טופס בקשה לאי ניכוי מס במקור בבריטניה

טופס בקשה לאי ניכוי מס במקור בבריטניה

טופס בקשה לאי ניכוי מס במקור בבריטניה

בקשה להקלה ממס מרשות המס באנגלית (HMRC) – הקטנת ניכוי במקור והחזר מס באנגליה

אמנת המס בין בריטניה לישראל, קובעת את תשלום המס או ניכוי המס במקור עבור הכנסות הקשורות לשתי מדינות. כך לדוגמה, ניכוי המס במקור על תמלוגים שיצטרך לשלם אדם שאינו תושב בריטניה עומד על 20%. אך בהתאם לאמנת המס בין ישראל לבריטניה, תושב ישראל לא יצטרך לשלם ניכוי מס במקור כלל עבור הכנסותיו מתמלוגים.

בשביל לקבל את הקלות מס הרלוונטיות, יש למלא את טופס Form DT-Individual – Double Taxation Treaty Relief ולהגישו לרשות המס הבריטית.

טופס זה מאפשר ליחידים, תושבי מדינות איתן חתמה בריטניה על אמנה למניעת כפל מס, לבקש את הקלות מס הכנסה או ניכוי מס במקור הקבועות באמנה עבור הכנסות מפנסיות, קצבאות מסוימות, ריבית או תמלוגים משמקורם בבריטניה.

הטופס ארוך ומכיל סעיפים לא מועטים. חלק מהסעיפים הללו אינם רלוונטיים לכל ממלא טופס ולכן חשוב לשים לב שממלאים את כל הסעיפים הנדרשים.

במאמר זה נתייחס לחלק מהחלקים המרכבים את הטופס:

חלק א: מילוי פרטים אישיים והצרת תושבות

חלק זה כולל מילוי פרטים אישיים של מגיש הבקשה והמציג אם קיים. בנוסף בחלק זה נדרשת חתימת רשות המיסים של מדינת התושבות כי מגיש הבקשה אכן תושב. אם רשות המיסים לא מסכימה לחתום על הטופס, ניתן לצרף אישור תושבות במקום.

חלק ב: פרטים על מדינת התושבות לצורכי המס והפעילות בבריטניה

בחלק זה יצטרך מגיש הבקשה לציין פרטים הקשורים למדינת תושבתו לצורכי מס כגון, האם היה תושב המדינה כל הזמן או לחלופין לציין ממתי הוא נחשב תושב לצורכי מס של המדינה.
בחלק זה נדרש מגיש הבקשה למלא גם פרטים הקשורים לפעילותן והכנסתו בבריטניה. פרטים אלו כוללים ציון ופירוט של המסחר או העסקים שלו בבריטניה, אם קיימים, ציון הטבות המס שהוא מקבל עבור ההכנסה הבריטית במדינת התשובות, אם יש כאלו וכדומה.

פה חשוב לשים לב כי ישנן אמנות שדורשות שהפרט ימוסה במדינת התושבות לפני שיוכל לקבל הקלות מס בבריטניה.

בחלק זה ישנה הבחנה בין תושבי בחריין, איי הבתולה הבריטיים, איי קיימן, הונג קונג, כווית, קטאר, ערב הסעודית או איחוד האמירויות לתושבי שאר המדינות איתן לבריטניה יש אמנה. תושבי המדינות הללו יצרכו לספק פרטים מעט שונים לרשות המסים הבריטית – HMRC. פרטים אלו כוללים, התייחסות לסוג התשובות בערב הסעודית ובאיחוד האמירות, הסבר מדוע הפרט נחשב תושב המדינה והתייחסות למושגים כגון, מוסד קבע, מרכז האינטרסים החיוניים וכיוצ"ב, עבור בחריין, הונג קונג, כווית, וקטאר והבחנה בעבור אילו פנסיות ניתן לקבל הקלה מיסוית עבור איי הבתולה ואיי קיימן.

חלק ג: ההכנסה עבורה מוגשת הבקשה

חלק זה כולל סעיפים עבור כל סוג הכנסה שנמצא תחת טופס זה ועל מגיש הבקשה למלא את הסעיף הרלוונטי לו. הפרטים שיידרש מגיש הבקשה כוללים את מקור ההכנסה, גובה ההכנסה, וכו'.

חשוב לצרף לטופס הבקשה מסמכים תומכים במידע שצוין בחלק זה. כך לדוגמה, עבור הכנסות מריבית יש לצרף את הסכמי ההלוואה, עבור הכנסות מתמלוגים יש לצרף את הסכמי התמלוגים וכו'.

חלק ד: מס ששולם בבריטניה

אם יש מס ששולם כבר בבריטניה עבור ההכנסה המדוברת ורוצים לבקש החזר יש למלא בחלק פרטים על מקור ההכנסה, תאריך ההכנסה, גובה ההכנסה והמס שנוכה.

הערות:

  • אין צורך לצרף לטופס הבקשה שוברי מס, איך יש לשמור אותם אם יהיה צורך בתמיכה בטענה.
  • אם אושרה הבקשה להקלה מניכוי מס במקור, חשוב לעדכן את רשות המיסים הבריטית אם יש שינוי בפרטים שציינו בטופס.
  • אם מגיש הטופס מבקש החזר, הוא יכול לחשב את גובה ההחזר בעצמו, תוך חישוב כמה שילם בפועל לעומת כמה היה אמור לשלם בהתאם לאמנה. רשות המיסים הבריטית יכולה לחשב זאת בעצמה אם מגיש הטופס לא מעוניין.

משרדנו מטפל באישורים לניכוי מס במקור, בהקטנת ניכוי ודרישת הטבות מס ומסייע במילוי הטפסים הרלוונטים.

מאמרים נוספים בנושא מיסוי בינלאומי:

ליצירת קשר

מאמרים אחרונים

רכישת נכס בחו"ל

רכישת נכס בחו"ל

קניית נדל"ן, דירה או נכס בחו"ל – השלכות מס עסקאות נדל"ן ובפרט רכישת נכסים בחו"ל

מאמרים חמים

להתייעצות עם מומחה במסים