חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ישראל – ארמניה אמנת מס

ישראל - ארמניה אמנת מס

ישראל – ארמניה אמנת מס

היבטי מס ישראל ארמניה

העל אף שלארמניה תעשייה חזקה מימי ברית המועצות, חקלאות ענפה ועושר רב של אוצרות טבע, הכלכלה המקומית שלה לא הצליחה להתרומם מספיק בעשרים השנה האחרונות. עם זאת, הכלכלה הארמנית כן התקדמה ופועלת היום במתכונת של שוק חופשי תחרותי, עם מעט רגולציה ונוח ומזמין למשקיעים מחו"ל. עלות כוח העבודה והייצור במדינה עדיין נמוכים. אחד היתרונות המשמעותיים לייצור בארמניה, הוא הסכם הסחר האזורי של רוסיה ויתר מדינות האיחוד הסובייטי לשעבר, כך שלמעשה ארמניה מהווה 'שער כניסה' לשווקים הגדולים הללו. הממשלה הארמנית צמאה להשקעות ולפיתוח בתחומי החקלאות, אנרגיה חלופית ותעשיית ההיי טק המתפתחת.

פעילות עסקית בארמניה

ארמניה היא בין המדינות בהן למשרדנו קשרים רבים, הן עם רואי חשבון ועורכי דין בארמניה, והן עם גופים אשר מאפשרים לנו לסייע ללקוחות לבצע פעילות עסקית. במסגרת זו אנו מסייעים בהקמת חברה בארמניה, פתיחת חשבון בנק ארמני, קישור לעסקים שונים ארמניים וסיוע לפעילות עסקית בארמניה.

מידע ספציפי בנושא השקעות נדל"ן באוקראינה ובמדינות נוספות ניתן למצוא באתר שלנו בעמוד בעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל.

בין ישראל וארמניה נחתמו מספר הסכמים:

  1. הסכם עידוד והגנה על השקעות;
  2. אמנה למניעת כפל מס.

הסכם עידוד והגנה על השקעות ישראל – ארמניה:

בשנת 2003 נכנס לתוקף הסכם בילטראלי בין ישראל ובין ארמניה, שמטרתו לתת מעטפת הגנה משפטית על פעילות של משקיעים והשקעות מסיכונים שאינם מסחריים. מטרת ההסכם היא עידוד השקעות הדדי של ישראלים בארמניה ולהפך על ידי יצירת אקלים השקעות נוח ובטוח.  

קישור להסכם באנגלית באתר משרד האוצר ניתן למצוא בקישור הבא.

אמנה למניעת כפל מס בין ישראל לארמניה

אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות שהן צד להסכם את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים שיש להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.   

אמנת המס בין ישראל וארמניה נחתמה בשנת 2017 ונכנסה לתוקף בתאריך 01/01/2019.

תחולת ה-MLI:

ה-MLI הוא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות מס בילטרליות כאשר על מנת להחילו, שתי המדינות אמורות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשר את החלתה בדין הפנימי שלהן. 

על אף שישראל וארמניה חתמו על האמנה המולטילטראלית (MLI) בשנת 2017, האמנה לא תחול על ההסכם הבילטראלי כיוון שישראל וארמניה לא כללו אחת את השנייה במסמך ההחרגות שהוגש ל-OECD.

לקריאת הנוסח המלא של האמנה בעברית לחצו כאן.

נוסח באנגלית ניתן למצוא כאן.

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים