פירוט הוצאות נסיעות לחו״ל
NY » פירוט הוצאות נסיעות לחו״לֹ
יצאתם לחו"ל לצרכי העסק או לכנס מקצועי?
כשמדובר בנסיעות עסקים, הבנת תקנות מס ההכנסה המורכבות סביב הוצאות היא חיונית. תקנות אלו קובעות תקרות ומגבלות להוצאות שונות תוך בקרה על כך שהנסיעה והשהייה היו נחוצים להפקת הכנסה. עם זאת, ההבחנה בין הוצאות שימוש אישי לעסק יכולה להיות מאתגרת. לכן פיתחנו מחשבון החזר מס הכנסה חינמי, המותאם במיוחד לטיסות עסקים לחו"ל. המחשבון שלנו מפשט את התהליך ועוזר לחשב במדויק את ההוצאות המותרות בניכוי על מנת שתוכלו למקסם את ההחזרים על הנסיעה שלכם.
מדריך - הוצאות נסיעות לחו״ל
פרטי נסיעה
- בחרו את מדינת היעד הרצויה מתוך הרשימה.
- שימו לב! יש מדינות עליהם ניתן לקבל 125% מהתקרות כי רשות המסים מכירה בכך שמדובר במדינות שבהן יוקר המחיה גבוה יותר, לכן בעת החישוב ייתכן ויהיה שוני בין מדינה למדינה. רוב החישובים מתבססים על מדינות, מלבד דובאי, שם מותר לקבל 125% כאשר בשאר איחוד האמירויות מדובר בתקרות הרגילות.
מקומות בהם ניתן לקבל 125% החזר:
אוסטריה, אירלנד, דובאי, בריטניה, לוקסנבורג, פינלנד, קמרון, אוסטרליה, אנגולה, דנמרק, טיוואן, נורווגיה, צרפת, קנדה, איטליה, בלגיה, הולנד, יוון, ספרד, קטר, שבדיה, איסלנד, גרמניה, הונג קונג, יפן, עומאן, קוריאה ושוויץ.
- בחרו את שנת המס מתוך הרשימה.
- שימו לב! ניתן לבחור משנת 2017 עד שנת 2023 משום שלא ניתן לקבל החזרי מס על נסיעות עסקיות שבוצעו ב2016 כיוון שחלה עליהן התיישנות.
- הכניסו את מספר ימי נסיעת העסקים שכללה הנסיעה. דגשים לעניין זה:
- שימו לב! אם ימי חופשה נכללו בנסיעה העסקית יש להפחית אותם מהסכום הכולל של הימים.
- שימו לב! נסיעת עסקים שארכה יותר מ-90 יום מערבת שיקולים נוספים שאינם נכללים במחשבון זה. אם אתם זקוקים למידע נוסף, אל תהססו ליצור איתנו קשר.
- שימו לב! כאשר בוצעו שתי נסיעות לחו"ל או יותר שלא הייתה ביניהן שהייה רצופה בישראל של ארבעה עשר יום לפחות, הן יחשבו נסיעה אחת.
הוצאות טיסה
עלות טיסה במחלקות תיירים או עסקים תוכר במלואה בהתאם לסכום ששולם בפועל. אך עלות טיסה במחלקה ראשונה תוכר רק בגובה עלות של כרטיס באותה טיסה במחלקת עסקים.
הוצאות לינה
במקרה של טיסה לחו"ל של עד 90 לילות הוצאות הלינה שיוכרו הן:
- 1-7 הלינות הראשונות יוכרו במלואן אך לא יותר מתקרה של 335$ (בשנת 2023).
- 8-90 הלינות שלאחר מכן יוכרו כדלקמן: אם עלות הלינה נמוכה מ-147$ – כל העלות. אם היא גבוהה מ-147$, אז 75% מהוצאות הלינה אך לא פחות מ137$ ולא יותר מ-251$.
- גם סכומים אלה יגדלו ב-25% עבור חלק מהמדינות.
במקרה של טיסה לחו"ל של יותר מ90 לילות הוצאות הלינה שיוכרו הן עד ל-137$ (בשנת 2022) ללינה.
שימו לב – אם הוצאות הלינה היו מתחת לסכום של 63$ או 78.75$ במדינה של 125% – עדיף שלא להכיר בהן, כי התוספת עבור הוצאות השהיה תהיה גבוהה יותר.
הוצאות שהייה
קטגוריה זו מתייחסת לכלל סוגי ההוצאות השונות שהוצאתם לצורכי הטיסה העסקית שלכם בחו"ל.
- שימו לב! תקרה זו משתנה בהתאם לעובדה האם דרשתם הוצאות לינה או לא –
- במקרה שכן דרשתם – התקרה היא 94$ (נכון לשנת 2023) לכל יום שהייה בחו"ל.
- אם לא דרשתם – התקרה היא 157$ (עבור 2023) לכל יום שהייה בחו"ל.
בכלל ההוצאות האלו נכנסות גם הוצאות חינוך:
במקרה של שהייה בחו"ל לתקופה רצופה שעולה על עשרה חודשים ניתן במקרים מסוימים להכיר בהוצאות חינוך ששולמו בשל ילדיכם שטרם מלאו להם 18 שנים בשנת המס, בסכום שלא יעלה על 784$ לחודש עבור כל ילד.
- שימו לב! במקרה ששילמתם הוצאות חינוך גבוהות יותר מסכום התקרה הנקובה בתקנה פקיד השומה ראשי להתיר את הסכום שעולה על התקרה בהתחשב במקום המגורים ובתנאי הלימוד.
הוצאות רכב
הסכום שניתן לקבל עליו החזר בשל הוצאות שכירות רכב בחו"ל (כולל הוצאות דלק) לא יעלה על הסכום ששולם בפועל או על תקרה של 74$ (בשנת 2023) ליום, לפי הנמוך מביניהם.
- שימו לב! הוצאות רכב יוכרו רק בגובה 100% ולא 125% גם אם המדינה אליה נסעתם נכללת ברשימת המדינות בהן מוכרות 125% מההוצאות.