אמנת מס ישראל ארה"ב – ארצות הברית היא המעצמה הכלכלית הגדולה בעולם, ומהמדינות בעלות התוצר לנפש הגבוה ביותר. כמו כן, ארצות הברית מובילה בהיקף סחר החוץ.
לישראל ולארצות הברית קשרים הדוקים במגוון תחומים. בהמשך להסכם הסחר החופשי בין ישראל לארצות הברית, גדל היצוא מישראל באופן משמעותי.
הנשיא טראמפ הנהיג רפורמת מס בארצות הברית. במסגרתה הרפורמה, בין היתר, נעשתה הפחתה דרמטית של שיעור מס החברות מ- 35% ל- 21%.
פעילות עסקית בארה"ב
למשרדנו מחלקת מיסוי אמריקאי וכן שיתופי פעולה עסקיים וקשרים ענפים עם רואי חשבון, עורכי דין וגורמים שונים בארצות הברית ואנו מסייעים בהגשת דו"חות לארה"ב וכן בכל הנוגע לפעילות עסקית שם, פתיחת חברות וחשבונות בנק. ישראלים רבים משקיעים בנדל"ן בארה"ב ורוכשים דירות נופש, דירות מגורים ונדל"ן עסקי בארה"ב.
מידע ספציפי בנושא השקעות נדל"ן בארה"ב ובמדינות נוספות ניתן למצוא באתר שלנו בעמוד בעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל.
בין ישראל וארה"ב נחתמו מספר הסכמים:
- הסכם סחר חופשי
- אמנה למניעת כפל מס.
- הסכם הכרה הדדית בציוד תקשורת
הסכם הסחר החופשי
ההסכם לאזור סחר חופשי בין ישראל לבין ארה"ב נכנס לתוקף ב-1 בספטמבר 1985, והוא למעשה הסכם הסחר החופשי הראשון עליו חתמה ישראל. ארצות הברית היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של ישראל.
לקריאת ההסכם לחצו כאן.
אמנה למניעת כפל מס בין ישראל ארה"ב
האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לארצות הברית נכנסה לתוקף ב 1.1.95. אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים שיש להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.
ארצות הברית לא חתמה על ה-MLI – האמנה הרב לאומית אשר מתקנת את אמנות המס (למרות אמנת מס ישראל ארה"ב).
האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לארצות הברית היא ייחודית בגזרת האמנות. בעוד ככלל אמנות למניעת כפל מס קובעות את כללי המס ותחולתו לפי תושבות, ארצות הברית קובעת באמנה זכות ייחודית – מיסוי אזרחים. בהתאם לסעיף 6(3) לאמנה, מדינה מתקשרת רשאית להטיל מס על תושביה או אזרחיה כאילו לא נכנסה אמנה זו לתוקפה. מכאן שתושבי ישראל שהם אזרחי ארצות הברית יחויבו במס גם בארצות הברית (בנוסף לישראל). הם יצטרכו לדווח לארה"ב על מלוא הכנסותיהם בעולם.
בהקשר זה קיימת חשיבות לשיתוף פעולה בין רו"ח אמריקאי לרו"ח הישראלי. כך לדוגמה בחירת המדינה הראשונה אליה מגישים דיווח עשויה להשפיע על היכולת לזכות מס זר.
שיעורי ניכוי מס במקור הקבועים באמנה בין ישראל לארצות הברית הם גבוהים לעומת אמנות אחרות. 12.5%–25% על דיווידנדים, 10%–17.5% על ריבית ו–10%–15% על תמלוגים.
יוצא שחברות הנהנות מהטבות המס של החוק לעידוד השקעות הון וחברות בהפסדים נפגעות משמעותית מהאמנה.
לקריאת נוסח האמנה בעברית לחצו כאן.
נוסח באנגלית ניתן למצוא כאן.