תושבים רבים מחזיקים חשבונות בנק זרים במדינות רבות בעולם, בין היתר בשוויץ/ גרמניה/ ספרד/ ארה"ב. לרוב, מהחשבונות נצמחות הכנסות – רווח הון/ ריביות/ דיבידנדים מניירות ערך וכו'. תושבי ישראל חייבים בתשלום מס בישראל בגין הכנסות אלו, אלא שאין ניכוי מס במקור אוטומטי מחשבונות זרים ובפועל לעיתים תושבים לא משלמים את המס – מאי ידיעה או העלמת מס.
אי דיווח ותשלום מס מהווה עבירה פלילית (גם אם בתום לב) ובנוסף עשויות לחול סנקציות אזרחיות שונות. כיום, לאור חילופי המידע בין בנקים לרשויות המיסים במדינות השונות (להרחבה על תקנות CRS) – הסיכוי לחשיפה גבוה יותר.
הסיכוי לחשיפת חשבונות הבנקים הזרים גדל עוד יותר אם הלקוח מבקש להעביר את הכסף לחשבון בישראל. בשלוש השנים האחרונות לערך, הרגולציה בבנקים החמירה והבנקים לרוב ידרשו, על מנת להעביר סכום משמעותי או לאחר העברות קרובות לחשבון בישראל, פרטים על מקור ההכנסה ואישור רואה חשבון כי שולמו מיסים בכל המדינות הרלוונטיות.
על מנת להימנע מכך מומלץ לבצע הסדרת חבות – פנייה יזומה לרשות המיסים, שהיא מעין הליך גילוי מרצון. להרחבה על אופן הליך גילוי מרצון. במהלך הסדרת חבות המס באמצעות משרדנו, אנו יכולים להכין אישור רואה חשבון לבנק ולהבהיר כי הוא מטפל במקביל בדיווח ותשלום מס עבור הלקוח, על מנת לא "לתקוע" את ההעברה הבנקאית המבוקשת. להרחבה על העברות כספים מבנקים.
כאמור, כל אלו שמחזיקים חשבון בנק בשוויץ/ גרמניה/ ספרד/ כל מדינה אחרת, ושההכנסות בגינם לא דווחו לרשות המסים בישראל (כלומר "מעלימים מס"), באפשרותם גם כיום, בהעדר הליך גילוי מרצון פורמלי, להסדיר את חבות ההכנסות והמס, ואמנם לא באמצעות טופס גילוי מרצון פורמלי – אך משרדנו בעל ניסיון בהגעה להסדר מול רשות המיסים. הנוהל צפוי להתחדש בקרוב אך התנאים בו קשים יותר (למשל דרישת כופר) ולכן לטעמנו לא מומלץ לחכות לחידוש ההליך באופן פורמלי. מה גם שבהסדרת חבות מרצון שניתן לעשות היום באמצעות פנייה יזומה, בניגוד לנוהל גילוי מרצון הפורמלי, לא נדרשים תנאים מקדימים כמו העדר חקירה על ידי רשות המיסים וגם לרוב לא נדרש למסות גם את קרן ההון בנוסף למיסוי ההכנסות.