ישראל – דרום קוריאה אמנת מס

Israel South Korea Tax Treaty

ישראל – דרום קוריאה אמנת מס

South Korea

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

9+
סאול
קוריאנית
51.7 מיליון
וון דרום קוריאני
82+
kr.

יחסי ישראל – דרום קוריאה

היחסים הדיפלומטיים בין דרום קוריאה לישראל כוננו לראשונה בשנת 1962 ומאז הן מקיימות יחסים חזקים, המאופיינים בביקורים ממלכתיים רמי דרג ובהסכמי שיתוף פעולה בתחומים שונים. בין המדינות נחתמו מספר הסכמים משמעותיים, כאשר ההסכם הראשון שלהם היה כבר בשנת 1994 לשיתוף פעולה מדעי וטכנולוגי, ואחריו הסכמים רבים אחרים כגון הסכם על שיתוף פעולה תרבותי, הסכם על שירותי אוויר והסכם על שיתוף פעולה ועזרה הדדית בענייני מכס. שתי המדינות חתמו בעקבות היחסים הדיפלומטיים הארוכים והחיוביים ביניהן על הסכמים רבים אחרים והתקיימו ביקורים של הדרגים הבכירים ביותר. בשנת 2022 חגגו ישראל ודרום קוריאה 60 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים.

כך, ניתנה עדיפות לשיתוף פעולה כלכלי ותעשייתי בין המדינות, שהביא להיקף סחר כולל של 3.98 מיליארד דולר בשנת 2022.

פרטי שגרירות דרום קוריאה בישראל

כתובת: הסדנאות 6, הרצליה פיתוח
טלפון: +972-99596800
אתר: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: israel@mofa.go.kr

פרטי שגרירות ישראל בדרום קוריאה

כתובת: 11 Cheonggyecheon-ro, Jongno-gu, Seoul, South Korea
טלפון: +82-232108500
אתר אינטרנט: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: info@seoul.mfa.gov.il

פעילות עסקית בדרום קוריאה

כלכלת דרום קוריאה מדורגת במקום ה-13 בעולם, והיא צפויה להציג צמיחה של 2.1% בשנת 2025 בשל גידול בייצוא וביקוש מקומי מוגבר. ממשלת קוריאה מתמקדת במספר מגזרים, בין היתר מגזרים חשובים כגון בריאות, כימיקלים תעשייתיים, רכיבי IT, ייצור מוליכים למחצה ואנרגיה.

האסטרטגיה של דרום קוריאה לחיזוק השפעתה בעולם התאפשרה באמצעות כלכלת השוק הפתוח וניהול משא ומתן על הסכמי סחר חופשי חדשים (FTAs) עם מדינות שונות.

במגזר החקלאות, במיוחד בתחום האורז, ממשלת דרום קוריאה גרמה לצמיחה אדירה בשוק על ידי חתימה על הסכמי סחר חופשי עם 52 מדינות, כולל צ'ילה, EFTA, ASEAN, הודו, האיחוד האירופי, פרו, ארצות הברית, טורקיה, אוסטרליה, קנדה, סין, ניו זילנד, וייטנאם וקולומביה.

יש לציין כי החוק לקידום השקעות זרות של דרום קוריאה תומך בהשקעות זרות ישירות על ידי מתן ערבויות לרווחים ומציע הטבות כגון תמריצי מס, תמיכה במזומן והקלה בתקנות הקשורות לקרקעות. ה-FDI של קוריאה גדל ב-3.2% ב-2022 והגיע ל-30.45 מיליארד דולר, מה שמראה על תוצאות מצוינות הודות למגזר הייצור, שיפורים מוסדיים והשקעות בשדות ירוקים. המדינה גם מגנה על זכויות הקניין הרוחני של זרים ומקלה על עסקאות מט"ח.

כמו כן, חלה צמיחה בבידור הדרום קוריאני. כך, הגל הקוריאני, הידוע גם בשם האליו, התפרסם בעולם כאשר הפקות בולטות כוללות את הסנסציה של נטפליקס "משחקי הדיונון" (2021), הסרט זוכה האוסקר "פרזיטים" (2019), וכן שיגעון הקיי-פופ המיוצג על ידי להקות הקיי-פופ BTS ו-Black Pink, ועוד.

הסכמים בילטרליים ומוליטרליים בין דרום קוריאה לישראל

 

בין ישראל ודרום קוריאה נחתמו מספר הסכמים:

  1. האמנה למניעת כפל מס
  2. הסכם לעידוד והגנה על השקעות

אמנה למניעת כפל מס בין ישראל לסלובניה

אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.

