חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מענקי חרבות ברזל – זכאות למסלול אדום לניזוקים ביישובי ספר

מענקי חרבות ברזל – זכאות למסלול אדום לניזוקים ביישובי ספר

מענקי חרבות ברזל – זכאות למסלול אדום לניזוקים ביישובי ספר

בעקבות מלחמת חרבות ברזל המתמשכת, בנוסף לנזקים הישירים לעסקים ולמבנים אשר רק הולכים ונערמים, קיימים נזקים כלכליים לפעילויות עסקיות בדרום ובצפון הארץ, כאשר אלו הולכים ומחריפים בחלוף הזמן.

כיום, לקבלת פיצויים בגין נזקים עקיפים ונזקים כלכליים שנוצרה בעקבות המלחמה, קיימים כמה מסלולים- שני מסלולים ירוקים, ומסלול אחד אדום שעליו נדון במאמר זה.

"המסלול האדום" הוא מסלול שנוצר מכוח החוק והתקנות, והוא מאפשר לעסקים ביישובי ספר המוגדרים ב"חוק מס רכוש וקרן פיצויים", ונכללים ברשימת היישובים המצורפת, קבלת פיצוי בגין הפסד או אובדן הכנסה לאור מלחמת חרבות ברזל. חשוב לציין כי עסקים העומדים בקריטריונים למסלול זה זכאים להגיש תביעות גם למסלולים הירוקים כאמור.

ככלל, יישובים אלו הם יישובים בטווח של 0-7 ק"מ ממוקדי העימות, עזה ולבנון, ויישובים נוספים שפונו על פי החלטת הממשלה.

בעקבות המלחמה ועל מנת להקל על הנישומים שבוחרים במסלול זה, רשות המיסים מאפשרת לבקש מקדמה על חשבון הפיצוי טרם הגשת התביעה, בגובה של 70% מהמחזור המדווח.

הדרישות הכרוכות בתביעה לקבלת פיצויים במסגרת המסלול האדום

ראשית, חשוב וכדאי לכמת ולתעד את כל הנזקים שנוצרו בעסק, מלאי שלא נמכר בשל המצב, הפסדים למיניהם וכימות מדויק של הנזקים הללו.

לאחר מכן, אם אכן מדובר על עסק שממוקם ביישוב מתוך יישובי הספר המפורטים ברשימה, יש להוכיח קשר סיבתי- קרי, הקשר בין הנזק הכלכלי שנגרם לבין המלחמה עצמה. משכך, מומלץ לצרף חוות דעת כלכלית של מומחה / שמאי על מנת לאשר את שווי הנזק המשוער, ואת הקשר הסיבתי למלחמה.

כמו כן, קיימת חובת הוכחת הקטנת נזק והיעדר רשלנות מצד העוסק שראוי להוסיף לתביעת הפיצויים- חשוב לשים לב כי המבקש אכן עשה כל שביכולתו כדי למנוע נזק וכדי למזער את הנזק ככל הניתן, והוא לא פעל ברשלנות עם עסקיו ועם הכנסותיו. קרי, העוסק עשה כל שביכולתו על מנת למנוע פגיעה בעסקיו.

ראשי הנזק שבגינם ניתן לתבוע לפיצויים במסלול האדום, הם בין היתר (אבל לא רק): הוצאות קבועות אשר לא נחסכו; הוצאות להקטנת נזקים בשל המלחמה; פגיעה ברווחים; שכר ששולם לעובדים ולבעלי השליטה (גם כשהעסק לא פעל); פגיעה במוניטין; פעילויות עסקיות עתידיות שהתבטלו ועוד.

קבלת הפיצויים

המסלול האדום מאפשר פיצויים מלאים בגין הנזקים העקיפים (נזקים כלכליים לעסקים) ולא קיימת הגבלה לסכום הפיצויים. אם התביעה תתקבל, תשלום הפיצויים בשל הנזק העקיף יועבר ישר לחשבון הבנק שצוין בטופס התביעה, וזאת לאחר ניכוי מס במקור, תוספת ריבית והצמדה.

המסלול האדום המפורט כאן, מומלץ כאמור לכל מי שיש לו פעילות ממשית באחד מיישובי הספר ו/או עסקים ממרכז הארץ שלהם סניפים באחד מיישובי הספר. בנוסף, בין יתרונותיו המרכזיים הוא שלא קיימת תקרת פיצוי (כפי שכבר צוין לעיל) והוא כולל נזקים עקיפים, כלומר נזקים כלכליים, ולא רק נזקים ישירים למבנים או מפעלים.

משרדנו מסייע לעסקים רבים לתכנן את פעילותם הכלכלית, בפרט ברובד המיסוי. במיוחד בימים אלה, מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע שידעו לכוון עסקים לניצול אידיאלי של זכויותיהם והזדמנויותיהם, ולנצל את ההטבות השונות מטעם המדינה.

ליצירת קשר

מאמרים אחרונים

שינוי במיסוי שותפויות

שינוי במיסוי שותפויות

החלטת מיסוי חדשה – שינוי במיסוי שותפויות לשותפים בשותפויות מקצועיות חלק משמעותי בהון ובזכויותיה של

מאמרים חמים

להתייעצות עם מומחה במסים