ישראל – אוסטריה אמנת מס

ישראל - אוסטריה אמנת מס

ישראל – אוסטריה אמנת מס

Austria

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

1+
וינה
גרמנית
9.1 מיליון
יורו
43+
at.

ידיעות עדכניות

מסגרת מע"מ מעודכנת זמינה כעת באתר
ב-17.12.2024 פרם משרד האוצר הפדרלי של אוסטריה הנחיות מע"מ מעודכנות באתר הרשמי, אשר משקפות את השינויים האחרונים נכון ל-9.12.2024.
חלוקת רווחים נסתרים הובילה לרולינג בנושא מס רווחי הון
ב-18.11.2024 פרסם משרד האוצר הפדרלי של אוסטריה פסק דין של ביהמ"ש הפדרלי לאוצר המבהיר את כללים לגבי מס רווחי הון בגין חלוקת רווחים נסתרים. פסק הדין עסק במקרה של חברה שרכשה נכסים והתחייבויות של צד שלישי, והנישום היה דמות מפתח בשתי החברות. כך, רשות המיסים העריכה את מס רווחי ההון שנצבר מחלוקת הרווחים, והנישום ערער על החלטה זו אולם ערעורו לא התקבל. בית המשפט פסק לטובת החלטת רשות המיסים, וקבע כי העסקה לא התאימה לעקרון אורך הזרוע. בנוסף, מעובדות המקרה עולה כי הרוכש ויתר על תשלומים, תיאורי המלאי היו מעורפלים, וההפרשות לערבויות לא תאמו את הנכסים שנרכשו, מה שמרמז על תנאים בלתי סבירים. לכן בית המשפט הדגיש את חשיבות מעשיו של הנישום והשפעתו על דיווח החברה, ואישר את השומה של רשות המיסים.
רפורמות המס מגדילה את סף ההכנסה והזיכויים לשנת 2025
ב-9.10.2024 הציגה אוסטריה הטבות מס לשנת 2025 במסגרת חוק מס' 144. השינויים העיקריים כוללים, בין היתר, העלאת ספי הכניסה למדרגות המס השונות (למעט המדרגה העליונה ביותר); הגדלת הזיכוי החודשי לילדים להורים חד הוריים ל-60 יורו; וסף חדש עבור מס מכירה ומס הכנסה של עסקים קטנים בגובה 55,000 יורו. כמו כן, ניתנות כעת קצבאות קילומטראז' של 0.50 יורו עבור כלי רכב וקצבאות לנסיעות עסקיות של 30 יורו לנסיעה יומית ו-17 יורו לנסיעות ליליות.
ביהמ"ש האוסטרי אישר ניכוי מס על בסיס קילומטראז' עבור נסיעות עסקים
ב-1.10.2024 פרסם משרד האוצר הפדרלי של אוסטריה את החלטת ביהמ"ש שהגיעה בעקבות מקרה של נישום בעל תושבות כפולה, שתבע החזר בגין הוצאותיו עבור נסיעות עסקיות.
שינויים בהנפקה ובדיווח של דוחות מס
העיתון המשפטי הרשמי של אוסטריה פרסם לאחרונה את תקנה מס' 213, שקבועת דרישות חדשות להנפקת אישורי מס והגשת דוחות הקשורים לניכוי מס רווחי הון במקור. תקנה זו קובעת כי אלו שמנכים מס רווחי הון במקור צריכים להנפיק אישור מס לפי הדרישות הרלוונטיות, ויחידים החייבים במס צריכים להגיש דוחות עד ה-31.3 של השנה הבאה. כמו כן, פורסמו המסמכים והמידע הרלוונטי למילוי דוחות אלו, כאשר הוגברו הדרישות לקבלת החזרים בגין מס זר, וקיימים כללים חדשים לדיווח בגין חלוקות מדווחות ובלתי מדווחות של קרנות השקעה. הכללים החדשים צופיים להיכנס לתוקף החל מה-1.1.2025.
משרד האוצר מאפשר משוב לטיוטה של פקודת דיווח המס
משרד האוצר האוסטרי הוציא לאחרונה את טיוטת פקודת דיווח המס החדשה, ופתח אותה להתייעצות עם הציבור. הפקודה כוללת דרישות דיווח, מועדים לדיווח, נהלים המבהירים כיצד ניתן לנכות מס זר על מנת להפחית מס רווחי הון, אופן הערכת מס רווחי הון וחידוד הדיווח על קרן השקעות. הפקודה צפויה להיכנס לתוקף ב1.1.2025, ולחול על דוחות המס לשנה קלנדרית זו.
הבהרות לעניין הדרישות לניכוי מס שכר במקור ודמי מעסיק
משרד האוצר הפדרלי של אוסטריה פרסם לאחרונה את החלטת ביהמ"ש הפדרלי בדבר חובתו של מעסיק לנכות מס שכר בגין תשלומים שקיבלו עובדים מצדדים שלישיים. ההחלטה הגיעה בעקבות פסק דין שעניינו במנכ"ל חברה אשר הצהיר מרצונו על הטבות שאינן מזומן לצורכי מס, זאת למרות שכבר שילם עליהן מס הכנסה. עם זאת, במהלך ביקורת התגלה כי מעסיקו לא ניכה במקור את המסים וההפקדות הרלוונטיים עבור תשלומי צד ג'. כך, דחה ביהמ"ש את טענת המעסיק כי תשלומים כאמור אינם חייבים השתתפות מעסיק, וביהמ"ש הפדרלי לכספים תמך בהחלטה זו. כמו כן, ביהמ"ש אישר כי תשלומי צד שלישי מסווגים כהכנסה מעבודה החייבת במס ולכן על המעסיק לערוך ניכוי במקור לתשלומים הללו.
אוסטריה מוציאה הבהרה בנוגע לזכאות לפטור ממס על מכירת נכסים פרטיים
משרד האוצר האוסטרי הוציא הבהרה בעקבות החלטת ביהמ"ש מספר GZ. RV/4100567/2022 שעניינו בפסיקת שומה בדבר פטור ממס על מכירת שטח פרטי. החלטה זו באה בעקבות מקרה של מכירת בניין מגורים המורכב משתי דירות, כאשר הנישום מטעמי בריאות עבר לנכס אחר. בית המשפט הכריע כי הנישום לא עמד בדרישת השימוש הבלעדי בשני שליש משטח המגורים ומשכך הוא כפוף לשיעור מס של 30% בגין התמורה ממכירת הנכס. לכן, פסיקה זו מחזקת את דרישת הסף לשימוש בלעדי בשני שליש משטח הנכס כדי לזכות בפטור ממס על מכירת נכס פרטי.

יחסי ישראל – אוסטריה

היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לאוסטריה כוננו בשנת 1949, ומאז השתים צומחות ומשגשגות תוך שותפות אסטרטגית חזקה. במהלך השנים התקיימו פגישות ממלכתיות רמות דרג ונחתמו הסכמים חשובים בין ישראל לאוסטריה, כגון הסכם למניעת כפל מס או השותפות האסטרטגית המקיפה, אשר הביאו לחיזוק היחסים ביניהם עוד יותר. לאוסטריה שגרירות בתל אביב ו-3 קונסוליות כבוד באילת, חיפה וירושלים.

כמו כן, שתי המדינות הן חברות באיחוד למען הים התיכון, וקיימים שיתופי פעולה חשובים ביניהן, בין היתר תוכניות מו"פ תעשייתיות כמו EUREKA ו Eurostars, Bio-Convergence. היקפי המסחר בין ישראל לאוסטריה מדגישים גם הם את יחסיהן המפותחים, כאשר בשנת 2022 בלבד סך הסחר בין שתי המדינות היה בשווי העולה על 880 מיליון דולר, כאשר אוסטריה ייצאה לישראל טובין בסך של כ-703 מיליון דולר וישראל ייצאה טובין בשווי העולה על-180 מיליון דולר לאוסטריה.

פרטי שגרירות אוסטריה בישראל

כתובת: מגדל ששון חוגי, אבא הלל 12 קומה 4, רמת גן 5250606, ישראל
אתר אינטרנט: לחץ כאן
כתובת מייל: tel-aviv-ob@bmeia.gv.at
טלפון: 0924 612 3 972 +

פרטי שגרירות ישראל באוסטריה

כתובת: Anton-Frank-Gasse 20 , A-1180 Vienna, Austria
טלפון: 460 470 1 43+
מייל: consular@vienna.mfa.gov.il
אתר אינטרנט: לחץ כאן

פעילות עסקית אוסטריה

הכלכלה האוסטרית במרביתה ממוקדת שירותים, כאשר בשנת 2020 השירותים היוו כ-70% מהערך המוסף הגולמי שלה (GVA). כך, מדובר בשינוי משמעותי לעומת שנות ה-60, בהם שלטו החקלאות והייצור. כיום, החקלאות תורמת רק כ-1.2% מהתוצר הלאומי, בעוד המגזר המשני, כולל ייצור ובנייה, מהווה 28%.

עסקים קטנים ובינוניים (SMEs) הם עמוד השדרה של כלכלת אוסטריה, כאשר 99.6% מכלל העסקים מסווגים כעסקים קטנים ובינוניים, והם מעסיקים מעל שני מיליון איש. חברות אלו מתמחות לרוב בשווקים מורכבים ונישתיים, מה שזיכה את אוסטריה במקום העשירי בדירוג העולמי למורכבות כלכלתי.  

אוסטריה מצטיינת בייצור מוצרים מובילים כמו למשל אקדחי גלוק, סיבי צלולוז של Lenzing AG וחלקי חילוף לרכבות של Plasser & Theurer. כמו כן, מותגים איקוניים כמו רד בול מקורם באוסטריה והם מדגישים עוד יותר את הכלכלה החדשנית ומונעת היצוא שלה, ומציגים את יכולתה של המדינה להתחרות בתעשיות גלובליות.

אוסטריה מעודדת השקעות זרות, במיוחד בתחומי הטכנולוגיה והמו"פ. בנוסף, כוח העבודה באוסטריה  מיומן ורמת החיים במדינה גבוהה, כאשר וינה מדורגת באופן עקבי במקום הראשון בדירוג אורח החיים העולמי. על פי ה-OECD, אוסטריה מדורגת בין המדינות פורצות הדרך בכל הנוגע לחדשנות, מחקר ופיתוח. להלן מגזרי מפתח שמשכו באופן היסטורי השקעות משמעותיות באוסטריה: רכב, תרופות, אלקטרוניקה ICT, ופיננסים.

הסכמים בילטרליים ומוליטרליים בין אוסטריה לישראל

 

בין ישראל ואוסטריה נחתמו מספר הסכמים:

  1. הסכם סחר חופשי
  2. האמנה לביטוח לאומי
  3. אמנה למניעת כפל מס

האמנה לביטוח לאומי

בשנת 1973 חתמו ישראל ואוסטריה על אמנה בדבר ביטוח לאומי. מטרת האמנה היא להסדיר את הזכויות והחובות הסוציאליות של יחידים העוברים מישראל לאוסטריה ולהיפך.

לקריאת האמנה באנגלית, לחץ כאן.

אמנה למניעת כפל מס בין ישראל לאוסטריה

אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.

אמנת המס הבילטראלית בין ישראל לאוסטריה נחתמה בשנת 1968, ונכנסה לתוקף בתאריך 29/01/1970.

קישור להסכם בעברית באתר משרד האוצר ניתן למצוא כאן.

תחולת ה-MLI

האמנה המולטילטרלית, הMLI-, היא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות המס הבילטרליות כאשר על מנת להחילה, על שתי המדינות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשר את החלתה בדין הפנימי שלהן. גם ישראל וגם אוסטריה חתמו על האמנה המולטילטרלי MLI בשנת 2017. אוסטריה אשררה את האמנה ב01/07/2018 ואילו ישראל אשררה את האמנה בתאריך 01/01/2019. משמעות הדבר היא שהאמנה בין ישראל ואוסטריה השתנתה אוטומטית בהתאם לאמנת הMLI ובכפוף להסתייגויות שקבעו שתי המדינות, החל מתאריך ה – 01/01/2019.

תושבות לצורכי מס באוסטריה

 

תושבות של יחיד

יחיד ייחשב כתושב אוסטריה לצורכי מס אם יש לו בית באוסטריה או שהוא מתגורר בה באופן קבוע. בית מוגדר כמקום לינה, בין אם בבעלות היחיד ובין אם תחת חוזה שכירות, ובתנאים מסוימים מקום לינה שהוא משתמש בו יותר מ-70 יום בשנה בתנאים מסוימים. מגורים באוסטריה במשך למעלה משישה חודשים באופן אוטומטי הופכים יחיד לכזה הכפוף למס הכנסה מלא, גם רטרואקטיבית עבור ששת החודשים הראשונים.

למידע נוסף כיצד יחיד יחשב תושב ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

תושבות של חברה

תאגיד ייחשב כתושב אוסטריה לצורכי מס אם הוא רשום שם או אם עיקר תפעולו הניהולי מתבצע בתוך אוסטריה. הפעילות הניהולית האפקטיבית מתייחסת למקום שבו מתנהלת הפעילות היומיומית של החברה, ולא רק למקום שבו מתקבלות החלטות דירקטוריון רשמיות.

למידע נוסף כיצד חברה תחשב תושבת ישראל לצורכי מס לחצו כאן.

מערכת המיסוי באוסטריה

רשות המיסים באוסטריה נקראתFederal Ministry of Finance BMF (Bundesministerium fürFinanzen).

מס הכנסה: 0%-55%

מס חברות וסניפים: 24%

מע"מ: 20%

מס רווח הון: 27.5%

ניכוי מס במקור

 

אוסטריה – שיעור המס בדין הפנימי

ישראל – שיעור המס בדין הפנימי

שיעור מס לפי האמנה

מס הכנסה אישי (מדרגות מס)

–   מתחת ל- 12,816 יורו = 0%;

–   12,816 יורו – 20,818 יורו =20%;

–  מעל 20,818 יורו עד וכולל 34,513 יורו = 30%;

–  34,513 יורו – 66,612 יורו = 40%;

–  66,612 יורו – 99,266 יורו = 48%

–  99,266 יורו – מיליון יורו = 50%; וכן

–  מעל מיליון יורו =55%.

 

עד 50%

 

 

מס חברות

24%

23%

 

מס רווח הון

27.5%

25%-30%

(בתוספת מס יסף של 3% לבעלי שכר גבוה)

 

מס סניף

24%

23%

 

ניכוי מס במקור

(תושב חוץ)

דיבידנדים

0% / 23% / 27.5%

 

 

25% או 30%

 

10%

ריבית

0 / 25 / 27.5%

15%/25%/23%

5%

תמלוגים

0 / 20%

23%-40%

0%

מע"מ

20%

17%

 

מס ירושה ומס עיזבון באוסטריה

באוגוסט 2008 בוטל מס הירושה באוסטריה, ומס העברת הרכוש הונהג כתחליף לו.

רילוקיישן לאוסטריה

האוכלוסייה היהודית באוסטריה מונה כ-10,000 איש. איגוד הקהילות היהודיות האוסטרי משמש כגוף הייצוגי של כלל האוכלוסייה היהודית הקיימת באוסטריה ומשמש כסניף האוסטרי של הקונגרס העולמי היהודי.

יתרונות מס למעבר לאוסטריה:

  • חוקרים או מדענים זרים באוסטריה שעברו מחו"ל עשויים להיות זכאים לתשלום מס מופחת אם המעבר עומד בקריטריונים של האינטרס הציבורי באוסטריה.
  • ישנם שני יתרונות מס: שמירה על נטל המס הזר הקודם (אך לפחות 15%) על הכנסה זרה (סעיף 103 (1) לחוק המס ההכנסה האוסטרי), והענקת פטור ממס של 30% מההכנסה מפעילות מדעית הממוסה בשיעור ("פטור הגירה") על פי סעיף 103 (1a) לחוק מס ההכנסה האוסטרי.

ספורטאים ואמנים שעוברים לאוסטריה יכולים להנות גם הם מהיתרון הראשון הנ"ל.

מיסוי מקרקעין באוסטריה

מס נדל"ן משולם לרשויות המקומיות בהתאם לחוק הפדרלי (Grundsteuergesetz 1955), כאשר בסיס המס הוא ערך השוק של הנכס. שיעור המס תלוי בסוג הנכס ושיעורים שנקבעים אינם עולים על 1%. העברת הנדל"ן האוסטרי גוררת מס העברת נדל"ן בשיעור 3.5% .

לגבי העברות "מיותרות" (פנים משפחתיות ובין צדדים שלישיים), חל שיעור מס פרוגרסיבי:

  • 0 יורו עד 250,000 יורו – 0.5%;
  • 250,000 יורו עד 400,000 יורו – 2%; ו
  • מעל 400,000 יורו – 3.5%.

העברה מיותרת מוגדרת כהעברה ללא תמורה או בתמורה הנמוכה מ-30 אחוזים ממה שמכונה "שווי הנכס".

העברת כספים מישראל לאוסטריה

בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה, להתיר את העברת הכספים בהקטנת או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל בנושאי ניכוי במקור מול רשות המסים. 

לאור העבודה שיש בין שתי המדינות אמנה למניעת כפל מס, יש אפשרות להגיש טופס הצהרה (טופס מס' 2513/2 – הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי ממס במקור), ותוך עמידה בתנאים מסוימים, תהיה אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור וללא אישור רשות המיסים. 

במתן ייעוץ בנוגע להעברת כספים לחו"ל, בנוסף לנושא ניכוי המס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות הנוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של שתי המדינות.

כמו כן, בנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, לכן חשוב להתייעץ עם מומחה בתחום לפני העברת הכספים – צרו קשר.

למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל לחצו כאן.

סוגי ישויות עסקיות באוסטריה

  1. חברה פרטית בערבון מוגבל (בע"מ) אוסטרית -(GmbH) ההון המינימלי הנדרש להקמת-GmbH הופחת ל-10,000 יורו לחברות סטארט-אפ ביולי 2014, וחציו חייב להיות משולם במזומן לפני הקמת החברה. בחברה חייבים להיות דירקטור אחד ובעל מניות אחד לפחות, כאשר הם יכולים להיות מכל לאום והם אינם חייבים להתגורר באוסטריה.
  2. חברת מניות אוסטרית (AG) להקמת AG נדרש הון מינימלי של 70,000 יורו, כאשר לפחות 25% מההון חייבים להיות משולמים לפני הקמת העסק. בחברה חייבים להיות ממונים לפחות בעל מניות אחד ודירקטור אחד, ללא דרישות לאום או מקום מגורים. בנוסף לאלו, חייב להיות ממונה גם בודק חשבונות חוקי.
  3. שותפות כללית (Offene Gesellschaft, OG) ושותפות מוגבלת (Kommanditgesellschaft, KG)- לשתי השותפויות נדרש מינימום של שני בעלים. בשותפות הכללית (OG) כל השותפים אחראים לחובות השותפות. בשותפות מוגבלת (KG) ישנו שותף (אחד או יותר) כללי עם אחריות ללא הגבלה לכל החובות והניהול, ושותף (אחד או יותר) מוגבל שאחריותו מוגבלת לסכום המסוים אותו התחייב לתת לשותפות.
  4. שותפות שקטה (Stille Gesellschaft, stG) ושותפות משפט אזרחי (Gesellschaft bürgerlichen Rechts, GesbR)– בשותפות שקטה, שותף אחד הוא הבעלים עם אחריות מלאה, בעוד שותפים אחרים הם 'שקטים' ולא משתתפים באופן פעיל בניהול העסק. שותפות אזרחית אינה ישות משפטית ומשמשת בדרך כלל לפרויקטים מוגבלי זמן בין עסקים ליחידים.
  5. עסק בבעלות פרטית – זוהי צורת העסק הפשוטה ביותר באוסטריה וניתן להקימה על ידי אדם פרטי אחד. היזם הפרטי אחראי באופן אישי על חובות והתחייבויות העסק. חשוב לציין שאזרחים זרים יכולים לפתוח עסקים פרטיים באוסטריה רק לאחר קבלת אשרת מגורים.
  6. סניפים ומשרדי ייצוג – חברות זרות יכולות להקים סניפים באוסטריה שיהיו בבעלות זרה לחלוטין. אם חברת האם נמצאת מחוץ ל-EEA (האזור הכלכלי האירופי) חייב להיות ממונה בה נציג מקומי באוסטריה. הסניף מורשה להחזיק חשבון בנק תאגידי באוסטריה. משרד הייצוג האוסטרי של ישות זרה יכול לעסוק במחקר שוק וקידום אך לא יכול לבצע פעילויות מסחריות.

חוקי תמריצים באוסטריה

 

אוסטריה מציעה מגוון חבילות תמריצים מושכות לכל המשקיעים הזרים, ביניהם:

תמריצי מזומן, הלוואות,, סובסידיות לפרויקטים של מחקר ופיתוח פרויקטים ידידותיים לסביבה וערבויות יצוא.

הסוגים הנפוצים ביותר של תמריצים הם:

אוסטריה מציעה קרדיט מס של 12% על הוצאות מחקר ופיתוח מסוימות. חברות המעוניינות בקרדיט מס זה חייבות לקבל אישור מארגון המחקר והקידום האוסטרי(FFG). ההוצאות המועדפות למו"פ במסגרת ההטבה מוגבלות ל-1 מיליון יורו לשנה.

סוכנויות סיוע מחוזיות – ברמה העירונית, חברות יכולות ליהנות מתוכניות תמריצים ספציפיות, המשתנות בין המחוזות הפדרליים. תמריצים אלו משמשים כתוספת אטרקטיבית לתמריצים המוצעים ברמה הפדרלית.

חוק קידום חברות חדשות (Neugründungs-Förderungsgesetz) – אוסטריה מציעה גם פטורים והקלות מס נוספים לחברות סטארט-אפ במהלך 12 החודשים הראשונים לקיומן, כגון פטור ממס בולים ופטורים מתשלומים פדרליים אחרים (כולל דמי נוטריון עבור רישום החברה ברשם החברות וברישום המקרקעין, מס העברת נדל"ן ותשלומים מסוימים הקשורים לשכר עובדים).

הבנק הפדרלי של אוסטריה Wirtschaftsservice Gesellschaft mbH (AWS) – מטרת הבנק היא לסייע לחברות ליישם פרויקטים חדשניים על ידי מתן הלוואות, סבסודים ו/או הנפקת ערבויות בריביות מועדפות, וזאת במיוחד אם החברות לא יכולות לקבל מימון נדרש ומספק ממקורות אחרים. בנוסף, הבנק מספק מידע רלוונטי, שירותי ייעוץ ושירותים נוספים לחברות בכל שלב.

מדינות איתן לאוסטריה יש אמנה למניעת כפל מס

אלבניה

אזרבייג'ן

בולגריה

דנמרק

טיוואן

מונטנגרו

סין

צ'ילה

רוסיה

 איחוד האמירויות הערביות

איטליה

בוסניה והרצגובינה

דרום אפריקה

יפן

מלזיה

סלובניה

צרפת

שוודיה

 הודו

אינדונזיה

בחריין

הולנד

ישראל

מלטה

סלובקיה

קובה

שוויץ

 טוניסיה

איסלנד

בלגיה

הונג קונג

כוויית

מצרים

סן מרינו

קוריאה

תאילנד

 טורקיה

איראן

בליז

הונגריה

לוביה

מקדוניה

ספרד

קזחסטן

 

 יוון

אירלנד

בלרוס

הפיליפינים

לוקסמבורג

מקסיקו

סרביה ומונטנגרו

קטאר

 

 סינגפור

אלג'יריה

ברבדוס

הרפובליקה הצ'כית

לטביה

מרוקו

ערב הסעודית

קירגיזסטן

 

 קוסובו

אסטוניה

ברזיל

וייטנאם

ליטא

נורווגיה

פולין

קנדה

 

אוזבקיסטן

ארגנטינה

בריטניה

ונצואלה

ליכטנשטיין

ניו זילנד

פורטוגל

קפריסין

 

אוסטרליה

ארמניה

גרוזיה

טג'יקיסטן

מולדובה

נפאל

פינלנד

קרואטיה

 

אוקראינה

ארצות הברית

גרמניה

טורקמניסטן

מונגוליה

סוריה

פקיסטן

רומניה

 

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים