניכוי המינימלי הוא 5,000 יורו.

מדינות עמן לפינלנד יש אמנות כפל מס

ארגנטינה

איטליה

ארמניה

ברמודה

הודו

טורקיה

מולדובה

ניו זילנד

צרפת

שוודיה

(לשעבר) יוגוסלביה

איי הבתולה (בריטניה)

ארצות הברית

ג׳רסי

הולנד

טורקמניסטן

מונטנגרו

סין, הרפובליקה העממית של

קוריאה, הרפובליקה של

שוויץ

אוזבקיסטן

איי פארו

בולגריה

גרוזיה

הונגריה

טנזניה

מלזיה

סינגפור

קזחסטן

תאילנד

אוסטריה

איי קיימן

בוסניה והרצגובינה

גרמניה

הפיליפינים

יוון

מלטה

סלובניה

קירגיזסטן

 

אוסטרליה

אינדונזיה

בלגיה

גרנסי

הרפובליקה הסלובקית

יפן

מצרים

ספרד

קנדה

 

אוקראינה

איסלנד

בלרוס

דנמרק

הרפובליקה הצ'כית

ישראל

מקדוניה

סרביה ומונטנגרו

קפריסין

 

אורוגוואי

אירלנד, הרפובליקה של

ברבדוס

דרום אפריקה

וייטנאם

לוקסמבורג

מקסיקו

סרי לנקה

קרואטיה

 

אזרבייג'ן

אסטוניה

ברזיל

האי מאן

זמביה

לטביה

מרוקו

פולין

רומניה

 

איחוד האמירויות הערביות

ארובה

בריטניה

האנטילים ההולנדיים

טג'יקיסטן

ליטא

נורווגיה

פקיסטן

רוסיה

 

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים