אשרות עבודה ושהיה בקפריסין

אשרות עבודה קפריסין

אשרות עבודה ושהיה בקפריסין

אשרות עבודה בקפריסין

כחלק מהליכי הגלובליזציה, יותר ויותר אנשים בוחרים לגור ולעבוד בחו"ל. קפריסין הפכה בשנים האחרונות ליעד פופולרי לרילוקיישן זמני או קבוע. קפריסין מציעה מגוון רחב של אשרות עבודה ואישורי שהייה, שלכל אחת ישנן דרישות והטבות שונות. במאמר זה, נסקור את הסוגים השונים של האשרות וההיתרים הזמינים בקפריסין.

בין אם אתה בעל עסק, משקיע, או פשוט מעוניין ברילוקיישן, הבנת כללי המס וההגירה של קפריסין יכולה לעזור לך להפיק את המרב משהותך במדינה. צרו איתנו קשר ונשמח לתאם עמכם פגישת היכרות.

סוגי ויזות

בקפריסין קיימות מספר ויזות/ אשרות שהייה שיתאימו למצבים שונים.

יצוין שאזרחים ישראלים הנוסעים לקפריסין (ו/או האיחוד האירופי) אינם זקוקים לוויזה לשהייה שאינה עולה על 90 יום בתקופה של שישה חודשים. תנאי לכך הוא תוקף הדרכון הישראלי לשלושה חודשים לפחות טרם הכניסה לקפריסין.

ויזה לשהייה קצרה

אשרה מסוג זה מאפשרת למי שאינו אזרח קפריסין או האיחוד האירופי להיכנס לשטחה של המדינה, מסיבות שאינן הגירה, לתקופה מקסימלית של 90 ימים מתוך 6 חודשים. ויזה זו מאפשרת לנוסעים לבקר בקפריסין ובמדינות אחרות באזור שנגן לצורך תיירות, עסקים או ביקורים משפחתיים למשך עד 90 ימים בפרק זמן של 180 יום.

ניתן לבקש להאריך את הוויזה הנ"ל לתקופה של עד 90 יום. את הבקשה יש להגיש ליחידה המקומית לזרים והגירה.

ויזה לשהייה ארוכה

אשרה זו מיועדת לאנשים המתכננים לשהות בקפריסין יותר מ-90 יום, לצורך עבודה, לימודים ועוד, ומאפשרת למי שאינו אזרח קפריסין לשהות בה לתקופה של עד שנה.

ויזת סטודנט

זוהי ויזה שמיועדת לסטודנטים שמבקשים ללמוד בקפריסין במוסד לימודים מוכר.

ויזת עבודה

אשרת עבודה, המכונה גם אשרת תעסוקה, היא סוג של ויזה המאפשרת לאזרחים זרים לעבוד כחוק במדינה זרה, במקרה זה, קפריסין. כל מי שאינו אזרח האיחוד האירופי או קפריסין ומבקש לעבוד בשטחה זקוק לאשרת עבודה, ומעסיקו יהיה חייב להוכיח שאין לעובד תחליף קפריסאי (או תושב האיחוד האירופי). לכן, יהיה קל יותר למי שאינו תושב האיחוד האירופי ומבקש לעבוד בקפריסין, לעבוד בחברות זרות שפועלות בשטח המדינה מאשר מקומיות.

הזמן הממוצע לקבלת ויזת עבודה נע בין 4-6 שבועות בממוצע מרגע קבלת המסמכים במשרד המתאים. חשוב לציין שהזמנים יכולים להתארך במידה וחסרים טפסים או שהם מולאו באופן שגוי. למשרדנו ניסיון רב בעבודה מול הרשויות בקפריסין, ונשמח לעמוד לרשותכם וללוות אתכם בתהליך. צרו איתנו קשר ונשמח לתאם עמכם פגישת ייעוץ.

"לעובדים מרחוק" קיימת ויזת נווד דיגיטלי, ואילו למי שלא נכלל בקטגוריה זו של עובדים, יש מספר שלבים אותם יש לעבור על מנת לקבל ויזת עבודה:

  1. הצעת עבודה – על המעסיק לספק לעובד הצעת עבודה בכתב אותה יוכל להגיש כתיעוד על מנת לקבל את הוויזה.
  2. אישור היתר העבודה – על המעסיק להגיש בקשה להיתר עבודה בשם העובד ממשרד העבודה של משרד העבודה, הרווחה והביטוח הסוציאלי בקפריסין, ולטעון בה כי את העבודה המוצעת לא יכול למלא עובד מקומי.
  3. הגשת בקשה לוויזה – לאחר אישור היתר העבודה, העובד יכול להגיש בקשה לאשרת עבודה, בצירוף הטפסים המבוקשים (מפורטים מטה) בשגרירות קפריסין במדינת אזרחותו או ביחידת ההגירה של משטרת המחוז בקפריסין, אם הם כבר נמצאים בקפריסין.
  4. לאחר אישור הבקשה לוויזה, תונפק לעובד אשרת עבודה שתאפשר לו לעבוד בקפריסין למשך הזמן הנקוב בוויזה.

הטפסים שנדרשים לצרף לבקשה לאשרת העבודה:

  • טופס בקשה לוויזה חתום על ידי המעסיק
  • חוזה העסקה
  • דרכון בתוקף לשלושה חודשים לפחות עם דני דפים ריקים
  • מסמך שמעיד על ביטוח בריאות
  • תעודת רישום פלילי נקי
  • תמונת פספורט עדכנית
  • אישור העבודה מהמעסיק
  • קבלה על תשלום אגרת הבקשה לוויזה
  • לעיתים יידרשו אישורים רפואיים ומסמכים תומכים אחרים

ליצירת קשר

מאמרים אחרונים

רכישת נכס בחו"ל

רכישת נכס בחו"ל

קניית נדל"ן, דירה או נכס בחו"ל – השלכות מס עסקאות נדל"ן ובפרט רכישת נכסים בחו"ל

מאמרים חמים

להתייעצות עם מומחה במסים