החלטת מיסוי חדשה - שינוי במיסוי שותפויות
לשותפים בשותפויות מקצועיות חלק משמעותי בהון ובזכויותיה של הישות המשפטית, ובהגיעם לגיל פרישה הם עוזבים את השותפות, כאשר בשלב זה מוענקים להם תשלומים המכונים תשלומי פרישה.
רשות המיסים פרסמה לאחרונה את החלטת מיסוי מספר 8809/24 אשר עוסקת בסיווג תשלומי הפרישה של שותפים בשותפויות מקצועיות, כמו משרד רואי חשבון. ההחלטה מתמקדת בשאלה כיצד יש למסות ולסווג תשלומים אלה והאם הם מותרים בניכוי.
שינוי במיסוי שותפויות – עיקרי ההחלטה
בהתאם להחלטת רשות המיסים, תשלומי הפרישה יסווגו כהכנסה פירותית רגילה, קרי, הם חייבים במס כמו כל הכנסה אחרת. לכן, לא ניתן לסווגם כהכנסות פטורות ממס כגון הכנסה ממוניטין או בגין אי תחרות. תשלומי הפרישה הללו, לפי רשות המיסים, נחשבים לחלוקת רווחים של השותפות ולכן יחויבו במס הכנסה בהתאם לכללים הקיימים בחוק.
במקרים בהם השותף הפורש פעל כשותף דרך חברה בבעלותו, תשלומי הפרישה ייחשבו כהכנסה של החברה עצמה, ולא כהכנסה של השותף עצמו ולכן ימוסו במס חברות והשלכות המס יהיו שונות משל יחיד.
מה קורה בפועל- השלכות מעשיות של החלטה זו
החלטת המיסוי מביאה עימה וודאות ויציבות לעולם השותפויות המקצועיות בישראל, כאשר היא מאפשרת לישויות משפטיות הללו לתכנן את פרישת השותפים באופן מוסדר ובהתאם מבהירות את הנחיות המס ואופן הסיווג של הכנסות אלו. כמו כן, מטרת ההחלטה לסייע לרשויות המס לעקוב אחר תשלומים אלו ולקדם שקיפות בכל הנוגע להיבטים פיסקליים של תשלומי הפרישה, שכן במסגרת ההחלטה קיימים מנגנוני דיווח מוסדרים לרשות המיסים. למשל, מנגנון אשר מחייב את השותפות בתשלום הפרשי מס בין המס המתחייב מדיווחי השותף הפורש לבין המס המתחייב לפי החלטת המיסוי כאמור, וככל שהשותף הפורש לא פעל בהתאם להחלטה.
כיצד מיישמים את ההחלטה?
על כל השותפים הפורשים לחתום על מכתב התחייבות המאשר את הסכמתם לתנאי ההסדר, כאשר השותפות מחויבת להחיל את תנאי ההסדר על שותפים עתידיים. כך, כל אחד מהשותפים העונה להגדרת המונח "שותף פורש" מתחייב לאשר בכתב לחטיבה המקצועית ברשות המיסים ולפקיד השומה, בתוך 60 ימים ממועד החתימה על ההסדר, כי הוא מקבל עליו את כל תנאי ההסדר ללא הסתייגות לרבות וויתור על סודיות אל מול רשות המיסים.
שאלות נפוצות
בהתאם להחלטת המיסוי מספר 8809/24 של רשות המיסים, תשלומי הפרישה לשותפים בשותפויות מקצועיות יסווגו כהכנסה פירותית רגילה, כלומר, הם חייבים במס הכנסה כמו כל הכנסה אחרת. לא ניתן לסווגם כהכנסות פטורות ממס כגון הכנסה ממוניטין או בגין אי תחרות.
כאשר השותף הפורש פעל דרך חברה בבעלותו, תשלומי הפרישה ייחשבו כהכנסה של החברה עצמה ולא כהכנסה של השותף באופן אישי. לכן, הם ימוסו במס חברות ולא במס הכנסה אישי, מה שיוצר השלכות מס שונות.
החלטת המיסוי מביאה וודאות ויציבות לשותפויות מקצועיות בכך שהיא מבהירה את אופן הסיווג והמיסוי של תשלומי פרישה. היא גם מקדמת שקיפות ודיווח לרשות המיסים. בנוסף, שותפים פורשים מחויבים לחתום על מכתב התחייבות לקבלת תנאי ההסדר ולהתחייב לדיווח בהתאם להחלטת המיסוי.
החלטת המיסוי עשויה להשפיע הן על שותפויות והן על שותפים כאמור, והיא עלולה לחשוף נישומים לביקורת של רשות המיסים. משרדנו מתמחה במיסוי בינלאומי ולנו צוות של רואי חשבון, עורכי דין וכלכלנים מנוסים שיכולים לעזור בתהליכים אל מול רשות המיסים. לקביעת שיחת ייעוץ, לחץ כאן.