UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:
+ 1
וינה
גרמנית
9.1 מיליון
יורו
43+
at.
ידיעות עדכניות
יחסי ישראל – אוסטריה
ישראל ואוסטריה הן שותפות אסטרטגיות. לישראל יש שגרירות בווינה, ולאוסטריה יש שגרירות בתל אביב ושלושה קונסולי כבוד באילת, חיפה וירושלים. שתי המדינות הן חברות באיחוד למען הים התיכון. היחסים הדיפלומטיים בין המדינות כוננו עם הקמת מדינת ישראל, ותמיכת אוסטריה בישראל התחזקה עם השנים.
שיתופי הפעולה החשובים ביותר הם בתוכניות מו"פ (מחקר ופיתוח) תעשייתיות כמו EUREKA ,Eurostars ו- Bio-Convergence.
פרטי שגרירות אוסטריה בישראל
כתובת: מגדל ששון חוגי, אבא הלל 12 קומה 4, רמת גן 5250606, ישראל
אתר אינטרנט: https://www.bmeia.gv.at/en/austrian-embassy-tel-aviv
כתובת מייל: tel-aviv-ob@bmeia.gv.at
טלפון: 0924 612 3 972 +
פרטי שגרירות ישראל באוסטריה
כתובת: Anton-Frank-Gasse 20 , A-1180 Vienna, Austria
טלפון: 460 470 1 43+
מייל: consular@vienna.mfa.gov.il
אתר אינטרנט: https://embassies.gov.il/vienna/Pages/default.aspx
פעילות עסקית באוסטריה
אוסטריה מתהדרת בכלכלה מפותחת המעודדת השקעות זרות ישירות (FDI) במיוחד בתחומי הטכנולוגיה ומחקר ופיתוח. המדינה נחשבת כבעלת כוח עבודה מיומן ורמת חיים גבוהה, והיא מדורגת דורגת באופן עקבי במקום הראשון בדירוגי איכות החיים העולמיים.
לפי ארגון ה-OECD, אוסטריה נמנית כאחת המדינות המובילות בתחום החדשנות, המחקר והפיתוח.
התחומים הבאים הם תחומים מרכזיים שמושכים השקעות משמעותיות לתחומי אוסטריה:
- תעשיית הרכב
- תעשיית התרופות
- תעשיית האלקטרוניקה וטכנולוגיות מידע ותקשורת (ICT)
- תעשיית הפיננסים
הסכמים בילטרליים בין אוסטריה לישראל
בין ישראל לאוסטריה נחתמו מספר הסכמים:
- הסכם סחר חופשי
- אמנת הביטוח הלאומי
- אמנה למניעת כפל מס
הסכם ביטוח לאומי בין ישראל לאוסטריה
ב-28 בנובמבר 1973, חתמו אוסטריה וישראל על הסכם ליישום האמנה לביטוח לאומי. האמנה נועדה לקבוע את היחסים ההדדיים בין שתי המדינות בתחום הזה ומניעת תשלום כפול בגין ביטוח לאומי.
לקריאת האמנה בשפה האנגלית, לחצו כאן.
האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לאוסטריה
ההסכם המקורי למניעת כפל מס בין ממשלות ישראל ואוסטריה נחתם ב-1 באפריל 1968 ונכנס לתוקפו ב-29 בינואר 1970. המדינות חתמו על הסכם מתוקן ב-28 בנובמבר 2016, הסכם זה נכנס לתוקפו ב-1 בינואר 2019.
לקריאת האמנה בעברית, לחצו כאן. יש לזכור שבגלל השפעות של אמנות מוטילטרליות כמו ה-MLI, חלק מהסעיפים באמנת המס אינם בתוקף.
תחולת ה-MLI
ה-MLI הוא מנגנון לשינוי אוטומטי של הסכמים דו-צדדיים בנושאי מס. כדי להכניסו לתוקף, שתי המדינות חייבות לאשר את ה-MLI עם ההגבלות שלהן. ישראל חתמה על האמנה המולטילטרלית ואשררה אותה כך שהיא תקפה לגביה מה-1 בינואר 2019. אוסטריה אישרה את האמנה כך שהיא תקפה לגביה מה-1 ביולי 2018. ההסכם בין ישראל לאוסטריה שונה אוטומטית בהתאם לאמנת ה-MLI ומותנה בהגבלות של שתי המדינות (נכון ל-1 בינואר 2019).
לקריאת נוסח הסכם האמנה למניעת כפל מס הביליטרלי בין ישראל ואוסטריה המשולב עם אמנת ה-MLI (לא רשמי) בשפה האנגלית, לחצו כאן.
