ישראל – אירלנד אמנת מס

ישראל - אירלנד אמנת מס

ישראל – אירלנד אמנת מס

היבטי מס ישראל אירלנד
בתחילת המילניום הייתה אירלנד בעיצומו של מהפך מכלכלה מסורתית מבוססת חקלאות לכלכלה תעשייתית מודרנית ממוקדת יצוא, ומגזר היי טק מפותח שמשך חברות בינלאומיות רבות. ב-2008 נפגעה כלכלת אירלנד קשות מן המשבר העולמי. החל משנת 2014 החלה אירלנד להראות שינוי מגמה חיובי ושיעורי צמיחה גבוהים מאד. עיקר הצמיחה נובע מעשרות ענקיות הטכנולוגיה כמו גוגל, פייסבוק, מייקרוסופט ואפל שהקימו בה את המטות הבינלאומיים שלהם. מדיניות מיסוי החברות הנמוכה של אירלנד (12.5%) הביא חברות רבות לרשום את הרווחים הבינלאומיים שלהם במדינה, וכתוצאה מכך גדל שיעור ההכנסות של אירלנד ממס חברות פי שתיים מאז 2014, ועומד היום על 16% מכלל הכנסותיה ממיסים. ממשלת אירלנד ממשיכה לנהל מדיניות המעודדת השקעות זרות בזכות שיעורי המס האטרקטיביים ואפשרויות לאסטרטגיות מיסוי ייחודיות כחלק מתכנון מס בינלאומי.

פעילות עסקית באירלנד

אירלנד היא בין המדינות בהן למשרדנו קשרים רבים, הן עם רואי חשבון ועורכי דין באירלנד, והן עם גופים אשר מאפשרים לנו לסייע ללקוחות לבצע פעילות עסקית. במסגרת זו אנו מסייעים בהקמת חברה באירלנד, פתיחת חשבון בנק אירי, קישור לעסקים שונים איריים וסיוע לפעילות עסקית באירלנד.

מידע ספציפי בנושא השקעות נדל"ן באוקראינה ובמדינות נוספות ניתן למצוא באתר שלנו בעמוד בעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל.

אמנה למניעת כפל מס בין ישראל לאירלנד

אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות שהן צד להסכם את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים שיש להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.   
אמנת המס בין ישראל ואירלנד נחתמה בשנת 1995 ונכנסה לתוקף בתאריך 01/01/1996.

תחולת ה-MLI:

ה-MLI הוא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות מס בילטרליות, כאשר על מנת להחילו שתי המדינות אמורות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשר את החלתה בדין הפנימי שלהן. ישראל ואירלנד חתמו על האמנה בשנת 2017. בישראל האמנה נכנסה לתוקף בתחילת 2019 בעוד שבאירלנד נכנסה לתוקף בחודש מאי של אותה שנה.

רשימת הסעיפים באמנת ה-MLI שיחולו עקב אשרור ההסכם ע"י ישראל ואירלנד וישפיעו על האמנה הבילטראלית:
  • סעיף 3 – ישויות שקופות.
  • סעיף 4 – כפל תושבות של כל מי שאינו יחיד.
  • סעיף 7 – מניעת ניצול לרעה של האמנה.
  • סעיף 9 – רווחי הון מהעברת מניות מישויות שעיקר שווין נגזר ממקרקעין.
  • סעיף 13 – הימנעות מלאכותית מקיומו של מוסד קבע באמצעות פעילויות פטורות ספציפיות.
  • סעיף 14 – פיצול חוזים.
  • סעיף 15 – הגדרה של אדם הקרוב למיזם.

לקריאת הנוסח המלא של האמנה בעברית לחצו כאן.

 נוסח באנגלית ניתן למצוא כאן.

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים