חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ישראל – טורקיה אמנת מס

ישראל - טורקיה אמנת מס

ישראל – טורקיה אמנת מס

היבטי מס ישראל טורקיה

הכלכלה הטורקית מבוססת בעיקר על תעשייה (שהמרכזית בה היא הטקסטיל), חקלאות מסורתית, וענף שירותים מתקדם (50% מהתוצר). מיקומה האסטרטגי על הצומת הבין יבשתית שמחברת את אירופה לאסיה הפכה אותה ליעד מרכזי של ייצור לחברות רכב ואלקטרוניקה, ולנתיב מרכזי של הובלת אנרגיה (גז ונפט) מהמזרח התיכון לאירופה. בשלוש השנים האחרונות נמצאת טורקיה על סף משבר כלכלי חמור כאשר מדדי המניות וערך הלירה הטורקית צנחו לשפל חדש. זאת בנוסף לחוסר היציבות הפוליטית במדינה מאז ניסיון ההפיכה ב-2016.

פעילות עסקית בטורקיה

טורקיה היא בין המדינות בהן למשרדנו קשרים רבים, הן עם רואי חשבון ועורכי דין בטורקיה, והן עם גופים אשר מאפשרים לנו לסייע ללקוחות לבצע פעילות עסקית. במסגרת זו אנו מסייעים בהקמת חברה בטורקיה, פתיחת חשבון בנק טורקי, קישור לעסקים טורקיים שונים וסיוע לפעילות עסקית בטורקיה.

מידע בנושא השקעות נדל"ן בטורקיה ובמדינות נוספות ניתן למצוא באתר שלנו בעמוד בעמוד השקעות נדל"ן בחו"ל.

בין ישראל וטורקיה נחתמו מספר הסכמים בנושאי מס:

  1. הסכם אזור סחר חופשי (אס"ח);
  2. הסכם עידוד והגנה על השקעות;
  3. אמנה למניעת כפל מס.

הסכם אזור סחר חופשי ישראל -טורקיה:

הסכם אזור סחר חופשי בין ישראל וטורקיה נחתם בשנת 1996 ונכנס לתוקף ב-01/05/1997. מטרת הסכם סחר חופשי – להפחית ואף לבטל מיסי מכס על סחורות באזורי סחר ייעודיים, לבטל הגבלות יבוא, רגולציות וחסמים ותיעדופי טובין הנסחרים בין המדינות, וכך לשפר גישה ההדדית לשווקי הסחורות והשירותים ואף למכרזים ממשלתיים. בנוסף ההסכם מעניק הגנה משפטית על השקעות וקניין רוחני.

קישור להסכם בעברית באתר משרד הכלכלה והתעשייה.

הסכם עידוד והגנה על השקעות ישראל – טורקיה

בשנת 1998 נכנס לתוקף הסכם בילטראלי בין ישראל ובין טורקיה שמטרתו לתת מעטפת הגנה משפטית על פעילות של משקיעים והשקעות מסיכונים שאינם מסחריים. מטרת ההסכם היא עידוד השקעות הדדי של ישראלים בקוריאה ולהפך על ידי יצירת אקלים השקעות נוח ובטוח.  

קישור להסכם באנגלית באתר משרד האוצר ניתן למצוא כאן.

אמנה למניעת כפל מס בין ישראל לטורקיה

אמנה למניעת כפל מס היא הסכם בילטראלי, אשר במסגרתו קובעות שתי מדינות שהן צד להסכם את כללי המיסוי שיחולו על הכנסות ועל נכסים שיש להם זיקה לשתי המדינות. בנוסף, כוללות האמנות עקרונות לחילופי מידע בנושאי מס בין המדינות.   

אמנת המס בין ישראל וטורקיה נחתמה בשנת 1996 ונכנסה לתוקף בתאריך 01/01/1999.

תחולת ה-MLI:

ה-MLI הוא מנגנון אוטומטי לתיקון אמנות מס בילטרליות כאשר על מנת להחילו, שתי המדינות אמורות לחתום על האמנה המולטילטרלית ולאשרר את החלתה בדין הפנימי שלהן. הן ישראל והן טורקיה חתמו על האמנה בשנת 2017.  בעוד שהאמנה נכנסה לתוקף בישראל בתחילת 2019, האמנה טרם אושררה בטורקיה. כאשר האמנה תיכנס בה לתוקף יחולו שינויים אוטומטיים בהסכם הבילטראלי הקיים.

לקריאת הנוסח המלא של האמנה בעברית לחצו כאן.

נוסח באנגלית ניתן למצוא כאן.

ליצירת קשר

שערי מטבע

מדינות נוספות

מאמרים פופולאריים

להתייעצות עם מומחה במסים