תושבות לצורכי מס באוסטריה
תושבות יחיד
מערכת המסים האוסטרית מחשיבה אדם לתושב לצרכי מס בה אם הוא עבד או שהה בתחומה למשך לפחות 6 חודשים (183 ימים) בשנת מס אחת.
בנוסף, יחיד יחשב כתושב מס באוסטריה אם יש לו תושבות או אם מקום מגוריו הרגיל הוא באוסטריה.
לקריאה כיצד נחשב יחיד לתושב ישראל, לחצו כאן.
תושבות חברה
חברה תיחשב כתושבת מס באוסטריה אם היא רשומה באוסטריה או שמקום הניהול האפקטיבי שלה, כלומר המקום שבו מתבצעות רוב הפעולות החיוניות וההכרחיות לניהול החברה, נמצא באוסטריה.
למידע על כיצד חברה נחשבת כתושבת מס בישראל, לחצו כאן.
מערכת המס באוסטריה
רשות המסים האוסטרית נקראת מנהל האוצר הפדרלי –BMF) Bundesministerium für Finanzen )
מס הכנסה: 0-55%
מס חברות: 24%
מע"מ: 10-20%
מס רווח הון: 27.5%
ניכוי מס במקור
שיעור לפי האמנה | ישראל – שיעור מס פנימי | אוסטריה – שיעור מס פנימי |
|
0-50% | 0 – 11,693 יורו = 0% 11,693 – 19,134 יורו = 20% 19,134 – 32,075 יורו = 30% 32,075 – 62,080 יורו = 42% 62,080 – 93,080 יורו = 48% 93,120 – 1,000,000 יורו = 50% 1,000,000 יורו ומעלה = 55% | מס הכנסה אישי (מדרגות מס) | |
23% | 24% | מס חברות | |
25-30% (בתוספת מס הכנסה חריג לבעלי הכנסות גבוהות בשיעור של 3%) | 27.5% | מס רווח הון | |
23% | 24% | מס סניף | |
10% | 25% או 30% | 0/27.5% | ניכוי מס במקור (תושב חוץ) דיבידנדים |
5% | 15% / 25% / 23% | 0 / 24 / 27.5% | ריבית
|
0% | 23-40% | 0 / 20% | תמלוגים |
17% | 20% | מע"מ |
מס ירושה ומס עיזבון באוסטריה
מס הירושה בוטל באוסטריה באוגוסט 2008, ובמקומו הוצג מס העברת נכסים. מס זה מוטל על מתנות, תרומות ומענקים העולים על 50,000 יורו בין קרובי משפחה ויותר מ-15,000 יורו בין אנשים שאינם קרובי משפחה.
למרות היעדר מס ירושה באוסטריה, הדיונים בנושא עדיין נמשכים בדיאלוג הציבורי. באופן מובהק, היתה עלייה משמעותית במס העברת נדל"ן בשנים 2015/2016 כחלק מרפורמת המס שעברה. שיעור מס העברת הנכסים החל על העברות בין בני משפחה משתנה בהתאם לערך הנכס. שיעור המס עומד על 0.5% עבור נכסים ששוויים אינו עולה על 250,000 יורו, 2% עבור נכסים ששוויים נע בין 250,000 ל-400,000 יורו, ו-3.5% עבור נכסים ששווים עולה על 400,000 יורו.
רילוקיישן לאוסטריה
האוכלוסייה היהודית באוסטריה מונה כ-10,000 איש. איגוד הקהילות היהודיות האוסטרי משמש כגוף הייצוגי של כלל האוכלוסייה היהודית הקיימת באוסטריה ומשמש כסניף האוסטרי של הקונגרס העולמי היהודי.
יתרונות מס למעבר לאוסטריה:
- חוקרים או מדענים זרים באוסטריה שעברו מחו"ל עשויים להיות זכאים לתשלום מס מופחת אם המעבר עומד בקריטריונים של האינטרס הציבורי באוסטריה.
- ישנם שני יתרונות מס: שמירה על נטל המס הזר הקודם (אך לפחות 15%) על הכנסה זרה (סעיף 103 (1) לחוק המס ההכנסה האוסטרי), והענקת פטור ממס של 30% מההכנסה מפעילות מדעית הממוסה בשיעור ("פטור הגירה") על פי סעיף 103 (1a) לחוק מס ההכנסה האוסטרי.
ספורטאים ואמנים שעוברים לאוסטריה יכולים להנות גם הם מהיתרון הראשון הנ"ל.
מיסוי נדל"ן באוסטריה
מס נדל"ן משולם לרשויות המקומיות בהתאם לחוק הפדרלי (Grundsteuergesetz 1955) מס זה מבחין בין נכסים חקלאיים ושטחים מיוערים לבין נכסי נדל"ן. אזרחים זרים נדרשים לקבל אישור רשמי כדי להיות בעלים של נכס או אף כדי להיות בבעלות משותפת של נכס. נשים לב שהדבר לא תקף לגבי אזרחי מדינות האיחוד האירופי והאזור הכלכלי האירופי, אשר מקבלים יחס שווה לאזרחי אוסטריה, כך שבדרך כלל, רק אזרחי מדינות צד שלישי נדרשים לעבור תהליך אישור. עם זאת, בשל הסכמים דו-צדדיים, חלק מאזרחי מדינות העולם יכולים לרכוש נכס ללא התהליך הזה- אך לעיתים עדיין נדרשים לאשר שלא נדרש מהם אישור לבעלות.
רשות המסים של אוסטריה קובעת את בסיס מס הנדל"ן לפי ערך הנכס. בסיס מס זה מועבר לאחר מכן על ידי משרד המס לרשויות המקומיות, אשר מחשבות את סכום המס השנתי של מס הנדל"ן שייגבה. לפי חוק השוויון הפיננסי, הרשויות המקומיות רשאיות להחיל שיעור הערכה אחיד של עד 500% על בסיס מס הנדל"ן בעת קביעת המס.
מס נדל"ן בשיעור שעולה על 75 יורו לשנה נגבה בארבעה תשלומים ב-15 בפברואר, 15 במאי, 15 באוגוסט ו-15 בנובמבר. סכום של עד 75 יורו נגבה פעם בשנה ב-15 במאי. מידע על פטורים ממס זמין בסעיף הרלוונטי.
לקריאה נוספת בנושא הפטורים ממס באוסטריה, לחצו כאן.
העברת כספים מישראל לאוסטריה
בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה רשאי תחת תנאים מסוימים, להתיר את העברת הכספים בהקטנת הניכוי במקור או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל מול רשות המסים בנושאי ניכוי במקור.
כלאור העבודה שיש בין שתי המדינות אמנה למניעת כפל מס, יש אפשרות להגיש טופס הצהרה (טופס מס' 2513/2 – הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי ממס במקור), ותוך עמידה בתנאים מסוימים, תהיה אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור וללא אישור רשות המיסים.
במתן ייעוץ בנוגע להעברת כספים לחו"ל, בנוסף לנושא ניכוי המס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות נוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של כל שתיים מדינות.
הבנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, לכן חשוב להתייעץ לפני העברת הכספים – צרו קשר.
למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל לחצו כאן.
סוגי ישויות עסקיות באוסטריה
- חברה פרטית בערבון מוגבל (בע"מ) אוסטרית (GmbH) – ההון המינימלי הנדרש להקמת-GmbH הופחת ל-10,000 יורו לחברות סטארט-אפ ביולי 2014, וחציו חייב להיות משולם במזומן לפני הקמת החברה. בחברה חייבים להיות דירקטור אחד ובעל מניות אחד לפחות, כאשר הם יכולים להיות מכל לאום והם אינם חייבים להתגורר באוסטריה.
- חברת מניות אוסטרית (AG) – להקמת AG נדרש הון מינימלי של 70,000 יורו, כאשר לפחות 25% מההון חייבים להיות משולמים לפני הקמת העסק. בחברה חייבים להיות ממונים לפחות בעל מניות אחד ודירקטור אחד, ללא דרישות לאום או מקום מגורים. בנוסף לאלו, חייב להיות ממונה גם בודק חשבונות חוקי.
- שותפות כללית (Offene Gesellschaft, OG) ושותפות מוגבלת (Kommanditgesellschaft, KG) – לשתי השותפויות נדרש מינימום של שני בעלים. בשותפות הכללית (OG) כל השותפים אחראים לחובות השותפות. בשותפות מוגבלת (KG) ישנו שותף (אחד או יותר) כללי עם אחריות ללא הגבלה לכל החובות והניהול, ושותף (אחד או יותר) מוגבל שאחריותו מוגבלת לסכום המסוים אותו התחייב לתת לשותפות.
- שותפות שקטה (Stille Gesellschaft, stG) ושותפות חוקית אזרחית (Gesellschaft bürgerlichen Rechts, GesbR) – בשותפות שקטה, שותף אחד הוא הבעלים עם אחריות מלאה, בעוד שותפים אחרים הם 'שקטים' ולא משתתפים באופן פעיל בניהול העסק. שותפות אזרחית אינה ישות משפטית ומשמשת בדרך כלל לפרויקטים מוגבלי זמן בין עסקים ליחידים.
- עסק בבעלות פרטית – זוהי צורת העסק הפשוטה ביותר באוסטריה וניתן להקימה על ידי אדם פרטי אחד. היזם הפרטי אחראי באופן אישי על חובות והתחייבויות העסק. חשוב לציין שאזרחים זרים יכולים לפתוח עסקים פרטיים באוסטריה רק לאחר קבלת אשרת מגורים.
- סניפים ומשרדי ייצוג – חברות זרות יכולות להקים סניפים באוסטריה שיהיו בבעלות זרה לחלוטין. אם חברת האם נמצאת מחוץ ל-EEA (האזור הכלכלי האירופי) חייב להיות ממונה בה נציג מקומי באוסטריה. הסניף מורשה להחזיק חשבון בנק תאגידי באוסטריה. משרד הייצוג האוסטרי של ישות זרה יכול לעסוק במחקר שוק וקידום אך לא יכול לבצע פעילויות מסחריות.
חוקי תמריצים באוסטריה
אוסטריה מציעה מגוון חבילות תמריצים מושכות לכל המשקיעים הזרים, ביניהם:
- תמריצי מזומן
- הלוואות
- סובסידיות לפרויקטים של מחקר ופיתוח
- פרויקטים ידידותיים לסביבה
- ערבויות יצוא
הסוגים הנפוצים ביותר של תמריצים הם:
אוסטריה מציעה קרדיט מס של 12% על הוצאות מחקר ופיתוח מסוימות. חברות המעוניינות בקרדיט מס זה חייבות לקבל אישור מארגון המחקר והקידום האוסטרי (FFG). ההוצאות המועדפות למו"פ במסגרת ההטבה מוגבלות ל-1 מיליון יורו לשנה.
- סוכנויות סיוע מחוזיות – ברמה העירונית, חברות יכולות ליהנות מתוכניות תמריצים ספציפיות, המשתנות בין המחוזות הפדרליים. תמריצים אלו משמשים כתוספת אטרקטיבית לתמריצים המוצעים ברמה הפדרלית.
- חוק קידום חברות חדשות (Neugründungs-Förderungsgesetz) – אוסטריה מציעה גם פטורים והקלות מס נוספים לחברות סטארט-אפ במהלך 12 החודשים הראשונים לקיומן, כגון פטור ממס בולים ופטורים מתשלומים פדרליים אחרים (כולל דמי נוטריון עבור רישום החברה ברשם החברות וברישום המקרקעין, מס העברת נדל"ן ותשלומים מסוימים הקשורים לשכר עובדים).
- הבנק הפדרלי של אוסטריה Wirtschaftsservice Gesellschaft mbH (AWS) – מטרת הבנק היא לסייע לחברות ליישם פרויקטים חדשניים על ידי מתן הלוואות, סבסודים ו/או הנפקת ערבויות בריביות מועדפות, וזאת במיוחד אם החברות לא יכולות לקבל מימון נדרש ומספק ממקורות אחרים. בנוסף, הבנק מספק מידע רלוונטי, שירותי ייעוץ ושירותים נוספים לחברות בכל שלב.
המדינות עמן לאוסטריה יש אמנת כפל מס
אלבניה | אזרבייג'ן | בולגריה | דנמרק | טיוואן | מונטנגרו | סין | צ'ילה | רוסיה |
איחוד האמירויות הערביות | איטליה | בוסניה והרצגובינה | דרום אפריקה | יפן | מלזיה | סלובניה | צרפת | שוודיה |
הודו | אינדונזיה | בחריין | הולנד | ישראל | מלטה | סלובקיה | קובה | שוויץ |
טוניסיה | איסלנד | בלגיה | הונג קונג | כוויית | מצרים | סן מרינו | קוריאה | תאילנד |
טורקיה | איראן | בליז | הונגריה | לוביה | מקדוניה | ספרד | קזחסטן |
|
יוון | אירלנד | בלרוס | הפיליפינים | לוקסמבורג | מקסיקו | סרביה ומונטנגרו | קטאר |
|
סינגפור | אלג'יריה | ברבדוס | הרפובליקה הצ'כית | לטביה | מרוקו | ערב הסעודית | קירגיזסטן |
|
קוסובו | אסטוניה | ברזיל | וייטנאם | ליטא | נורווגיה | פולין | קנדה |
|
אוזבקיסטן | ארגנטינה | בריטניה | ונצואלה | ליכטנשטיין | ניו זילנד | פורטוגל | קפריסין |
|
אוסטרליה | ארמניה | גרוזיה | טג'יקיסטן | מולדובה | נפאל | פינלנד | קרואטיה |
|
אוקראינה | ארצות הברית | גרמניה | טורקמניסטן | מונגוליה | סוריה | פקיסטן | רומניה |
|