מחשבון מס יסף
NY » מחשבון מס יסף חדש (מס בשיעור 2% על הכנסה ממקורות הוניים)
מחשבון מס יסף חדש (מס בשיעור 2% על הכנסה ממקורות הוניים)
מס יסף הוא מס המוטל על הכנסותיו של יחיד העוברות תקרה מסוימת (721,560 ₪), ומטרתו להטיל מס נוסף על יחידים בעלי הכנסות גבוהות.
לאחרונה, חלו שינויים משמעותיים במדיניות המס בישראל, שנועדו להגדיל את הכנסות המדינה ולהתמודד עם הגירעון. אחד השינויים המרכזיים הוא עדכון מס יסף 2025, במסגרת תיקון 276 לפקודת מס הכנסה, שמשפיע על יחידים בעלי הכנסות גבוהות ובפרט על הכנסות ממקורות הוניים.
לאור התיקון, כיום יחיד יחויב במס נוסף בגובה 2% על הכנסה ממקורות הוניים בנוסף לשיעור המס הקיים של 3% על סך כל ההכנסה החייבת.
לנוחותכם, הכנו מחשבון שיעזור לכם לחשב את סכום המס הכולל בהתאם למס יסף החדש.
כל מה שאתם צריכים לעשות זה להזין את ההכנסה החייבת שלכם מכלל מקורות ההכנסה (לרבות ממקורות הוניים) ואת ההכנסה החייבת ממקורות הוניים בלבד, והמחשבון יעזור לכם להבין כמה מס יסף תשלמו, אם בכלל:
הגדרות
- החוק: החישוב הוא בהתאם לסעיף 121ב לפקודת מס הכנסה – תיקון 276 לחוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנת התקציב 2025), (הקפאת עדכוני מס ומס יסף) התשפ"ה- 2024 ("החוק").
- "הכנסה חייבת" – הכנסה חייבת כהגדרתה בסעיף 1 וכמשמעותה בסעיף 89, למעט סכום אינפלציוני כהגדרתו בסעיף 88 וסכום אינפלציוני כהגדרתו בסעיף 47 לחוק מיסוי מקרקעין, ולרבות שבח כמשמעותו בחוק מיסוי מקרקעין, ואולם לגבי מכירת זכות במקרקעין בדירת מגורים כהגדרתה בחוק האמור – רק אם שווי מכירתה עולה על 5,385,285 שקלים חדשים והמכירה אינה פטורה ממס לפי כל דין; הסכום האמור יתואם בהתאם להוראות סעיף 9(ג2) לחוק מיסוי מקרקעין, ולעניין זה יהיה המדד הבסיסי כאמור באותו סעיף המדד שפורסם ביום ז' בשבט התשפ"ז (15 בינואר 2027);
- "הכנסה חייבת ממקור הוני" – הכנסה חייבת, למעט כל אחת מאלה:
- הכנסה מעסק או משלח יד או מעסקה/מעסק אקראי בעלי אופי מסחרי;
- הכנסה מעבודה או מכל טובת הנאה או קצובה שניתנו לעובד ממעבידו;
- הכנסה מיגיעה אישית – לרבות –
(1) קצבה ממעביד לשעבר;
(2) קצבה מקופת גמל לקצבה בשל עבודה, או מכוח חברות בה במשך חמש שנים לפחות, למי שבחמש השנים שקדמו לתחילת תשלום הקצבה הייתה מרבית הכנסתו החייבת מיגיעה אישית;
(3) קצבה לשאירים של מי שחל עליו סעיפים (1) או (2);
(3א) קצבת אבדן כושר עבודה מקופת גמל לקצבה או מקופת גמל לתגמולים או המשתלמת על פי ביטוח מפני אבדן כושר עבודה;
(4) קצבה מהמוסד לביטוח לאומי שחייבת במס;
(5) מענק עקב פרישה או עקב מוות;
(6) סכום המתקבל עקב היוון קצבה מהקצבאות האמורות סעיפים (1) עד (4);
(7) סכום מדמי שכירות, שבמשך 10 שנים לפחות לפני תחילת השכרתו שימש בידי האדם להפקת הכנסה מיגיעה אישית, מעסק או ממשלח יד.