אמנת המס הבילטראלית בין ישראל לדרום קוריאה נחתמה בשנת 1997, ונכנסה לתוקף בתאריך 31.12.1997.

קישור להסכם בעברית באתר משרד האוצר ניתן למצוא כאן.

הסכמי עידוד והגנה על השקעות

בשנת 2003 נכנס לתוקף הסכם בילטראלי בין ישראל ודרום קוריאה, שמטרתו לתת מעטפת הגנה משפטית לפעילות משקיעים והשקעות מסיכונים שאינם מסחריים. כמו כן, עידוד השקעות של ישראלים בדרום קוריאה ולהיפך על ידי יצירת אקלים השקעות נוח ובטוח.

קישור להסכם באנגלית באתר משרד האוצר ניתן למצוא כאן.

תחולת ה-MLI

האמנה המולטילטרלית, הMLI-, היא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות המס הבילטרליות כאשר על מנת להחילה, על שתי המדינות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשר את החלתה בדין הפנימי שלהן. גם ישראל וגם דרום קוריאה חתמו על האמנה המולטילטרלי MLI בשנת 2017. דרום קוריאה אשררה את האמנה ב13/05/2020 ואילו ישראל אשררה את האמנה עוד בתאריך 01/01/2019. משמעות הדבר היא שהאמנה בין ישראל ודרום קוריאה השתנתה אוטומטית בהתאם לאמנת הMLI ובכפוף להסתייגויות שקבעו שתי המדינות, החל מתאריך ה – 13/05/2020.

תושבות לצורכי מס בדרום קוריאה

 
תושבות של יחיד

יחיד ייחשב כתושב לצורכי מס בדרום קוריאה אם יש לו בית קבע במדינה או שהוא שוהה בדרום קוריאה לפחות 183 ימים בשנה אחת, או שיש לו גם קשרי משפחה ו / או רכוש בקוריאה. כמו כן, אדם יכול להיחשב כתושב קוריאה גם אם יש לו עבודה בחו"ל והוא מתגורר בקוריאה, בהתבסס על  מבחן  "העובדות והנסיבות".

למידע נוסף כיצד יחיד יחשב תושב ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

תושבות של חברה

חברה תחשב כתושבת דרום קוריאה לצורכי מס אם יש לה משרד ראשי או מנגנון ניהול אפקטיבי בדרום קוריאה.

למידע נוסף כיצד חברה תחשב תושבת ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

מערכת המיסוי בדרום קוריאה

רשות המיסים בדרום קוריאה נקראת  National Tax Service (NTS).

מס הכנסה: 6% – 45%

מס חברות וסניפים: 9% – 24%

מע"מ: 10%

מס רווח הון: 9% – 40%

ניכוי מס במקור

 

דרום קוריאה – שיעור המס בדין הפנימי (וואן קוריאני)

ישראל – שיעור המס בדין הפנימי

שיעור מס לפי האמנה

מס הכנסה אישי (מדרגות מס)

0 – 14,000 = 6%

14,000 – 50,000 = 15%

50,000 – 88,000 =24%

88,000 – 150,000 = 35%

150,000 – 300,000 = 38%

300,000 – 500,000 = 40%

500,000 – 1,000,000 = 42%

מעל 1,000,000 = 45%

עד 50%

 

 

מס חברות

9%, 19%, 21%, 24%

23%

 

מס רווח הון

9%, 19%, 21%, 24%, 40%

25%-30%

(בתוספת מס יסף של 3% לבעלי שכר גבוה)

 

מס סניף

9%, 19%, 21%, 24%

23%

 

ניכוי מס במקור

(תושב חוץ)

דיבידנדים

20%

 

25% או 30%

 

5%/10%/15%

ריבית

0% / 14% / 20%

15%/25%/23%

7/5% / 10%

תמלוגים

20%

23%-40%

2% / 5%

מע"מ

10%

17%

 

מס ירושה ומס עיזבון בדרום קוריאה

בדרום קוריאה, יחידים שאליהם מועבר רכוש, בין אם מתוך עיזבון המנוח או בשל היעדרות של יחיד, כפופים למס הירושה. מס זה מוטל בשיעורים שבין 10% ל -50%, והוא אינו כולל את מס ההכנסה המקומי. עם זאת, אם בסיס המס נמוך מ-500,000 וואן, הוא לא יחויב מס ירושה.

אם מס ירושה מוטל במדינה זרה, הוא ינוכה בהתאם למס בקוריאה; כמו כן, זיכוי מס בגין ירושה חוזרת לטווח קצר מחושב לפי שיעור ההלוואה.

רילוקיישן לדרום קוריאה

דרום קוריאה היא מובילה עולמית בחדשנות, בשל כוח העבודה החזק, וההתמקדות הציבורית במחקר ופיתוח. האקלים העסקי הידידותי שלה, הקשרים הגלובליים והבסיס הכלכלי החזק הופכים את דרום קוריאה ליעד אטרקטיבי להשקעות עבור חברות ויחידים המחפשים יעדי צמיחה ושגשוג.

כך, הכלכלה היציבה של דרום קוריאה ודירוג האשראי הגבוה שלה (AA) – הופכים אותה למדינה אטרקטיבית לרילוקיישן. כמו כן, דרום קוריאה אטרקטיבית לעסקים המעוניינים להרחיב את פעילותם למדינות שונות בשל התשתיות שלה והמערכת האקולוגית המצוינת שלה.

הקהילה היהודית בקוריאה אינה קבועה, כאשר יהודים רבים משרתים בצבא האמריקאי ואחרים עובדים כאנשי עסקים או מורים. פעילויות דתיות כמו שבת או חגים מנוהלות על ידי רב מצבא ארה"ב. הקהילה היהודית של הרפובליקה של קוריאה היא  שלוחה של הקונגרס היהודי העולמי במדינה.

מיסוי מקרקעין בדרום קוריאה

שיעור מס הרכוש בדרום קוריאה נע בין 0.07% ל -5%, בעוד מס החזקת נדל"ן נע בין 0.5% ל -5%. מס רכישה תלוי במחיר הנכס ויכול לנוע בין 1% ל-7%, בעוד שמס הבולים נע בין 50 ל-350,000 וואן, תלוי בסוג המסמך. מס הרישום נכלל במס רכישה; עם זאת, במקרים מסוימים ניתן לגבות מס רישום נפרד הנע בין 0.2% ל -5%.

העברת כספים מישראל לדרום קוריאה

בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה, להתיר את העברת הכספים בהקטנת או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל בנושאי ניכוי במקור מול רשות המסים. 

לאור העבודה שיש בין שתי המדינות אמנה למניעת כפל מס, יש אפשרות להגיש טופס הצהרה (טופס מס' 2513/2 – הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי ממס במקור), ותוך עמידה בתנאים מסוימים, תהיה אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור וללא אישור רשות המיסים. 

במתן ייעוץ בנוגע להעברת כספים לחו"ל, בנוסף לנושא ניכוי המס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות הנוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של שתי המדינות.

כמו כן, בנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, לכן חשוב להתייעץ עם מומחה בתחום לפני העברת הכספים – צרו קשר.

למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל לחצו כאן.

סוגי ישויות עסקיות בדרום קוריאה

להלן הישויות המשפטיות הפועלות בדרום קוריאה:

  • חברת שותפות- חברת שותפת מוקדמת על ידי שני חברים לפחות, כאשר אף חבר אינו יכול להעביר את מניותיו לגורם אחר, לעסוק בעסקים דומים לאלה של החברה, או להצטרף לחברה דומה אחרת ללא הסכמת החברים האחרים. אם לא מונה חבר מנהל, כל חבר מייצג את החברה. אם נכסי החברה אינם מספיקים לכיסוי חובותיה, כל החברים אחראים במשותף לחובות החברה. בהסכמה פה אחד, ניתן להפוך את השותפות לחברת שותפות מוגבלת.
  • חברת שותפות מוגבלת– חברת שותפות מוגבלת מורכבת מחברים בעלי אחריות מוגבלת ובלתי מוגבלת. בעלי אחריות מוגבלת אינם יכולים לתרום שירותים אישיים או אשראי, ואילו בעלי אחריות בלתי מוגבלת חייבים להיות המנהלים של החברה אלא אם צוין אחרת בתקנון. חברים בערבון מוגבל יכולים לעסוק בפעילויות עסקיות דומות ללא הסכמה ויכולים להפוך לחברים או דירקטורים באחריות בלתי מוגבלת בחברות אחרות עם אותה מטרה עסקית. הם יכולים גם להעביר מניות באישור כל חברי האחריות הבלתי מוגבלת, וניתן להפוך את החברה לחברת שותפות בהסכמה פה אחד.
  • חברה בע"מ– ניתן להקים חברה בע"מ על ידי אדם אחד או יותר באמצעות השקעת הון ורישום. השקעות יכולות להתבצע במזומן או בנכסים, למעט אלה כמו שירותים או אשראי, שקשה להעריך אותם, ואין דרישת הון מינימלית להקמתה. בעוד בשותפות חייב להיות מנהל (או אדם או ישות משפטית), בחברה בע"מ לא צריך דירקטורים או רואה חשבון. חבריה יכולים להעביר את הזכויות שלהם בחברה לצדדים שלישיים אם חברים אחרים מסכימים או אם התקנון מאפשר זאת.
  • חברת מניות – חברת מניות מאפשרת לבעלי המניות להחזיק באחריות מוגבלת, העברת מניות ורישום בקלות. זוהי הישות העסקית הנפוצה ביותר בקרב תאגידים מקומיים בדרום קוריאה. קיים הון התחלתי מינימלי של 100 מיליון וון דרום קוריאני, כאשר העבר תההון היא בחינם, וקיים מינימום דרוש לרואי חשבון ודירקטורים להקמתה.
  • חברתה ציבורית – מתאימה בעיקר לעסקים גדולים, ללא השקעה מינימלית, לפחות יחידת הון אחת או יותר, והעברת הון בלתי מוגבלת. כמו כן , ניתן להנפיק אג"ח ומניות בכורה לדירקטוריון המורכב מלפחות שלושה דירקטורים ורואי חשבון מבקרים (למעט מקרים חריגים).

חוקי תמריצים בדרום קוריאה

בקוריאה, חברות המושקעות בחו"ל יכולות ליהנות מתמריצי מס שונים, כגון ניכויים או פטורים ממס רכישה ומס רכוש עבור נכסים בבעלות חברות זרות בדרום קוריאה.

לדוגמה, חברות יכולות ליהנות מפטור ממס של 100% בחמש השנים הראשונות לאחר הקמת החברה שלהן, ולאחר מכן הפחתה של 50% בשנתיים הבאות, בהתאם לסוג ההשקעה והמיקום. כמו כן, עשויים להיות פטורים או הפחתות נוספות לתקופה של עד חמש עשרה שנה. להלן המגזרים הזכאיים לפטורים ולהטבות הללו- מגזרי מנועים, טכנולוגיה עילית, תעשיות חומרים ורכיבים, יצירת תעסוקה, מרכזי מו"פ ומשרדים אזוריים.

בנוסף, עובדים ומהנדסים בינלאומיים זכאים למס הכנסה נמוך יותר. מהנדסים ממדינות אחרות אשר עובדים בתחומים מסוימים יכולים לקבל הנחה של 50% במס הכנסה למשך עשור, בעוד שמהנדסים בענפי החומרים, הרכיבים והציוד יכולים ליהנות מהפחתה של 70% למשך שלוש שנים, ולאחר מכן הפחתה של 50% בשנתיים הבאות. כמו כן, עובדים זרים יכולים לבחור בשיעור מס הכנסה קבוע של 19% למשך 20 שנה לכל היותר.

אזורי השקעות זרות (FIZs) כמו Ochang, Sansu, Munmak, jangan High-Tech, Sacheon ורבים אחרים מספקים הטבות נוספות כגון שכר דירה נמוך יחסית והקלות מס.

מדינות איתן לדרום קוריאה יש אמנה למניעת כפל מס:

אוזבקיסטן

אלבניה

בריטניה

וייטנאם

לוקסמבורג

נפאל

פיג'י

קמבודיה

אוסטריה

אלג'יריה

גבון

ונצואלה

לטביה

סין

פינלנד

קנדה

אוסטרליה

אסטוניה

גיאורגיה

טג'יקיסטן

ליטא

סינגפור

פנמה

קרואטיה

אוקראינה

אקוודור

גרמניה

טוניסיה

מונגוליה

סלובניה

פפואה ניו גינאה

רומניה

אורוגוואי

ארה"ב

דנמרק

טורקיה

מונטנגרו

סלובקיה

פקיסטן

רוסיה

אזרבייג'ן

בולגריה

דרום אפריקה

טורקמניסטן

מיאנמר

ספרד

פרו

שוודיה

איחוד האמירויות

בחריין

הודו

יוון

מלזיה

סרביה

צ'ילה

שוויץ

איטליה

בלגיה

 הולנד

יפן

מלטה

סרי לנקה

צרפת

תאילנד

אינדונזיה

בלרוס

הונג וקונג

ירדן

מצרים

עומאן

קולומביה

 

איסלנד

בנגלדש

הונגריה

ישראל

מקסיקו

ערב הסעודית

קזחסטן

 

איראן

ברוניי

הפיליפינים

כווית

נורבגיה

פולין

קטאר

 

אירלנד

ברזיל

הרפובליקה הצ'כית

לאוס

ניו זילנד

פורטוגל

קירגיסטן

 

 

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים

ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime