ישראל – פנמה אמנת מס

Israel Panama Tax Treaty

ישראל – פנמה אמנת מס

panama flag

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

UTC -5 EST
פנמה סיטי
ספרדית
4.51 מיליון 
בלבואה פנמי (PAB)
507+
pa.

יחסי ישראל – פנמה

ישראל ופנמה כוננו לראשונה יחסים דיפלומטיים בשנת 1948, כאשר היחסים החיוביים ביניהן באו לידי ביטוי ברבדים שונים, כולל אמנות מסחר בילטרליות, חילופי מידע בתחום הטכנולוגיה ותמיכה הדדית בכנסים בינלאומיים. כמו כן, ישראל מעניקה לפנמה סיוע בתחומי החקלאות והחינוך, וקיימים קשרי תיירות חזקים בין שתי המדינות.

פרטי שגרירות פנמה בישראל

כתובת: בית לשכת המסחר, קרליבך 31, תל אביב- יפו
טלפון: +3-6960849
אתר: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: embpanamaisrael@mire.gob.pa

פרטי שגרירות ישראל בפנמה

כתובת: Edificio P.H. Torre Banco General Marbella, Panama City, Panama
טלפון: +507-2084700
אתר אינטרנט: לחץ כאן
דואר אלקטרוני: info@sanjose.mfa.gov.il

פעילות עסקית בפנמה

פנמה מדורגת בין חמש המדינות המובילות בפוטנציאל הגבוה ביותר למשוך השקעות זרות באמריקה הלטינית, וזאת בין היתר בשל המסגרת הרגולטורית החזקה שלה המקדמת שקיפות בעולם העסקי.

הסביבה העסקית בפנמה מגוונת, ובשל מיקומה האסטרטגי של המדינה ובזכות תעלת פנמה, יחסי המסחר שלה עם שותפות מרכזיות חזקים מאוד, ובראש השותפות הללו עומדת ארה"ב. בשנים האחרונות מעורבותה של סין באזור גברה משמעותית בשל השגשוג הכלכלי והעניין הגובר בתעלה. כמו כן, האיחוד האירופי וקנדה מקיימים גם הם יחסי מסחר עם פנמה, כאשר היחסים הללו משפיעים רבות על כלכלת המדינה. בפנמה לוגיסטיקה מתקדמת, אזורי סחר חופשיים ומגזר תיירות מתפתח, כאשר כל אלו נתמכים על ידי הממשלה בשל המאמצים לשפר את התשתיות והרגולציה העסקית.

הסכמים בילטרליים ומוליטרליים בין מדינה לישראל

 
בין ישראל ומדינה נחתמו מספר הסכמים:
  1. האמנה למניעת כפל מס
האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לפנמה

אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.

אמנת המס הבילטראלית בין ישראל לפנמה נחתמה בשנת 2012, ונכנסה לתוקף בתאריך 31/12/2014.

קישור להסכם בעברית באתר משרד האוצר ניתן למצוא כאן.

תחולת ה- MLI

האמנה המולטילטרלית, הMLI-, היא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות המס הבילטרליות כאשר על מנת להחילה, על שתי המדינות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשר את החלתה בדין הפנימי שלהן. גם ישראל וגם פנמה חתמו על האמנה המולטילטרלי MLI כאשר ישראל חתמה על האמנה ב-7/6/2017 ואשררה אותו ב-13/09/2018 ולעומת זאת פנמה חתמה על האמנה ב24/01/2018, ואשררה אותה רק ב-05/11/2020. משמעות הדבר היא שהאמנה בין ישראל ופנמה השתנתה אוטומטית בהתאם לאמנת הMLI ובכפוף להסתייגויות שקבעו שתי המדינות, החל מנת 2020.

תושבות לצורכי מס בפנמה

 
תושבות של יחיד

יחיד ייחשב לתושב פנמה לצורכי מס אם הוא שהה פיזית בקנדה וקיבל הכנסה במדינה במשך מעל 183 ימים בשנה קלנדרית אחת.

למידע נוסף כיצד יחיד יחשב תושב ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

תושבות של חברה

חברה תחשב כתושבת פנמה לצורכי מס אם היא התאגדה בפנמה או שמנגנון הניהול האפקטיבי שלה פועל מפנמה.

למידע נוסף כיצד חברה תחשב תושבת ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

מערכת המיסוי בפנמה

רשות המיסים במדינה נקראת FURS (Financial administration of the Republic of Slovenia).

מס הכנסה: 0%, 15%, 20%

מס חברות וסניפים: 25%

מע"מ: 7%

מס רווח הון: 10%

ניכוי מס במקור

 

מדינה – שיעור המס בדין הפנימי

ישראל – שיעור המס בדין הפנימי

שיעור מס לפי האמנה

מס הכנסה אישי (מדרגות מס)

0 דולר – 11,000 דולר = 0%

 

11,000 דולר – 50,000 דולר = 15%

 

מעל 50,000 דולר= 20%

עד 50%

 

 

מס חברות

25%

23%

 

מס רווח הון

10%

25%-30%

(בתוספת מס הכנסה חריג לבעלי שכר גבוה ב-3%)

 

מס סניף

10%

23%

 

ניכוי מס במקור

(תושב חוץ)

דיבידנדים

5% / 10% / 20%

 

25% או 30%

 

5%, 15%

ריבית

12.5%

15%/25%/23%

0%, 15%

תמלוגים

12.5%

23%-40%

15%

מע"מ

7%

17%

 

מס ירושה ומס עיזבון בפנמה

בפנמה לא קיים מס ירושה / עיזבון.

רילוקיישן לפנמה

פנמה היא חלק מהברית בהסכם הרב צדדי לרשות המוסמכת, האמנה המולטילטרלית MLI וההסכם למניעת כפל מס, עוד משנת 2016. פנמה הפכה לאחד מיעדי ההשקעה הפופולריים ביותר באמריקה הלטינית בשל המגזר הפיננסי היציב, שתרם באופן משמעותי לצמיחתה של פנמה ולרווחת המדינה. כמו כן, בפנמה שלל תקנות והקלות לבעלי עסקים ולאלו שעוסקים במסחר, כאשר יתרונות אלו הביאו גם הם להתפתחותה.

פנמה כאמור מציעה שלל תמריצים להשקעה , במיוחד בתחום האנרגיה, עם הקלות מס ופטורים לפרויקטים שונים. לפנמה ממשלה יציבה ודמוקרטית ורקורד של צמיחה כלכלית, בעיקר בשנים האחרונות. בנוסף, אנגלית היא שפה נפוצה מאוד בפנמה והיא מדוברת באופן נרחב בעיקר בקרב עסקים תיירותיים, מה שמקדם את הפעילות העסקית הבינלאומית שלה.

בפנמה סיטי קיים מגוון של הצעות דיור נוחות ובתי ספר פרטיים, וחלקם דו לשוניים. המדינה מתגאה גם בשירותי בריאות איכותיים המתאימים לכל כיס, ושירותי ייבוא יעלים עבור סחורות אישיות וכלי רכב.

הקהילה היהודית בפנמה מונה בין 10,000 ל-12,000 איש נכון לשנת 2012 והיא ממוקמת בעיקר בעיר הבירה פנמה סיטי, וערים נוספות כמו קולון, דיוויד ואזור התעלה האמריקנית לשעבר. כיום קיימים בפנמה סיטי שני בתי ספר יהודיים פעילים (הכוללים הן תיכון והן יסודי).

מיסוי מקרקעין בפנמה

בפנמה קיים מס מקרקעין שנתי לאלו המחזיקים בנכסי נדל"ן בשיעור שנע בין 0%-2.10% תלוי בשווי הנכס.

העברת כספים מישראל לפנמה

בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה רשאי תחת תנאים מסוימים, להתיר את העברת הכספים בהקטנת הניכוי במקור או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל מול רשות המסים בנושאי ניכוי במקור. 

כלאור העבודה שיש בין שתי המדינות אמנה למניעת כפל מס, יש אפשרות להגיש טופס הצהרה (טופס מס' 2513/2 – הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי ממס במקור), ותוך עמידה בתנאים מסוימים, תהיה אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור וללא אישור רשות המיסים. 

במתן ייעוץ בנוגע להעברת כספים לחו"ל, בנוסף לנושא ניכוי המס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות נוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של כל שתיים מדינות.

הבנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, לכן חשוב להתייעץ לפני העברת הכספים – צרו קשר.

למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל לחצו כאן.

סוגי ישויות עסקיות בפנמה

להלן הישויות העסקיות הנפוצות ביותר בפנמה:

  • תאגיד (Sociedad Anonima – S.A)- ישות משפטית זו מיוסדת על ידי לפחות 2 יחידים, ולאחר הרישום יש שיהיה לפחות בעל מניות אחד בתאגיד. כמו כן, ישות זו מחויבת בדירקטוריון עם שלושה חברים לכל הפחות, כאשר הון התאגיד מחולק למניות, וכל מניה מייצגת את הזכויות, אחוז הבעלות והחובות של בעל המניות.
  • חברה בערבון מוגבל (LLC or Sociedad de Responsabilidad Limitada – S.R.L)- מומלץ להקים חברה בע"מ לצד חברה או סניף הממוקם במיקום אחר בעולם. להקמת חברה בע"מ קיימת דרישה מינימלית של שני בעלי מניות ולפחות מנהל אחד, כמו גם סוכן רישום.
  • שותפות כללית- לשותפים בשותפות הכללית אחריות בלתי מוגבלת לחובות והתחייבויות השותפות, ולצד זה לכל השותפים יש את הזכות להיות מעורבים בניהולה.
  • שותפות מוגבלת- בשותפות מוגבלת קיימת דרישה מינימלית של שני שותפים ואפשרות למקסימום של עשרים שותפים והיא כפופה לקוד המסחרי ולחוק מס' 24 משנת 1966. ניתן לקבל החלטות חשובות באספה הכללית אם היא מונה חמישה משתתפים או יותר, דוחות כספיים אינם חובה בשותפות מוגבלת אולם יש לרשום את שמות החברים ופרטי המניות במרשם הציבורי של פנמה. אחריות השותפים מוגבלת בהתאם להון שהשקיעו, והשותפים רשאים למנות מנהל ששמו יירשם ברשם החברות.
  • בעלות יחיד (Empressa Individual de Responsibilidad Limitada)- זוהי ישות משפטית שנמצאת בבעלותו של אדם יחיד, ואחריותו מוגבלת בהתאם להון שהשקיע בחברה, מה שהופך ישות זו לאטרקטיבית עבור עסקים קטנים או יזמים. מדובר כאמור על ישות משפטית נפרדת, אשר יכולה גם להחזיק בנכסים, להתקשר בחוזים וחלות עליה חובות וזכויות משפטיות. מבנה זה מתאים לאלו המבקשים הגנה מפני אחריות הישות בצורה פשוטה יחסית החוסכת את המורכבות שבהקמת תאגיד.

חוקי תמריצים בפנמה

בפנמה כמה הטבות וחוקי תמריצים שנועדו למשוך משקיעים זרים, להגביר את צמיחתה הכלכלית ולהתמקד בתחומים ספציפיים, להלן כמה מהם:

  • חוקי תמריצים בתחום התיירות- מתן תמריצים להשקעות בתחום התיירות, לרבות פטורים ממס על ייבוא, פטורים ממס מקרקעין ומס הכנסה לתקופה מסוימת, הכל בהתאם למיקום הפרויקט וגודלו.
  • חוק אזורי הסחר החופשי- חוק זה מציע תמריצים לחברות המקימות סניפים או חברות באחד מאזורי הסחר החופשי בפנמה, והוא כולל גם הטבות מס, מכס והגירה.
  • האזור הכלכלי המיוחד של פנמה פסיפיקו- אזור זה מציע משטר מיוחד לעסקים הפועלים בו, כולל הטבות מס לעובדים, מכס והגירה, בעיקר בתחום הלוגיסטיקה, תעופה, טכנולוגיה וייצור.
  • הטבות מס- בפנמה למערכת המס מבנה פשוט יחסית עם שיעורי מע"מ נמוכים, והיא מערכת מס טריטוריאלית שבה הכנסות שמקורן מחוץ לפנמה אינן חייבות במס.
  • פטורים ממס בגין בניה חדשה- בנייה חדשה עם היתרים שהונפקו לאחר יולי 2009 זכאית לפטור על בסיס שווי: פטור של 15 שנים על שווי שאינו עולה על 100,000 דולר, 10 שנים על שווי שנע בין 100,000 דולר ל-250,000 דולר, ו5 שנים לשווי העולה על 250,000 דולר. כמו כן, קיים פטור ממס העברה על בניינים שנבנו לאחרונה.

מדינות איתן לפנמה יש אמנה למניעת כפל מס:

איחוד האמירויות

לוקסמבורג

צרפת

אירלנד

מקסיקו

 

איטליה

פורטוגל

 

ברבדוס

קטאר

 

בריטניה

קוריאה

 

הולנד

סינגפור

 

וייטנאם

ספרד

 

ישראל

צ'כיה

 

 

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים