חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ישראל – סין אמנת מס

ישראל - סין אמנת מס

ישראל – סין אמנת מס

China flag

UTC:
עיר הבירה:
שפה רשמית:
אוכלוסיה:
מטבע:
קוד חיוג:
סיומת אינטרנט:

+ 8
בייג'ינג
מנדרינית
1.4 מיליארד
רנמינבי, יואן
86+
cn.

ידיעות עדכניות

שימו לב, בעקבות המלחמה רבים מהיצרנים והספקים הסיניים בחרו להשהות או לבטל משלוחים שהיו אמורים להגיע לישראל. משרדנו מצא פתרון יעיל לטיפול בבעיה זו. אנו כאן כדי לסייע למי שנפגע מהחלטות אלו, ומזמינים אתכם ליצור איתנו קשר.

יחסי ישראל – סין

היחסים הדיפלומטיים בין מדינת ישראל לבין הרפובליקה העממית של סין כוננו באופן רשמי בשנת 1992. ב-31 השנים האחרונות הפכה סין לאחת משותפות הסחר הגדולות של ישראל. הקשר הכלכלי בין ישראל לסין התהדק, החל בהשקעות סיניות בפרויקטים של תעשייה ותשתיות, ואף בהשקעות רבות בחברות היי-טק ישראליות. הרפורמות הכלכליות של סין שעברו ב-1978 ביקשו לקדם ליברליזציה ופיתוח מגוון רחב של מגזרים כלכליים;  אלה סייעו לסין להפוך למעצמה הכלכלית התעשייתית המודרנית שהיא היום.

פרטי שגרירות סין בישראל

כתובת: רח' בן יהודה 219, תל אביב, 6350216
טלפון: 03-6023170
כתובת מייל: tel-aviv@csm.mfa.gov.cn
אתר: לחץ כאן

פרטי שגרירות ישראל בסין

כתובת: No. 17 Tianzelu, Chaoyang District, Beijing 100600
טלפון: 86-10-85320500
מייל: Info@beijing.mfa.gov.il
אתר: https://embassies.gov.il/beijing-en/Pages/default.aspx

פעילות עסקית בסין

כפי שניתן לצפות, כלכלת סין לא הייתה עקבית לאחר מגפת הקורונה, אך מאז התייצבה כך שהתמ"ג של סין צפוי לצמוח ב-5.1% עד סוף 2023 וב-5.4% נוספים עד סוף 2024. זהו קצב צמיחה מהיר יותר מרוב המדינות הגדולות בעולם, כולל ארצות הברית. בנוסף, סין דורגה לאחרונה ככלכלה השנייה בגודלה בעולם והגיעה ליותר מ-17 טריליון דולר. הגידול המתמיד של הכלכלה נובע בעיקר מגודל האוכלוסייה שלה. למרות העובדה שסין היא אחת המדינות המובילות בעולם בייצור מוצרים, המגזרים הרווחיים ביותר שלה נמצאים בתחום התעשייתי כמו מגזרי כריית עופרת ונחושת.

סין היא כיום שותפת הסחר השנייה בגודלה של ישראל בעולם ושותפת הסחר הגדולה ביותר שלה במזרח אסיה. ב-1992 הסחר בין ישראל לסין עמד על כ-50 מיליון דולר וב-2022 הסחר ביניהן הגיע לכ-24 מיליארד דולר, גידול של 11.6% לעומת השנה הקודמת, מה שמרמז על כך שהקשר הזה ימשיך לגדול לאורך זמן.

הסכמים בילטרליים בין סין לישראל

  1. הסכם עידוד והגנה על השקעות
  2. אמנה למניעת כפל מס

הסכם עידוד והגנה על השקעות

ב-13 בינואר 2009 גובש הסכם עידוד והגנה על השקעות בין המדינות. מטרת הסכם זה היא לספק הגנה הדדית על השקעות כדי לסייע בעידוד יוזמות עסקיות בין המדינות.

לקריאת ההסכם באנגלית לחצו כאן.

האמנה למניעת מסי כפל בין ישראל לסין

ההסכם המקורי בין ממשלות ישראל וסין למניעת מסי כפל נחתם בשנת 1995 ונכנס לתוקף ב-1 בינואר 1996.

לקריאת ההסכם באנגלית לחצו כאןיש לזכור שבגלל השפעות של אמנות מוטילטרליות כמו ה-MLI, חלק מהסעיפים באמנת המס אינם בתוקף.

תחולת ה-MLI

סין וישראל חתמו שתיהן על ה-MLI ב-2017, ישראל אשררה את האמנה ב-2019 וסין ב-2022, כך שמתקיימים חילופי מידע אוטומטיים בין שתי המדינות החל משנת 2022.

תושבות לצורכי מס בסין

 

תושבות של יחיד

יחיד ששהה בסין יותר מ-183 ימים בשנת המס המדוברת ייחשב כתושב סין לצורך תשלום מס. אם היחיד בעל מקום מגורים בסין, גם דבר זה עשוי לתרום להגדרתו כתושב.
בנוסף לאלו, לפי מינהל מיסוי המדינה בסין, הקריטריונים לקביעת חבות המס של עובדים זרים יפעלו על פי "כלל שש השנים". המשמעות היא שאם עובד זר שהה בסין תקופה רצופה של שש שנים מבלי לעזוב את המדינה, הוא יידרש לשלם מס רווחי הון על רכושו ללא קשר למקום בו הוא נמצא בעולם. כדי לאפס את "שעון" שש השנים יש לעזוב את סין למשך 30 יום לפחות.

תושבות של חברה

חברה תיחשב לתושבת לצורכי מס בסין אם מקום ההתאגדות שלה הוא סין או שיש לה מקום ניהול אפקטיבי בסין. משמעות הדבר הוא שאם החלטות הניהול המרכזיות או הפעילות היומיומית של החברה מתרחשות בסין, היא תהיה כפופה למיסוי על הכנסותיה הגלובליות בהתאם לתקנות המס בסין.

מערכת המס בסין:

רשות המסים במדינה נקראת מינהל מיסוי המדינה (STA).

מיסוי הכנסה: מס פרוגרסיבי בהתאם להכנסה החייבת השנתית (ב-CNY):

  • 0-36,000 = 3%
  • 36,001-144,000 = 10%
  • 144,001-300,000 = 20%
  • 300,001-420,000 = 25%
  • 420,001-660,000 = 30%
  • 660,001-960,000 = 34%
  • 960,001 ומעלה = 45%

מיסוי חברות וסניפים:25%

מע"מ: שיעור סטנדרטי של 13%. יש שיעורים מופחתים של 9, 6 ו -3%.

מס רווחי הון: 20% ליחידים. ביחס לחברות, מס רווחי הון מוטל על השבחים הממומשים וחייב במס בשיעור המס החל.

ניכוי מס במקור

 

שיעור המס הפנימי בסין

שיעור המס הפנימי בישראל

מס הכנסה אישי (מדרגות מס)

עד 45%

עד 50%

 

מס הכנסה חברות

25%

23%

שיעור מס רווחי הון

20%

25%-30% (בתוספת מס הכנסה חריג לבעלי הכנסות גבוהות בשיעור של 3%)

מס סניף

25%

23%

ניכוי מס במקור

(לא תושב)

דיבידנדים

10%

 

 

%25 או 30%

 

ריבית

 

10%

25%/23%/15%

תמלוגים

10%

23%-40%

מע"מ

13%

17%

מס ירושה

אין

אין

מס ירושה ועיזבון

אין מס ירושה בסין.

מחירי העברה

בהתאם לסעיף 170(א) לפקודת מס הכנסה, כל העברת תשלומים מישראלי לאדם שאינו תושב ישראל, חייבת בניכוי מס במקור של 25%. פקיד השומה רשאי תחת תנאים מסוימים, להתיר את העברת הכספים בהקטנת הניכוי במקור או ביטול הניכוי במקור. משרדנו מטפל מול רשות המסים בנושאי ניכוי במקור. 

כלאור העבודה שיש בין שתי המדינות אמנה למניעת כפל מס, יש אפשרות להגיש טופס הצהרה (טופס מס' 2513/2 – הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ הפטור מניכוי ממס במקור), ותוך עמידה בתנאים מסוימים, תהיה אפשרות להעביר את התשלום ללא ניכוי מס במקור וללא אישור רשות המיסים. 

לקריאה על כללי מחירי העברה בסין – לחץ כאן.

רילוקיישן

למרות שמדובר במדינה הגדולה ביותר מבחינת אוכלוסייה בעולם, סין מונה אוכלוסייה יהודית קטנה מאוד של כ-2,500 אנשים. למרות זאת, רבים מכל רחבי העולם עוברים למדינה כדי לעבוד בה. חברות שולחות לעתים קרובות עובדים דוברי מספר שפות לסין כדי לחבר בין עסקים גלובליים. חלק מהמקצועות הפופולריים ביותר עבור זרים במדינה כוללים: מורים, מנהלי שרשראות אספקה, IT ומהנדסים. רבים מוצאים את סין מקום אטרקטיבי לא רק לעבוד בו, אלא גם לחיות בה משום הנופים המרהיבים שלה, האוכל והתרבות המגוונת שלה.

מיסוי מקרקעין

  1. מס רכוש – באזורים עירוניים, מס רכוש חל על נכסים למגורים ומסחר בבעלות יחידים וישויות. שיעור המס על נכסים למגורים הוא פרוגרסיבי, ונע בין 1% ל-30% משווי הנכס המוערך. נכסים מסחריים כפופים לשיעור מס סטנדרטי של 1.2%. עם זאת, מס רכוש אינו מיושם באופן אחיד בכל הערים בסין, ובאזורים מסוימים עשויות להיות תקנות שונות.
  2. מס שימוש בקרקע – מס זה חל על שימוש בקרקעות בבעלות המדינה לצרכי בנייה. הוא מבוסס על שטח הקרקע ועל תקני תמחור הקרקע של השלטון המקומי. שיעור המס נע בין 1% ל-30% משווי הקרקע המוערך, בהתאם לגורמים כגון מיקום וקטגוריית שימושי קרקע.
  3. מס בולים – מס בולים מוטל על העברה או מכירה של נכסי נדל"ן. המחיר משתנה בהתאם לגורמים כמו סוג מקום האירוח, מיקומו ושווי העסקה. השיעור עשוי לנוע בין 0.5% ל-5% ממחיר המכירה של הנכס.
  4. מס ערך מוסף (מע"מ) – מע"מ חל על מכירת נכסים מסחריים. שיעור המס הוא בדרך כלל 6%, אך יכול להשתנות בהתאם למיקום ולסוג הנכס.
  5. מס הכנסה ליחידים – כאשר פרטים מוכרים נכסים שבבעלותם, הם עשויים להיות כפופים למס הכנסה אישי. שיעור המס תלוי במשך הבעלות, כאשר שיעור מס גבוה יותר חל על נכסים המוחזקים לתקופות קצרות יותר.

