UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:
+ 2
ואלטה
מלטזית
445,000
אירו
+356
.mt
ידיעות עדכניות
יחסי ישראל – מלטה
היחסים בין ישראל למלטה נחשבו לחיוביים עוד לפני שמלטה קיבלה את עצמאותה, ואף מתחזקים עם השנים. ביקורים הדדיים של אנשי דרג מדיני בכיר כמו שרים ואף נשיאים, מדגישים את החשיבות ששתי המדינות מייחסות לטיפוח היחסים הדיפלומטיים ביניהן. המאמצים המרכזיים בין המדינות מתמקדים במסחר ותיירות, במטרה לחזק את היחסים הכלכליים ביניהן, ולשם כך אף הוקמה לשכת המסחר ישראל-מלטה בתל אביב בשנת 2018. המדינות משתפות פעולה גם בתחומי הבריאות, תרבות, טכנולוגיה וביטחון.
פרטי שגרירות מלטה בישראל
כתובת: South Tower, Ha’Arbaa Street 28, Tel Aviv, Israel
אתר אינטרנט: לחץ כאן
כתובת מייל: maltaembassy.telaviv@gov.mt
טלפון: +972-3629-5914
פרטי שגרירות ישראל במלטה
כתובת: Via M. Mercati 14, 00197, Roma
טלפון: 06-36198586
מייל: consular4@roma.mfa.gov.il
אתר אינטרנט: לחץ כאן
פעילות עסקית במלטה
מלטה פיתחה במהלך השנים קשרים דיפלומטיים עם מדינות רבות ברחבי העולם, כמו ארה"ב, בריטניה, צרפת, איטליה וגרמניה, שמסייעים לה בקידום שיתוף הפעולה ביניהן. היא משתתפת מעורבת באיחוד האירופי ובאו"ם, כך שיש לה תפקיד משמעותי בקבלת החלטות בנושאים השונים שעולים, אזוריים וגלובליים כאחד.
מלטה מטפחת סביבה עסקית שמאופיינת בפעילות כלכלית מגוונת. המדינה ביססה עצמה כמרכז בולט לתעשיות מפתח שכוללות תיירות, פיננסים, ייצור וטכנולוגיה בעזרת משיכת השקעות זרות משמעותיות לשטחה. היא עשתה זאת בעזרת נוכחותן של חברות בינלאומיות ידועות במדינה, יחד עם תמריצי מס מועילים, וגישה לכוח עבודה מיומן. בנוסף, מאמצי הממשלה לקדם יזמות וחדשנות ממריצים עוד יותר את הפעילות העסקית במדינה.
הסכמים בילטרליים בין מלטה לישראל
- אמנה למניעת כפל מס
האמנה למניעת כפל מס בין ישראל למלטה
ההסכם למניעת כפל מס נחתם בשנת 2011 ונכנס לתוקף בשנת 2014. מטרתו היא למנוע הטלת כפל המס בגין מיסים על הכנסה וכן מניעת העלמת מס והימנעות מתשלום מס.
לקריאת האמנה בעברית, לחצו כאן. יש לזכור שבגלל השפעות של אמנות מוטילטרליות כמו ה-MLI, חלק מהסעיפים באמנת המס אינם בתוקף.
תחולת ה-MLI
גם ישראל וגם מלטה חתמו על האמנה המולטילטרלית בשנת 2017. מלטה אשררה אותה ב-2018, וישראל ב-2019, כך שמתקיימים חילופי מידע אוטומטיים בין שתי המדינות החל משנת 2019.
תושבות לצורכי מס במלטה
תושבות יחיד
- יחיד יחשב תושב מלטה אם שהה בה יותר מ-183 ימים במהלך שנה קלנדרית.
- אדם יכול להיחשב לתושב מלטה גם ללא קשר למספר הימים ששהה במדינה אם יש לו בית קבע זמין במלטה.
- גם אם אדם אינו עומד בקריטריונים הנ"ל, הוא עדיין עשוי להיחשב תושב מלטה אם יש לו קשרים כלכליים חזקים למדינה, כמו מקום תעסוקה, ניהול עסק או השקעות במלטה.
- גורם נוסף שיכול לקבוע את תושבות המס הוא מרכז האינטרסים החיוניים. אם הקשרים האישיים והכלכליים של אדם ממוקמים בעיקר במלטה, סביר יותר שהוא ייחשב לתושב מלטה לצורך מס מס.
תושבות חברה
- חברה תיחשב תושבת מלטה לצורך מס אם היא התאגדה ונרשמה במלטה.
- אם החברה התאגדה ונרשמה בחו"ל והיא פועלת במלטה, היא תיחשב לתושבת בה אם הניהול המרכזי והשליטה בחברה ממוקמים במלטה.
מערכת המס במלטה
רשות המסים במדינה נקראת הממונה על ההכנסות (CFR)
מס הכנסה:0-35%
מיסוי חברות וסניפים:35%
מע"מ: 18%
מס רווחי הון: 8%
ניכוי מס במקור
|
מדינה שיעור מס פנימי |
שיעור המס הפנימי בישראל |
ניכוי מס במקור הסכם |
מס הכנסה אישי (מדרגות מס) |
המספרים ביורו: 0-9,100 0% 9,101-14,500 15% 14,501-19,500 25% 19,501-60,000 25% 60,001 ומעלה 35% |
עד 50%
|
|
מס הכנסה חברות |
35% |
23% |
|
שיעור מס רווחי הון |
8% |
25%-30% (בתוספת מס הכנסה חריג לבעלי הכנסות גבוהות בשיעור של 3%) |
|
מס סניף |
35% |
23% |
|
ניכוי מס במקור (לא תושב) דיבידנדים |
0% \ 15% |
25% או 30%
|
15% |
ריבית
|
0% |
15%/25%/23% |
5% |
תמלוגים |
0% |
23%-40% |
0% |
מע"מ |
18% |
17% |
|
מס ירושה |
– |
– |
|
מס ירושה ומס עיזבון במלטה
אין מס ירושה או מס עיזבון במלטה, אך כאשר יורשים נכס יש לשלם מס העברה בשיעור של 5% משווי השוק של הנכסים.
רילוקיישן
מלטה מציעה מספר הטבות מס ליחידים ולעסקים, מה שהופך אותה ליעד אטרקטיבי לרילוקיישן.
למשל, במלטה ישנה תוכנית "ויזת הזהב של מלטה" שמאפשרת למי שאינו תושב האיחוד האירופי ובני משפחתו להתגורר, לעבוד וללמוד במלטה. אפשרות נוספת לרילוקיישן היא "תכנית התושבות הגלובלית של מלטה", שמאפשרת קבלת היתר שהייה על ידי עמידה בדרישות ספציפיות כמו השקעה בנכס או חכירה שלו. התוכנית הזו מאפשרת ליחידים להיות חייבים במס אך ורק על הכנסותיהן שמקורן במלטה.
מעבר לאלו במלטה קיימות תוכניות תושבות מיוחדות המותאמות למגזרים שונים, כולל תוכנית התושבות של מלטה ליחידים בעלי שווי גבוה (High-net-worth individual) ותכנית "ויזת הסטארטאפ" של מלטה ליזמים.
מיסוי נדל"ן במלטה
שוק הנדל"ן במלטה הוא מגזר משגשג ותחרותי, המציע מגוון רחב של נכסים להשקעה, כולל מבנים היסטוריים, דירות מודרניות ופיתוחי יוקרה. עם מיקומה האטרקטיבי, האקלים הים תיכוני והצמיחה הכלכלית החזקה, מלטה ממשיכה למשוך קונים ומשקיעים מקומיים ובינלאומיים בשוק הנדל"ן. מיסוי נדל"ן במלטה כולל מספר מרכיבים הכוללים, מס העברת רכוש, מס בולים ומס רווחי הון המחושב על בסיס מכירת הנכס.
מס בולים:
- מס בולים מחושב בשיעור של כ-5% ממחיר המכירה ומשולם על ידי הרוכש בתהליך ההעברה.
- 1% ממס הבולים משולם בעת עריכת הסכם הבטחת המכר, ו-4% הנותרים משולמים עם שטר ההעברה הסופי.
- אזרחי מלטה והאיחוד האירופי שהתגוררו ברציפות במלטה מעל 5 שנים יכולים ליהנות משיעור מס בולים מופחת של 3.5% עבור 150,000 אירו הראשונים ממחיר הרכישה של הנכס.
מס העברת רכוש:
- שיעור מס העברת רכוש, 8% עבור נכסים שנרכשו לאחר 1 בינואר 2004, ו -10% עבור נכסים שנרכשו לפני תאריך זה.
- מס זה חל בעת מכירת הנכס ומכונה גם ניכוי סופי במקור או מס רווחי הון בגין מקרקעין.
תהליך ותשלומים:
- בעת רכישת נכס, נחתמת הבטחת מכירה, והקונה משלם את 1% הבולים הראשוניים בהתבסס על מחיר המכירה או ערך ההעברה של הנכס.
- הנוטריון מטפל בתשלומים בשם הקונה ומגיש את הבטחת המכירה למדור מס העברת הון של הממונה על מס הכנסה תוך 3 שבועות.
- המוכר אחראי לתשלום מס רווחי הון, ואילו הקונה אחראי לשלם את יתרת מס הבולים.
- קבלות רשמיות מונפקות עבור כל התשלומים, ומועצת משרד ממשלתית רשאית להעריך את שווי השוק של הנכס (ומאפשרת פער של עד 15% הפרש בין הערך המוצהר לשווי השוק).
- אם ההפרש עולה על 15%, מוגשת תביעת שומה הן למוכר והן לקונה, שיש לשלמה תוך שלושה חודשים. חוסר עמידה בתשלום תגרום לצבירת ריבית בשיעור של 0.75% לכל 30 יום.
העברת כספים מישראל למלטה
בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה רשאי תחת תנאים מסוימים, להתיר את העברת הכספים בהקטנת הניכוי במקור או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל מול רשות המסים בנושאי ניכוי במקור.
כלאור העבודה שיש בין שתי המדינות אמנה למניעת כפל מס, יש אפשרות להגיש טופס הצהרה (טופס מס' 2513/2 – הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי ממס במקור), ותוך עמידה בתנאים מסוימים, תהיה אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור וללא אישור רשות המיסים.
במתן ייעוץ בנוגע להעברת כספים לחו"ל, בנוסף לנושא ניכוי המס במקור, משרדנו מטפל בדרישות הבנקים הזרים, כגון אישור רואה חשבון בנוגע לתשלום מיסים ובוחן פעולות נוספות הנדרשות לאור הסטנדרט האחיד של CRS בין המדינות – חילופי מידע אוטומטיים בין מדינות המתבצעים תחילה באמצעות הבנקים ולאחר מכן בין רשויות המס של המדינות.
הבנקים מערימים קשיים רבים וגובים עמלות גבוהות על המרת שקלים למטבעות אחרים, ולכן חשוב להתייעץ לפני העברת הכספים – צרו איתנו קשר.
למידע נוסף על העברות כספים לחו"ל, לחצו כאן.
סוגי ישויות עסקיות במלטה
במלטה, ליזמים יש מספר אפשרויות בכל הנוגע לבחירת סוג הישות העסקית המתאימה ביותר לצרכיהם. הנפוצות ביותר במדינה:
- חברה פרטית בערבון מוגבל (בע"מ) – זוהי הישות העסקית הנפוצה ביותר במלטה. היא מציעה הגנה בערבון מוגבל לבעלי המניות שלה, כלומר הנכסים האישיים שלהם נפרדים מהתחייבויות החברה. חברה פרטית בערבון מוגבל במלטה דורשת הון מניות מינימלי של 1,165 אירו להקמתה. צורת ההתאגדות מתאימה לעסקים קטנים ובינוניים ויכולה להיווצר על ידי בעל מניות אחד או יותר.
- חברה ציבורית בערבון מוגבל – חברה ציבורית בערבון מוגבל דומה לחברה פרטית בערבון מוגבל, אך היא יכולה להציע מניות לציבור ומכאן מוטלות עליה חובות נוספות. צורת התאגדות זו משמשת בדרך כלל עבור חברות גדולות יותר שבכוונתן למכור מניות לציבור בבורסה של מלטה. להקמתה נדרש הון מניות מינימלי של €46,587.47.
- שותפות – שותפויות יכולות להיווצר כשותפויות כלליות או כשותפויות מוגבלות. בשותפות כללית, שני שותפים או יותר חוברים יחד לביצוע עסק. לכל שותף אחריות אישית בלתי מוגבלת לחובות השותפות. בשותפות מוגבלת, ישנם שותפים כלליים (עם אחריות בלתי מוגבלת) ושותפים מוגבלים (עם אחריות מוגבלת להפרשות ההון שלהם). שותפויות כפופות להסכם שותפות.
- בעלות בלעדית – בעלות בלעדית היא עסק שנמצא בבעלות ומופעל על ידי אדם יחיד. לבעלים אחריות אישית בלתי מוגבלת לאחריויות וחובות העסק. זוהי הצורה הפשוטה ביותר של ישות עסקית והיא אינה דורשת דרישות הון ספציפיות או רישום רשמי.
- סניף של חברה זרה – חברות זרות יכולות לפתוח סניף במלטה לניהול פעילות עסקית שיפעל תחת שם החברה הזרה. הסניף נדרש להירשם במרשם העסקים של מלטה ולספק מסמכים רשמיים מחברת האם.
- אגודה שיתופית – אגודה שיתופית נוצרת על ידי יחידים בעלי אינטרס או מטרה משותפים המפעילים במשותף עסק לתועלת הדדית. חברי האגודה השיתופית משתתפים באופן פעיל בקבלת החלטות ומשתתפים ברווחים ובסיכונים של העסק. לאגודות שיתופיות יש דרישות משפטיות ספציפיות והן מוסדרות על ידי הרשות לשירותים פיננסיים של מלטה.
חוקי תמריצים במלטה
בשנים האחרונות, מלטה קבעה חוקי תמריצים שונים במדינה על מנת למשוך יחידים וחברות לעבור למלטה. מספר דוגמאות:
- תוכנית Business Start 2021: חברות סטארט-אפ בשלבים המוקדמים שלהן יכולות לקבל מענק של עד 10,000 אירו לפיתוח עסקי, ואלו עם תוכניות ברות קיימא יכולות לקבל מימון של עד 20,000 אירו.
- תוכנית פיתוח עסקי 2021: תוכנית זו מספקת סיוע לעסקים התורמים לפיתוח אזורי במלטה. פרויקטים זכאים יכולים לקבל תמיכה של עד 200,000 אירו בצורה של זיכויי מס או מענקים במזומן. התוכנית זמינה עד 31 בדצמבר 2023.
- תוכנית מענק השקעה חכמה ובת קיימא: תוכנית זו מעודדת עסקים להשקיע בפרויקטים ברי קיימא ופרויקטים דיגיטליים. עסקים המבצעים השקעות מעל 10,000 אירו יכולים לקבל מענקים במזומן של עד 50,000 אירו, שעשויים לעלות עוד ב-10% או 20%. על הפרויקטים להתבצע תוך 12 חודשים ויש לתחזק אותם למשך 3 שנים לפחות. התוכנית צפויה לעבור שיפורים כדי להציע מענקים במזומן של עד 100,000 אירו.
- תוכנית להשקעות דיגיטליות, אנרגיה והתייעלות: תוכנית שתעניק זיכויי מס של עד 40,000 אירו לארגונים מקומיים המשקיעים בפרויקטים דיגיטליים, הפחתת צריכת אנרגיה ומים או שיפור היעילות על ידי הפחתת חומרי גלם או פסולת.
- מענקים במזומן לעסקים משפחתיים: עסקים משפחתיים יכולים להגיש בקשה לקבלת מענקים של עד 15,000 אירו במזומן כדי לגשת לשירותי ייעוץ, תכנון ירושה וגישור.
- Innovate – Innovation Aid for SME scheme: תוכנית זו תומכת בשותפויות בין חברות קטנות ובינוניות לבין ארגוני הפצת ידע מחקרי. עסקים יכולים לקבל סיוע כספי של עד 100,000 אירו (או 200,000 אירו במקרים מסוימים) בתקופה של 3 שנים לביצוע פרויקטים המובילים לחדשנות במוצרים, תהליכים או ארגונים.
אמנות למניעת כפל מס במלטה:
אלבניה |
בוטסואנה |
הודו |
לטביה |
סין |
קוריאה |
אוסטריה |
בולגריה |
הולנד |
ליטא |
סינגפור |
קטאר |
אוסטרליה |
בחריין |
הונג קונג |
ליכטנשטיין |
סלובניה |
קנדה |
אוקראינה |
בלגיה |
הונגריה |
מאוריציוס |
סלובקיה |
קפריסין |
אורוגוואי |
ברבדוס |
וייטנאם |
מולדובה |
סן מרינו |
קרואטיה |
אזרבייג'ן |
בריטניה |
טוניסיה |
מונטנגרו |
ספרד |
רומניה |
איחוד האמירויות הערביות |
ג׳רסי |
טורקיה |
מונקו |
סרביה ומונטנגרו |
רוסיה |
איטליה |
גאנה |
יוון |
מלזיה |
ערב הסעודית |
שוודיה |
איסלנד |
גרוזיה |
ירדן |
מצרים |
פולין |
שוויץ |
אירלנד |
גרמניה |
ישראל |
מקסיקו |
פורטוגל |
|
אנדורה |
גרנסי |
כוויית |
מרוקו |
פינלנד |
|
אסטוניה |
דנמרק |
לבנון |
נורווגיה |
פקיסטן |
|
ארמניה |
דרום אפריקה |
לוב |
נציג צ'כי |
צרפת |
|
ארצות הברית |
האי מאן |
לוקסמבורג |
סוריה |
קוסובו |