סוגי גופים עסקיים

  1. מפעל בבעלות זרה מלאה (WFOE) – WFOE היא חברה בערבון מוגבל בבעלות מלאה של משקיע זר אחד או יותר. היא מאפשרת לחברות זרות שליטה מלאה ובעלות על פעילותן בסין.
  2. מיזם משותף (JV) – סוג זה של ישות עסקית מוקמת באמצעות שותפות בין משקיע זר לישות סינית. שני הצדדים תורמים הון, חולקים רווחים ויש להם אחריות ניהולית משותפת. הישות יכולה להיות מיזם הוני, שבו שני הצדדים משקיעים הון, או מיזם חוזי, הכולל שיתוף פעולה באמצעות הסכמים חוזיים.
  3. נציגות (RO) – סוג זה של ישות היא ישות ללא כוונת רווח שהוקמה על ידי חברה זרה כדי לעסוק במחקר שוק, קידום ופעילויות קישור בסין. אין לה מעמד משפטי כישות נפרדת והיא מוגבלת בהיקף פעילותה.
  4. שותפות השקעות זרות (FIP) – שותפויות אלה הן ישויות עסקיות שנוצרו על ידי שני משקיעים זרים או יותר או בשילוב של משקיעים זרים וסינים. שותפויות אלו פועלות תחת הסכם שותפות ויש להן אחריות בלתי מוגבלת על השותפים.
  5. חברה בערבון מוגבל (LLC) – חברה זו מציעה הגנה בערבון מוגבל לבעלי המניות, שיכולים להיות רבים. ניתן להקים את החברה על ידי משקיעים סינים וזרים כאחד.
  6. מפעל בבעלות המדינה (SOE) – SOEs הם גופים עסקיים הנמצאים בבעלות מלאה או חלקית של הממשלה. הם ממלאים תפקיד משמעותי במגזרים ובתעשיות אסטרטגיות בסין וכפופים לתקנות ממשלתיות.

חוק התמריצים בסין

סין היא מדינה אטרקטיבית להשקעות מכמה סיבות. במהלך העשורים האחרונים, כלכלת סין צמחה באופן מהיר ויציב. בנוסף, במדינה נמצאת האוכלוסייה הגדולה ביותר בעולם, מה שמעודד רבים להשקיע בתעשיות רווחיות כמו בריאות, טכנולוגיה וכו'. ממשלת סין מקדמת השקעות בתחום המסחר והיזמות על ידי מתן תמריצים פיננסיים אטרקטיביים כגון הקלות מס, הלוואות ממשלתיות זולות, מענקים וסובסידיות. למרות שהממשלה בדרך כלל מעדיפה לקדם חברות בבעלות המדינה על פני חברות זרות, הזדמנויות פיננסיות אלה מסייעות לה להניע צמיחה עסקית בכל רחבי המדינה.

אלבניה

איסלנד

בלגיה

דרום סודאן

טג'יקיסטן

לאוס

מקדוניה

ספרד

צרפת

רומניה

אוגנדה

איראן

בלרוס

הודו

טובגו

לוקסמבורג

מקסיקו

סרי לנקה

קובה

רוסיה

אוזבקיסטן

אירלנד

בנגלדש

הולנד

טוניסיה

לטביה

מרוקו

עומאן

קוריאה

שוודיה

אוסטריה

אלג'יריה

ברבדוס

הונג קונג

טורקיה

ליטא

ניגריה

ערב הסעודית

קזחסטן

שוויץ

אוסטרליה

אקוודור

ברוניי

הונגריה

טורקמניסטן

מאוריציוס

ניו זילנד

פולין

קטאר

תאילנד

אוקראינה

ארמניה

ברזיל

הממלכה המאוחדת

טרינידד

מולדובה

נפאל

פורטוגל

קירגיזסטן

 

אזרבייג'ן

ארצות הברית

ג'מייקה

הפיליפינים

יוון

מונגוליה

סוריה

פינלנד

קמבודיה

 

איחוד האמירויות הערביות

אתיופיה

גרוזיה

וייטנאם

יפן

מלזיה

סינגפור

פפואה ניו גינאה

קנדה

 

איטליה

בוטסואנה

גרמניה

זימבבואה

ישראל

מלטה

סלובניה

פקיסטן

קפריסין

 

אינדונזיה

בחריין

דנמרק

זמביה

כוויית

מצרים

סלובקיה

צ'ילה

קרואטיה

 

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים